Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips Europa League kwartfinales: best bet United, Inter en Shakhtar

Voorspellingen Europa League kwartfinales

De Europese toernooien worden nu snel afgehandeld. Deze week worden zowel de kwartfinales van de Europa League als de Champions League gespeeld. Vandaag en morgen is het eerst de beurt aan de Europa League.

Tips Europa League kwartfinales: best bet United, Inter en Shakhtar

Europa League: Manchester United – Kopenhagen

Maandag 10-08. Manchester United rekende eenvoudig af met LASK Linz en neemt nu op tegen FC Kopenhagen. De Denen schakelden verrassend eenvoudig Basaksehir uit.

Manchester United is in onze ogen de favoriet voor de titel. Hoe de ploeg speelt na de coronabreak en sinds de komst van Bruno Fernandes is bij vlagen geweldig. Spelers als Pogba, Martial, Greenwood en Fernandes zijn allemaal in een prima vorm en United scoort dan ook regelmatig.

Kopenhagen krijgt veel goals tegen

FC Kopenhagen won met 3-0 van Basaksehir terwijl ze uit ook al wonnen, in totaal werd het 4-0. Toch een verrassende uitslag. Kopenhagen werd dit seizoen tweede in Denemarken, op 26 juli speelden ze hun laatste competitiewedstrijd en op 13 september starten ze weer. FC Kopenhagen heeft een leuke ploeg, maar krijgt voor een topploeg vrij veel goals tegen: dit seizoen 42 goals stuks in 36 wedstrijden.

Betting tip: inzetten op grote winst United

Manchester United is de grote favoriet in deze wedstrijd en dat gaan ze ook waar maken. Wij verwachten dat United dik gaat winnen. Het scorende vermogen van United is zo groot tegen een toch veel mindere ploeg, dat we niet anders kunnen dan inzetten op een 3 way handicap bet. Onze wedden tip voor deze wedstrijd:

United wint -2 goals voor 2.80 x de inzet

Inter – Bayer Europa League

Maandag 10-08. De tweede Europa League kwartfinale van maandagavond is Internazionale tegen Bayer Leverkusen. Inter schakelde Getafe uit en Bayer Leverkusen wist eenvoudig te winnen van de Rangers.

Internazionale in goede flow

Inter werd uiteindelijk tweede in de Serie A en had dus een prima jaar. Ze willen dit natuurlijk afsluiten met het winnen van de Europa League. Ze zijn zeker een kanshebber, maar zitten wel aan de “zware kant” van het programma. Met Leverkusen in de kwartfinale treffen ze meteen een moeilijke tegenstander.

Inter Milan kende even een mindere fase na de coronabreak, maar zit nu weer in een goede flow. Ze wonnen de laatste drie wedstrijden in de Serie A en kregen al vijf officiële wedstrijden geen goal meer tegen. Met Lukaku in topvorm hebben ze een doelpuntenmaker pur sang die de aanval leidt en ze hebben genoeg spelers om kansen te creëren.

Tips Europa League betting vandaag

Bayer Leverkusen mist nog ritme

Leverkusen is natuurlijk al een tijdje uitgevoetbald. Op 27 juni speelden ze hun laatste wedstrijd in de Bundesliga daarna speelde nog de bekerfinale op vier juli. Je zou dus kunnen zeggen dat ze wat wedstrijdritme missen. In de Europa League tegen de Rangers was het spel ook niet geweldig, terwijl we weten hoe goed Leverkusen kan voetballen. Ze hebben echter wel ruimte nodig om in te voetballen. Als een ploeg zich ingraaft hebben ze vaak moeite met kansen creëren. Tegen de Rangers hadden ze 65% balbezit, maar wel maar twee schoten op doel.

Gokken op winst Inter

Inter is in onze ogen de favoriet; ze zijn beter in vorm, hebben genoeg wedstrijdritme en missen geen belangrijke krachten. Dat kan van Leverkusen niet gezegd worden. Aranguiz is geschorst voor deze wedstrijd, hij is een belangrijke kracht op het middenveld die de balans tussen aanval en verdediging bewaakt.

Inter weet hoe ze een verdediging dicht moeten houden en zal vanuit de counter gevaarlijk willen worden, met Lukaku hebben ze daar een prima spits voor. Wij verwachten een stug Inter en een Leverkusen dat niet bij machte is de verdediging te doorbreken. Uiteindelijk zal Inter Milan wel een goaltje kunnen maken en daarom zetten wij ons geld in op een overwinning van Inter.

Wedden op winst Inter voor 2.10 x de inleg

Shakhtar Donetsk – FC Basel

11-08. Op dinsdag staat Shakhtar Donetsk tegen FC Basel op het Europa League programma. Twee ploegen die niet perse verwacht werden in de kwartfinale.

Shakhtar creëert makkelijk kansen

Shakhtar Donetsk schakelde afgelopen week Wolfsburg behoorlijk eenvoudig uit. In de eerste wedstrijd werd het 0-0 en in de thuiswedstrijd van afgelopen week 3-0. Het duurde een hele tijd voordat ze de goal vonden, maar in 89e minuut kwam de bevrijdende treffer. Daarvoor hadden ze al tal van kansen om zeep geholpen. In totaal hadden ze 18 schoten, waarvan 9 op doel, ze raakten één keer de paal en misten drie grote kansen. Shakhtar voetbalt ontzettend makkelijk onder druk uit, creëert eenvoudig kansen zowel als team en met individuele klasse.

FC Basel gevaarlijk vanuit de counter

FC Basel werd ook dit jaar geen kampioen, na acht kampioenschappen op rij zijn ze nu al drie seizoenen op rij geen kampioen geworden. Ze zijn de laatste jaren voorbijgestreefd door Young Boys. Basel schakelde Eintracht uit in de vorige ronde. In de uitwedstrijd werd het al 3-0 voor Basel en thuis wonnen ze ook met 1-0.

FC Basel had maar 33% van het balbezit en gaf ook de nodige kansen weg. Ze wonnen dan ook vooral door de slechte afronding van de spelers van Eintracht. Ze gaven maar liefst 19 schoten weg, slechts één (!) ging op doel. Dertien van deze schoten waren van binnen de zestien meter maar scoren deed Eintracht dus niet. Zelf creëerde Basel ook nog de nodige kansen, vanuit de counter zijn ze heel gevaarlijk.

Als Shakhtar Donetsk morgen in de Europa League net zo voetbalt als tegen Wolfsburg gaan ze weer de nodige kansen krijgen. Het enige wat ze moeten doen is zorgvuldiger zijn in de afronding, dan winnen ze deze wedstrijd. Wij verwachten dan ook dat Shakhtar gaat winnen. Daarnaast verwachten we wel een aantal goals, als Basel net zo countert als tegen Eintracht krijgen ook zij zeker kansen. Daarom zetten we in op Shakhtar to win en op over 2.5 goals. De quoteringen zijn als volgt:

Shakhtar wint voor 1.80 x de inleg

Over 2.5 goals @1.93

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top