Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips wedden kwartfinales EK voetbal: België – Italië, Engeland, Spanje

Voorspellingen EK kwartfinales

Euro 2020 gaat nu snel, er zijn nog maar zeven wedstrijden te gaan. Vrijdag en zaterdag worden de kwartfinales van het EK 2021 gespeeld. Lees verder voor de wedden op voetbal tips voor de wedstrijden Zwitserland – Spanje, België – Italië, Tsjechië – Denemarken en Oekraïne – Engeland. Favoriet voor de titel is momenteel Engeland met odds van 3.05, Ronaldo noteert bij de bookmakers 2.10 om topscorer van het toernooi te worden.


Zwitserland – Spanje wedden tips EK

De eerste kwartfinale is Zwitserland tegen Spanje. Beide ploegen hadden een verlenging nodig om in de EK kwartfinales te belanden, dus het wordt interessant om te zien hoe het zit met de fitheid.

Knappe prestatie Zwitserland

Zwitserland wist de grootste stunt van het toernooi neer te zetten in de achtste finales; ze wonnen via penalty’s van titelfavoriet Frankrijk. Na een 3-1 achterstand wisten de  Zwitsers de rug te rechten en kwamen ze terug tot 3-3. In de verlenging kwamen ze nauwelijks in de problemen en hadden ze zelfs nog wat kansen. Uiteindelijk miste Mbappé de beslissende penalty, waardoor Zwitserland nu in de kwartfinale van het EK voetbal staat.

Erg knap, zeker als je kijkt wat Zwitserland in de groepsfase bereikt heeft. Ze werden slechtst derde in een groep met Italië, Wales en Turkije. Dit was vooral te danken aan het gigantisch slechte Turkije. Zwitserland kwam namelijk niet verder dan 1-1 tegen Wales, verloor dik van Italië en won uiteindelijk 3-1 van Turkije en was zo zeker van de volgende ronde.

Spanje dik favoriet

Spanje werd tweede in zijn groep, achter Zweden en voor Slowakije en Polen. In de groepsfase van het EK was Spanje zeker niet goed, het spel was langzaam, zonder diepte en ze konden amper kansen creëren. In de laatste wedstrijd tegen Slowakije ging dat al een stuk beter en wist Spanje te overtuigen met een 5-0 overwinning.

Toen kwam de achtste finale tegen Kroatië, een team dat tot nog toe teleurstelde. Spanje speelde goed, had veel kansen en wist ook te scoren. Ze kwamen (net als Frankrijk) op een 3-1 voorsprong. Na de 3-1 wisselde de coach een aantal spelers en leek het wel gedaan te zijn. Toch kwam Kroatië weer terug naar 3-3, in de 92e minuut maakten ze de goal die tot verlenging leidde. In de verlenging speelde Spanje weer een stuk beter, net zoals voor de 3-1. Ze scoorden snel de 4-3 en uiteindelijk ook de 5-3.

Wedden dat Spanje gaat winnen

Spanje is de grote favoriet hier en niet zonder reden. Tegen Slowakije speelden ze goed en ook tegen Kroatië was het prima. De trainer en de ploeg zullen geleerd hebben van de comeback van Kroatië en dat niet nog een keer laten gebeuren. Zwitserland steeg boven zichzelf uit tegen Frankrijk, maar de vraag is of ze dat nog een keer kunnen doen. Daarnaast moeten we niet vergeten dat Frankrijk op het EK voetbal behoorlijk teleurstelde. Wij verwachten dat Spanje deze wedstrijd gewoon gaat winnen. De odd op winst is 1.55.

EK kwartfinale België – Italië voorspellen

De mooiste wedstrijd van de EK kwartfinales is toch zeker die van België tegen Italië. Twee ploegen die, gezien alle uitschakelingen, tot de EK favorieten behoren.
België won alle drie groepsduels en werd soeverein eerste in zijn groep. Tegen Rusland speelde het goed en werd het 3-0, tegen Denemarken was het een stuk minder maar werd het toch 1-2 en tegen Finland werd het 0-2.

In de achtste finales speelde België tegen Portugal, het was geen geweldige wedstrijd, maar België won uiteindelijk met 1-0. Portugal was eigenlijk de betere in deze wedstrijd, ze waren continu in de aanval en vanaf de 1-0 kwam België amper op de helft van Portugal. Toch gaf België geen goal weg en bleef het dus 1-0.

Italië favoriet EK 2021

Italië werd in de groepsfase heel overtuigend en makkelijk eerste en maakte indruk. Velen zagen Italië na de groepsfase als een van de favoriete ploegen op het EK. Ze wonnen makkelijk van Turkije, Zwitserland en Wales. Ze scoorden 7 keer en kregen geen goals tegen in de groep. De tegengoal van Oostenrijk in de achtste finales was de eerste sinds 11 (!) wedstrijden.

De Italianen stelden een beetje teleur in de achtste finales, ze hadden veel balbezit maar kwamen niet tot veel kansen. Totdat de verlenging begon, in de 95e minuut werd de ban eindelijk gebroken door Chiesa. Daarna viel er een last van de ploeg en gingen ze alleen maar beter spelen. Uiteindelijk werd het nog even spannend want na de 2-0 kwam Oostenrijk nog terug naar 2-1.

Betting tips EK kwartfinale België – Italië

De bookmakers zien Italië als lichte favoriet en wij zijn het daar mee eens. Wij verwachten een moeizame wedstrijd, net zoals België – Portugal. België moet met het hele team verdedigen want de drie achterin zijn niet goed genoeg om aanvallend voetbal te spelen. België zal vanuit de omschakeling gevaarlijk willen worden, maar daar is Italië geweldig in om dat te vermijden.

