Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips wedden halve finales EK: Italië – Spanje Engeland – Denemarken

Voorspellingen EK halve finales 2021

Euro 2020 gaat richting het einde. Op dinsdag en woensdag worden de halve finales gespeeld en op zondag staat de finale op het programma. Nog drie wedstrijden om wat winstmakende weddenschappen te spelen. Onderstaand de voorbeschouwing en onze tips voor het wedden op de halve finales EK voetbal Italië – Spanje en Engeland – Denemarken.


EK tips wedden Italië – Spanje

De eerste halve finale van het EK voetbal 2021 gaat tussen Italië en Spanje. Twee ploegen die al jaren bij de Europese top zitten. Italië had een iets moeilijkere weg naar de halve finale dan Spanje. Toch heeft Spanje al twee verlengingen moeten spelen, Italië maar één.

Verfrissend voetbal van Italië

Italië is misschien wel de verrassing van het toernooi. Iedereen wist dat het een goed team is, maar dat ze zo goed zouden zijn is toch enigszins verrassend. Vooral de manier waarop ze voetballen is een leuke verrassing. Ze spelen niet meer het ouderwetse catenaccio maar spelen leuk, fris, aanvallend voetbal. Ze wisten dan ook al twaalf keer te scoren in de vijf gespeelde EK wedstrijden.

Verdedigend doet Italië het ook prima, de enige goals die ze tegen kregen waren de doelpunten in de knock-out wedstrijden (een van Oostenrijk en eentje van België). Keeper Donnarumma staat nu al vijf jaar onder de lat bij de Italianen en in die tijd heeft hij nog nooit meer dan één goal tegen gekregen. Dat zegt wel wat over de verdedigende kwaliteiten van Italië.

Spanje moeite met creëren van kansen

Spanje heeft met kunst en vliegwerk de halve finale van Euro 2020 bereikt. Ze haalden maar vier punten in de groep. Ze wisten niet te winnen van Zweden en Polen, maar door de 0-5 overwinning op Slowakije werden ze toch tweede in de groep.

De eerste knock-out wedstrijd was tegen Kroatië. Spanje speelde in deze wedstrijd behoorlijk goed en kwam verdiend op een 3-1 voorsprong. Daarna lieten de Spanjaarden het een beetje gaan en lieten ze Kroatië terug komen tot 3-3. In de verlenging gaf Spanje weer wat gas bij en wonnen ze uiteindelijk met 3-5. Daarna kwam de wedstrijd tegen Zwitserland. Dit was een wedstrijd zoals in de groepsfase van het EK. Het balbezit was voor Spanje, maar ze konden amper kansen creëren. Uiteindelijk werd het 1-1 en won Spanje op penalty’s.

Odds gokken op Italië

Italië is in onze ogen de beste ploeg van het toernooi. De Spanjaarden kunnen heel goed voetballen dat hebben we gezien tegen Slowakije en Kroatië. Maar ze kunnen ook enorm tegenvallen en saaie wedstrijden afleveren zoals in de groepsfase en tegen Zwitserland. De Italianen zijn verdedigend natuurlijk niet ijzersterk, terwijl de Spanjaarden moeite hebben met het scoren en creëren van kansen.

Aan de andere kant kreeg Spanje de nodige tegengoals tegen mindere tegenstanders dan Italië. Wij zetten daarom ons geld in op een overwinning van Italië. Die ploeg scoort behoorlijk makkelijk en als je kijkt naar de verdedigende statistiek heeft Italië aan twee goals altijd genoeg. Winst Italië noteert 2.50 bij de bookmakers.

