Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips halve finales Europa League: winst Arsenal en Frankfurt

Europa League wedden tips
Voorspellingen halve finales

Deze week staan er nog een paar heerlijke Europese wedstrijden op het programma. Op donderdagavond worden de halve finales Europa League gespeeld. Arsenal mag het thuis opnemen tegen Valencia en Chelsea gaat op bezoek bij Frankfurt. Hieronder de voorbeschouwingen van beide wedstrijden, afsluitend met een paar goede wedtips. De quoteringen komen van bookmaker Mr Green Sport.

Europa League Arsenal – Valencia

Voor deze ploegen wordt het aankomende donderdag een pittige wedstrijd, aangezien beide teams niet bepaald in vorm zijn. Zo wist Arsenal de afgelopen drie wedstrijden in de eigen competitie niet te winnen, terwijl zij nog volop meespelen om de plekken voor Europees voetbal. Dat Arsenal deze wedstrijden dus zou laten lopen voor de Europa League, daar is dus geen sprake van. Voor donderdag zal het roer om moeten willen zij een goede uitgangspositie hebben voor de return.

Wel goede resultaten in EL

Naast de slechte vorm van Arsenal in de Premier League, weten de mannen van Unai Emery in de Europa League dit seizoen wel goede resultaten te behalen. Zo werd er nog geen een keer verloren in eigen huis wanneer de Gunners uitkwamen in de Europa League: vier van de vijf wedstrijden wisten zij te winnen en één keer werd het gelijk. Een uitstekend resultaat in Europa, dat Arsenal maar al te graag zou willen vasthouden. En met de kwaliteit waar de ploeg dit seizoen over beschikt, zou dat ook zeker moeten lukken.

Ook Valencia niet goed in vorm

Net als Arsenal, is ook Valencia de laatste weken niet in hele goede doen. Zo verloren ze afgelopen week van Atletico dat eigenlijk nergens meer voor speelde en was ook Betis te sterk. Deze resultaten zijn natuurlijk niet gewenst in de aanloop naar de wedstrijd van donderdag.

Eerder nog Champions League voetbal

Ook voor Valencia geldt dus dat er een aantal dingen gewijzigd moeten worden willen zij kans maken om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Daarnaast mag er niet vergeten worden dat Valencia begin dit jaar nog uitkwam in de Champions League. Ze werden derde in de poule en moesten verder in de Europa League.

Het hoogtepunt van Valencia in de Champions League is dat er in eigen huis werd gewonnen van Manchester United. Valencia mag, gezien de prestaties dit seizoen, aankomende donderdag dus zeker niet onderschat worden door Arsenal.

Gokken op winst Arsenal

Echter verwacht ik dat de Gunners toch aan het langste eind gaan trekken. Arsenal is naar mijn idee toch kwalitatief beter dan de Spanjaarden, wat ze uiteindelijk de winst gaat opleveren. Daarnaast beschikt Arsenal ook nog over het thuisvoordeel: de aanhang zal de club steunen tijdens moeilijke periodes in de wedstrijd.

Frankfurt – Chelsea wedden

De andere halve finale van de Europa League zal gaan tussen Frankfurt en Chelsea. Net als het andere duel een interessante wedstrijd waar de kaarten verdeeld geschud zijn.

Frankfurt nummer 4 Bundesliga

Te beginnen met Frankfurt die het dit seizoen uitstekend doet en  vierde staat op de ranglijst in de Bundesliga. Het gebeurt niet altijd dat Frankfurt zo hoog staat in het klassement –  vorig jaar eindigden zij nog op plek 8. Het is dan ook niet raar dat Frankfurt dit seizoen in de Europa League zo goed weet te presteren. Frankfurt werd eerste in de poule en er werd geen één keer verloren in de groepsfase. Een uitstekend resultaat natuurlijk, dat zij in de rondes daarna ook wisten vast te houden.

De weg naar halve finale Europa League

Shakhtar werd de volgende tegenstander en werd ook van het veld gespeeld. In de kwartfinales kwamen de Duitsers het stugge Inter tegen en ook zij konden geen weerstand bieden tegen de huidige nummer 4 van de Bundesliga. Over twee wedstrijden werd de eindstand 1-0.

In de halve finale troffen ze vervolgens de huidige koploper van Portugal, Benfica, die in de eerste wedstrijd liet zien wie ze waren. Benfica won de eerste wedstrijd thuis met 4-2, maar in de return was Frankfurt toch te sterk met 2-0, waardoor ze het nu in de halve finale mogen proberen tegen Chelsea.

De weg die Frankfurt heeft afgelegd in de Europa League is niet makkelijk geweest – Chelsea mag zeker in de uitwedstrijd zijn borst nat maken.

Chelsea vol goede moed

Chelsea daarentegen heeft iets een makkelijkere weg bewandeld, alhoewel het de vorige ronde niet heel eenvoudig ging. Uiteindelijk wist Chelsea met 4-3 in eigen huis te winnen van Slavia Praag, terwijl zij al een 0-1 voorsprong verdedigden van de eerste wedstrijd.

Daarnaast eindigde Chelsea eveneens als Frankfurt eerste in de poule, maar werd alleen de laatste wedstrijd gelijk gespeeld. Vervolgens troffen zij Malmo en Dynamo Kiev, die beide geen partij waren. Chelsea zal dus met goede moed donderdag afreizen naar Frankfurt.

Europa League voorspellen

Beide teams zijn dus aan elkaar gewaagd gezien de statistieken waardoor dit op papier een leuke wedstrijd kan worden. Echter verwacht ik dat Frankfurt niet gaat verliezen in eigen huis. Ze doen het dit seizoen zowel in de eigen competitie als in de Europa League thuis erg goed. Daarnaast verwacht ik dat Chelsea de eerste wedstrijd afwachtend in gaat en het in de return af kan maken.

Beste weddenschap: double chance

De beste weddenschap voor deze wedstrijd is de Double Chance (meer info in de handleiding Single Bet). Met deze bet bouw je wat zekerheid in – je wint de weddenschap bij winst Frankfurt of gelijkspel. De quotering is 1.53, dat betekent dus meer dan 50% winst bij een goede voorspelling.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top