Wij zetten ons geld in op de volgende bet builder: Onder 2.5 goals en Italië over 3.5 corners voor 2.20 x de inleg. Daarnaast zetten wij in op de volgende combi weddenschap: Spanje wint en onder 3.5 goals bij België – Italië voor een totale odd van 2.04 bij de bookmakers.

Tips EK voetbal voetbal betting

Gokken op EK kwartfinale Tsjechië – Denemarken

Op zaterdag worden de andere twee kwartfinales van het EK voetbal gespeeld. Beginnend bij Tsjechië tegen Denemarken. Heel de wereld hoopt natuurlijk dat Denemarken wint, maar Tsjechië is niet te onderschatten.

Geweldig toernooi Tsjechen

Als Nederlanders weten we nu ook waar Tsjechië toe in staat is. De overwinning op Oranje was verrassend, maar zeker verdiend. Tsjechië speelt een geweldig toernooi voor zijn doen. In de groepsfase wonnen ze met 2-0 van Schotland, werd het 1-1 tegen Kroatië en verloren ze met 0-1 van Engeland. Daarna kwam die wedstrijd tegen Oranje. Ze gaven geen schot op doel weg en wisten zelf twee keer te scoren.

Natuurlijk had de rode kaart van De Ligt een enorme impact op de wedstrijd en zonder die rode kaart vraag ik me af wat er gebeurd was. Echter blijft het een feit dat Nederland amper kansen wist te creëren, ook met elf man. De kans voor Malen (vlak voor de rode kaart) was eigenlijk de enige in de hele wedstrijd. In de groepsfase gaf Tsjechië ook al amper iets weg, in totaal kregen ze maar twee goals tegen op Euro 2020.

Goed spel Denemarken

Denemarken heeft heel wat te verduren gehad dit toernooi. Gelukkig gaat het met Eriksen (naar omstandigheden) goed en kunnen we het nu over voetbal hebben. Denemarken won maar één wedstrijd in de groep, maar werd daar wel tweede mee. De EK wedstrijd tegen Rusland was de laatste in de groep en moest gewonnen worden. Dat deden ze overtuigend met 3-1. De Denen speelden ook al behoorlijk goed tegen België in de groep, maar die wedstrijd werd nog nipt verloren. In de achtste finales speelden ze hun beste wedstrijd van het toernooi tot nog toe. Ze wonnen met maar liefst met 4-0 van Wales en gaven amper kansen weg.

Weddenschap Denemarken wint

Wij zetten ons geld bij deze wedstrijd in op een overwinning van Denemarken. Ze hebben laten zien goed en georganiseerd te kunnen spelen, hebben de kwaliteit om uit het niets een goal te maken en geven weinig ruimte en kansen weg. Tsjechië kan goed verdedigen maar heeft over het algemeen moeite met het creëren van kansen. Dode spelmomenten zijn erg gevaarlijk voor ze maar met onder andere Kjaer en Christensen hebben de Denen daar ook goede spelers voor. We verwachten weinig goals, maar uiteindelijk wel een overwinning van Denemarken. De bet Denemarken wint noteert 2.20 bij de bookies.

Oekraïne – Engeland EK voorspelling

De laatste kwartfinale van het EK voetbal 2021 is Oekraïne tegen Engeland. Oekraïne werd zijn in haar groep en Engeland eerste. De Engelsen zijn op voorhand zeker de favoriet. Verrassend genoeg is Oekraïne de enige ploeg van de groep met Nederland, Oostenrijk en Noord-Macedonië die nog in het toernooi zit. Ze werden derde en wonnen alleen van Noord-Macedonië, waardoor ze bij de beste nummers drie horen.

Oekraïne heeft weinig te zoeken in kwartfinale EK

In de achtste finales nam Oekraïne het op tegen Zweden. Een van de saaiste wedstrijden van het EK, beide ploegen speelden verdedigend. Zweden was in deze wedstrijd toch zeker de betere en had veel meer kansen. Uiteindelijk haalde Oekraïne de verlenging en daar pakte Zweden rood. Daardoor leek het eigenlijk de hele tijd uit te draaien op penalty’s. Totdat in de 120e minuut ineens een voorzet kwam die er knap ingekopt werd. Qua spel heeft Oekraïne eigenlijk weinig te zoeken in de kwartfinales.

Engeland wint van Duitsland met goals van Sterling en Kane

Engeland wist ook nog niet te overtuigen op Euro 2020. In de groep stelden ze behoorlijk teleur met maar twee goals en ze wonnen alleen van Kroatië en Tsjechië met 1-0. In de achtste finales was het al een stuk beter. Ze wonnen met 2-0 van Duitsland, het was geen geweldige wedstrijd. Engeland was wel de bovenliggende partij en ze gaven amper kansen weg.

De man die tot nog toe alle goals had gemaakt voor Engeland deed het in deze wedstrijd weer. Sterling scoorde de verlossende 1-0, na deze goal kwam de wedstrijd wat meer los. Nog steeds gaf Engeland weinig weg, alleen de kans van Müller. Uiteindelijk besliste Harry Kane, met z’n eerste EK goal, de wedstrijd en werd het 2-0. Een knappe overwinning tegen de aartsrivaal, Duitsland.

Wedden op Engeland max 3 goals

In deze wedstrijd is er een duidelijke favoriet: Engeland. Daar gaan wij volledig in mee. Engeland heeft nog geen tegendoelpunt gehad dit toernooi, zelf creëren ze ook niet heel veel maar dat gaat met de wedstrijd beter. Oekraïne krijgt veel goals tegen dit EK en weet zelf ook wel wat te scoren, maar dat waren tegen mindere tegenstanders dan Engeland. We gaan in deze wedstrijd wedden Engeland wint + onder 3.5 goals met een odd van 1.85.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top