Wedden op Voetbal
Wedden op voetbal | Talloze opties | Hoe werkt het? Op deze pagina alle ins en outs over gokken op voetbalwedstrijden! Tips + odds voetbal bookmakers...
Lees verder

Tips wedden Engeland – Denemarken EK

De tweede EK halve finale wordt woensdagavond gespeeld en gaat tussen Engeland en Denemarken. Bijna heel de wereld is voor Denemarken, afgezien van de landen waar ze tegen spelen. Veel voetbalfans kunnen de arrogantie van de Engelsen niet waarderen en hopen dat “It’s coming home” geen waarheid wordt. Het is dus een wedstrijd tussen een favoriete ploeg voor velen en een enigszins gehate ploeg.

Speelwijze Southgate werkt

Engeland speelt geen leuk voetbal, maar ze zijn wel erg effectief. In de groepsfase wonnen ze twee keer met 1-0, van Kroatië en Tsjechië. Daar tussenin speelden ze  met 0-0 gelijk tegen Schotland. Zo werden ze vrij eenvoudig eerste in de groep. Maar qua spelbeeld werd er meer verwacht van een ploeg met zoveel aanvallende kwaliteiten.

Het vermaak kwam eigenlijk ook niet in de achtste finale tegen Duitsland. Het was weliswaar een spannende wedstrijd, maar echt goed werd er niet gevoetbald. Engeland wist uiteindelijk met 2-0 te winnen door goals van Sterling en Kane. Engeland was wel de betere in deze wedstrijd en gaf met name verdedigend eigenlijk niks weg. In de kwartfinale tegen Oekraïne was dat hetzelfde en wisten ze eindelijk eens een grote score neer te zetten. Ze wonnen 4-0 van een ploeg die simpelweg veel minder goed was.

Engeland heeft op het EK voetbal nog geen goal tegen gekregen. De speelwijze van Southgate lijkt zich dus uit te betalen, niet te frivool en behoorlijk verdedigend, maar het werkt wel.

Goed voetbal Denemarken

Na alles wat er gebeurd is bij de Denen hebben ze in heel Europa een plekje in de voetbalharten gekregen. Niet alleen door de wederopstanding van de ploeg, maar ook door de manier waarop ze voetballen. Na de dramatische wedstrijd tegen Finland ging de knop om bij de ploeg. Tegen België in de groep werd nog nipt verloren, maar speelden ze al goed. Daarna kwam de alles of niets wedstrijd tegen Rusland, die werd overtuigend gewonnen met 1-4.

In de achtste finales won Denemarken weer overtuigend, dit keer met 4-0 van Wales. De kwartfinale tegen Tsjechië was qua score spannender, maar eigenlijk hebben de Denen ook in die wedstrijd amper in spanning gezeten. Ze kwamen al in de 5e minuut voor en in de 42e minuut werd de score door Dolberg verdubbeld. Vlak na rust deden de Tsjechen wat terug, maar daarna heeft Denemarken amper een kans weggegeven. Het bleef dus 2-1 voor de Denen.

Wedden dat Engeland naar finale gaat

Engeland speelt verdedigender dan Denemarken – wij zullen niet gek opkijken als de Denen veel aan de bal zijn. Dat geeft de Engelsen juist ruimte om met Sterling en Sancho (of andere vleugelspelers) vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. De Denen zullen hiervoor moeten oppassen, want in de meeste wedstrijden die ze speelden waren ze wel de bovenliggende partij, maar waren de counters niet zo gevaarlijk. Met spelers als Mount, Sterling, Sancho en Kane is dat bij de Engelsen wel anders, hun counters zijn levensgevaarlijk.

Inzetten op winst en max 3 goals

We verwachten niet al te veel goals in deze wedstrijd, omdat de Engelsen goed verdedigen en dat geldt eigenlijk ook voor de Denen. Wij denken wel dat de Engelsen uiteindelijk de wedstrijd gaan winnen. Ze hebben gewoon een surplus aan kwaliteiten en spelen ook nog eens thuis in een vol Wembley stadion wat zeker gaat helpen. Onze betting tip voor deze halve finale is: Engeland wint en onder 3.5 goals voor 2.18 x de inleg bij de bookmakers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top