Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips voorspellingen AZ – Ajax en Fortuna Sittard – FC Emmen

Wedden tips voetbal dit weekend

Hier zijn mijn betting tips voor het komend weekend. Twee Eredivisie voorspellingen, we gaan wedden op AZ – Ajax en Fortuna Sittard – FC Emmen, en een voorspelling voor de Duitse competitie. De quoteringen zijn uitstekend, succes!

Fortuna Sittard – FC Emmen

Vrijdag 15 maart 20:00 uur. We beginnen dit keer met een degradatiekraker in de Eredivisie. Promovendi Fortuna Sittard en FC Emmen nemen het tegen elkaar op. Fortuna staat op de veertiende plek in de Eredivisie terwijl Emmen op plek zestien staat met maar één punt minder. Beide ploegen zouden bij een overwinning flink kunnen stijgen op de ranglijst.

Degradatie Fortuna Sittard?

Fortuna was geruime tijd erg goed bezig, lang leken ze zich geen zorgen te hoeven maken om degradatie. Dat is nu we richting het einde van het seizoen gaan wel anders; de ploeg staat nog maar één punt boven de nacompetitie plekken.

Doelpunten

Na de winterstop speelden de Limburgers acht wedstrijden. Van deze acht wedstrijden werden er twee gewonnen, de rest werd verloren. De laatste vier duels verloor Fortuna Sittard op rij allemaal vrij kansloos. Ze kregen maar liefst 18 goals tegen en scoorden zelf vier keer. Fortuna Sittard is het team met de meeste tegengoals dit Eredivisie seizoen, maar zeker niet het team met de minst gescoorde goals. In totaal scoorden ze al 40 keer en kregen ze er 60 tegen. Qua doelpunten voor zou Fortuna zeker bij het linker rijtje horen.

FC Emmen beter dan verwacht

FC Emmen is het hele seizoen al wisselvallig ze zullen niet ontevreden zijn. Velen hadden verwacht dat de ploeg uit Drenthe hopeloos onderaan zou staan maar ze hebben nog alle kans op directe handhaving.

Net als Fortuna speelde FC Emmen na de winterstop negen wedstrijden. Hiervan wonnen ze er twee en speelden ze er ook twee gelijk. Na de winterstop doet Emmen het op papier dus iets beter dan Fortuna.

Het ontbreekt aan goals

Afgelopen weekend speelde FC Emmen gelijk tegen Heracles. Het was een wedstrijd die ze hadden moeten winnen, zeker gezien het feit dat ze de hele tweede helft met een man meer speelden. Bij Emmen is het scoren van doelpunten hetgeen wat ontbreekt. In de laatste vier wedstrijden wisten ze maar twee keer te scoren, ze kregen tien goals tegen

Uitslag voorspellen Fortuna – FC Emmen

FC Emmen doet het dit seizoen uit vaak beter dan thuis. Zo wonnen ze niet zo lang geleden nog op bezoek bij VVV. Daarnaast speelt Emmen op dit moment beter voetbal dan Fortuna Sittard. Bij de Limburgse ploeg is de verdediging zo lek als een mandje, terwijl die van Emmen goed presteert. Scorend gaat het bij Emmen dan weer minder dan Fortuna.

Wij verwachten een enorm spannende wedstrijd, beide teams zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. Daarom verwachten we dat deze degradatiekraker in een gelijkspel eindigt. Wedden op een gelijke uitslag levert je bij bookmaker Mr Green 3.20 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Schalke 04 – RB Leipzig

Zaterdag 16 maart 15:30 uur. De tweede wedstrijd die wij voor het wedden op voetbal dit weekend hebben uitgekozen is FC Schalke 04 tegen RB Leipzig. Een oude ‘gevallen’ topclub tegen een nieuwe club die op weg is naar de top. Schalke stelt dit seizoen enorm teleur met een 14e plek, terwijl Leipzig het wederom prima doet met een derde plek in de Duitse Bundesliga.

Schalke verliest veel

FC Schalke verloor afgelopen week in de Champions League dik van Manchester City. Het werd 7-0 waardoor de stand over twee wedstrijden op 10-2 kwam te staan. Schalke verloor de laatste drie duels in de competitie op rij en won over het hele seizoen nog maar zes van de 25 wedstrijden.

Focus RB Leipzig op Bundesliga

RB Leipzig is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. Hiervan werden drie wedstrijden gewonnen en vier gelijkgespeeld. Doordat ze derde werden in de Europa League groep kan Leipzig zich nu volledig focussen op de Bundesliga. De huidige derde plek lijkt zich te gaan uitbetalen in Champions League voetbal.

Leipzig is zeker verdedigend een topteam, met 20 goals tegen zijn ze het minst gepasseerd. De nummer twee op dat vlak is Bayern München met 27 tegengoals. Leipzig scoort alleen wat minder makkelijk, met 43 goals voor horen ze bij de middenmoot.

Wedden op winst Leipzig

De odds voor Leipzig zijn in mijn ogen verbazingwekkend hoog, namelijk 2.10. Leipzig is veel beter in vorm dan Schalke. Schalke scoort heel moeizaam dit seizoen (met maar 27 goals voor) terwijl Leipzig bijna niks tegen krijgt. Wij zetten dan ook in op Leipzig to win bij bookmaker Mr Green.

AZ – Ajax Eredivisie

Zondag 17 maart 14:30 uur. In de laatste wedstrijd gaan we wedden op Eredivisie. Op papier een topper: AZ krijgt bezoek van Ajax. AZ Alkmaar staat op de vierde plek en Ajax op de tweede, maar Ajax heeft wel achttien punten meer dan AZ. Qua ranglijst lijkt het dus een spannende wedstrijd, maar het is afwachten of dat in de praktijk ook zo is.

AZ twee keer tegen Willem II zeer slecht

AZ doet het na de winterstop goed, ze verloren alleen van Willem II in de competitie en later ook in de beker. Afgelopen weekend speelden ze 0-0 gelijk tegen PEC Zwolle. Ondanks de goede resultaten is het voetbal lang niet altijd goed. Tegen Willem II was het zelfs twee keer rampzalig slecht. Ook tegen PEC was het niet goed. AZ creëerde maar weinig echt grote kansen en kwam dan ook niet tot scoren.

Ajax na Champions League in een roes

Ajax leeft nog steeds in een roes na de overwinning op Real Madrid in de Champions League. De wedstrijd daarna tegen Fortuna werd eenvoudig gewonnen. Het leek erop alsof de Ajacieden op 50% speelden en toch werd het 4-0.

Ajax wist sinds de wedstrijd tegen Heracles van 9 februari alles te winnen. Ze scoorden maar liefst veertien keer in de laatste drie wedstrijden en kregen zelf maar één goal tegen.
Ajax is geweldig in vorm, ondanks de resultaten kan dat niet van AZ gezegd worden. Zeker de laatste weken is het spel van AZ erg matig.

Voorspelling AZ – Ajax

Ajax zal in de goede flow willen blijven, ze kunnen geen enkel punt meer laten liggen. De spelersgroep lijkt gefocust op het winnen van een prijs en weet dat ze niet mogen verslappen. Zolang Ajax niet verslapt tegen AZ, zullen ze ook deze wedstrijd eenvoudig winnen.

Onze voorspelling voor AZ – Ajax is dan ook een dikke overwinning voor de Amsterdammers. Wedden op Ajax met een -1 goal handicap levert je de prima quotering van 2.00 op. Je wint de weddenschap als Ajax wint ondanks een virtuele achterstand 1-0 bij aanvang van de wedstrijd.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top