Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips EK voetbal Nederland – Tsjechië achtste finale

Voorspelling Nederland – Tsjechië EK | Tsjechië heeft moeite met het creëren van kansen en alleen Patrick Schick is echt een topspeler. Als De Ligt of De Vrij hem kan uitschakelen is een groot deel van het gevaar al geweken. Zelf geeft Tsjechië toch de nodige ruimte weg, ondanks dat ze weinig tegengoals hadden tot nog toe.

Nederland is goed in vorm, zowel verdedigend als aanvallend, en wij voorspellen dat Oranje deze wedstrijd ‘gewoon’ gaat winnen. Wij zetten bij de bookmakers EK 2021 daarom in op de volgende bet builder: NL wint, NL Over 1.5 goals en Tsjechië Onder 1.5 goals voor 2.20 x de inleg.


Wedden op Nederland – Tsjechië achtste finale EK voetbal

Na bijna twee weken non-stop voetbal is het Europees Kampioenschap voetbal 2021 aanbeland bij de knock-out fase. Nederland heeft zeker niet de zwaarste loting want in de achtste finales treft het dus Tsjechië. Als Oranje wint dan spelen we tegen Wales of Denemarken in de kwartfinale. Op papier geen slechte route.

Oranje gaat steeds beter spelen

Nederland won zijn groep eenvoudig, met negen punten en acht goals voor en maar twee tegen. Het begon nog wat moeizaam met een spannende 3-2 zege op Oekraïne, maar per wedstrijd werd Oranje beter. Van Oostenrijk werd makkelijker gewonnen, Oranje creëerde veel kansen en gaf weinig weg. Stekelenburg kreeg zelfs maar één schot op doel te verwerken.

Nederland creëert veel kansen

De wedstrijd tegen Noord-Macedonië ging natuurlijk nergens meer om. Dit merkte je ook aan de spelers, maar Oranje speelde toch best behoorlijk. De echte scherpte ontbrak, maar het Nederlands elftal creëerde weer veel kansen. Oranje is op het EK voetbal net na Spanje het team met de meest gecreëerde kansen tot nog toe.

Je ziet dat Nederland met de wedstrijd beter gaat spelen en dat de spelers vooral beter op elkaar ingespeeld raken. Dat geeft vertrouwen richting de knock-out wedstrijden.

Tsjechië bij beste nummers 3

Tsjechië wist op Euro 2020 al enigszins te verrassen, met name het gelijke spel tegen Kroatië was verrassend. Ze werden derde in de groep met vier punten. Daarmee behoren ze tot de vier beste nummers drie en zijn aldus door op het EK. De eerste wedstrijd won Tsjechië redelijk overtuigend met 2-0 van Schotland. Mede door de wondergoal van Patrick Schick, die vanaf zo’n 50 meter in één keer op goal schoot. In die wedstrijd tegen Schotland kregen de Schotten nog de nodige kansen maar ze hadden niet genoeg kwaliteit om tot scoren te komen. Ze hadden namelijk maar liefst 19 schoten, waarvan vier op doel.

Moeite met creëeren van kansen

Na de goede start van Tsjechië kwam de wedstrijd tegen Kroatië. De Kroaten vielen in de groepsfase erg tegen, mede door het gelijke spel tegen Tsjechië. In deze wedstrijd hadden de Tsjechen maar één schot op doel, de penalty die leidde tot de 1-0 voorsprong. Uiteindelijk was het logisch dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Beide teams wisten amper iets te creëren en dat kwam meer door de aanvallende kwaliteiten van beide ploegen en niet door de goede verdediging.

De laatste wedstrijd van Tsjechië was die tegen Engeland, deze werd met 1-0 verloren. Ook hier wisten de Tsjechen weer amper kansen te creëren, ze schoten één keer op doel. Ze gaven behoorlijk wat kansen weg, maar Engeland is dit toernooi ook nog niet in topvorm.

Nederland gaat winnen en door naar volgende ronde EK

Tsjechië heeft het tot nu toe goed gedaan op het EK maar had ook geluk met de poule. Normaal gesproken zouden zowel Engeland als Kroatië veel beter moeten zijn. Beide teams zijn echter niet geweldig in vorm en wisten niet te profiteren van het kwaliteitsverschil dat er wel degelijk is. Tsjechië staat op de wereldranglijst van FIFA op een 40e plaats. Ter vergelijking: Oekraïne staat op een 24e plek en Oostenrijk 23e, Nederland staat zestiende.

Wij verwachten dat Oranje de goede vorm door gaat zetten en door zal gaan naar de volgende ronde. Tsjechië heeft dit toernooi aardig wat geluk gehad. De wedstrijd tegen Schotland werd in het slot gegooid door een prachtgoal, terwijl de Schotten ook de nodige kansen hadden. Tegen Engeland en Kroatië speelden ze tegen teams die niet in vorm zijn.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top