Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips bekervoetbal deze week: odds Ajax, Vitesse en Groningen

KNVB Beker voorspellen | Odds tips Ajax – FC Utrecht, Willem II – Vitesse en FC Emmen – Groningen

Deze week voor de verandering eens geen Europese wedstrijden – maar gelukkig zitten we niet zonder voetbal. De KNVB beker gaat namelijk deze week verder en de clubs die Europees speel(den) stromen nu ook in. Helaas doen vanwege de coronacrisis de amateurclubs niet meer mee, maar er staan toch nog genoeg mooie affiches op het programma. Onderstaand de voorbeschouwing en de beste tips voor het wedden op beker voetbal van deze week.

KNVB Beker betting tips Emmen – Groningen

Dinsdag 15 december 21:00 uur. Vanavond gaat de tweede ronde van de KNVB beker van start. FC Emmen neemt het in eigen huis op tegen Groningen als tweede wedstrijd van de dag. In de media wordt het vaak de hondsrugderby genoemd, terwijl de fans van beide clubs er maar weinig mee hebben. Toch zijn er sinds de promotie van FC Emmen al een paar mooie onderlinge wedstrijden geweest.

FC Emmen dramatisch slecht

FC Emmen doet het dramatisch dit seizoen. Ze staan onderaan in de Eredivisie en hebben daar nog niets gewonnen. Met name defensief is het ontzettend kwetsbaar, maar echt grote kansen weten ze ook nauwelijks te creëren. In twaalf wedstrijden in de Eredivisie kregen ze dertig goals tegen en scoorde ze er zelf dertien. In de beker wonnen ze hun enige wedstrijd tot nog toe, dit was tegen FC Eindhoven. In deze wedstrijd hielden ze ook als enige wedstrijd dit seizoen de nul en wisten ze zelf twee keer te scoren.

FC Groningen speelt uitstekend

FC Groningen doet het juist uitstekend in de Eredivisie. Ze staan op een hele nette vijfde plek en ze zijn nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen. Ze verloren sowieso nog maar drie keer in de competitie, speelden twee keer gelijk en wonnen dus zeven keer. Vooral defensief is Groningen erg sterk, ze geven bijna niks weg. Ze wisten dit seizoen te winnen van Ajax en AZ en ook van Vitesse pakten ze punten af.

Hoge odds op bekerwinst Groningen

Wij zetten ons geld in op FC Groningen, ze zijn het betere team, goed in vorm en geven weinig kansen weg. Emmen heeft juist moeite met scoren en krijgt altijd wel meerdere goals tegen. Een simpele optelsom maakt dat FC Groningen de grote favoriet is voor deze wedstrijd. Toch vinden de bookmakers het wel meevallen, waardoor er een mooie odd voor ons klaar staat.

Winst FC Groningen voor 2.30 x de inleg

KNVB Beker Ajax – FC Utrecht wedden tips

Woensdag 16 december 21:00 uur. De mooiste wedstrijd van deze ronde KNVB Beker is ongetwijfeld Ajax tegen FC Utrecht. Een wedstrijd die voor beide groepen fans vaak rood omcirkelt staat in de agenda.

Ajax niet zo superieur als het lijkt

Ajax staat eerste in de Eredivisie maar kent behoorlijk onstuimige weken. Ze vlogen de Champions League uit, verloren onlangs kansloos van FC Twente en dan komt het hele gedoe met Quincy Promes er nog bij. Lange tijd leek het erop dat Ajax fluitend kampioen zou worden, maar ze speelden natuurlijk tegen de zwakkere broeders van de competitie. Met wat meer tegenstand blijkt Ajax toch niet zo superieur te zijn en met name niet zo goed in vorm als dat het leek.

Dat ze de beste selectie hebben staat echter buiten kijf en als spelers als Blind, Antony, Neres, Tadic en nog meer in top vorm zijn dan kunnen ze zeker van elke ploeg in de Eredivisie winnen. Als dat echter niet zo is of er zijn een paar geblesseerd dan doet Ajax een paar flinke stappen achteruit.

FC Utrecht stelt teleur

FC Utrecht kent een vrij dramatisch seizoen tot nog toe. Ze wonnen nog maar twee keer in de competitie en wisten dat nu al zes keer op rij niet meer te doen. John van de Brom ging ineens weg en dat hielp natuurlijk ook niet. Al met al staat Utrecht op een teleurstellende 10e plek en moet er heel wat gebeuren willen ze aan hun doelstellingen kunnen voldoen.

Tegen Ajax loopt Utrecht wat harder

Afgelopen weekend tegen PSV leek Utrecht wel een stuk beter te voetballen. Uiteindelijk verloren ze met 2-1, maar ze hadden zeker meer verdiend. Tegen Ajax kunnen de spelers van FC Utrecht altijd net een stapje harder lopen en dat zullen ze ook nodig hebben. Maar met name voorin zal het beter moeten voor Utrecht, de ploeg scoort moeizaam terwijl ze best wat een aantal kansen creëren. Maar zowel Kerk als Mahi zijn behoorlijk uit vorm en over Elia hoeven we het eigenlijk helemaal niet te hebben. FC Utrecht scoorde dan ook nog maar twaalf keer in 11 wedstrijden, ze kregen er 16 tegen.

Ajax in beker favoriet tegen FC Utrecht

Ajax is natuurlijk de favoriet, maar Utrecht gaat het ze niet makkelijk maken. Ajax heeft toch last van het drukke schema, veel blessures en kleine pijntjes breken de ploeg op. Utrecht zal daarom waarschijnlijk vanaf het begin af aan een harde wedstrijd spelen. Hier en daar een overtreding en ze kunnen het Ajax zeker moeilijk maken.

Mooie odd Ajax

Wij verwachten dan ook een moeizame wedstrijd, die Ajax uiteindelijk wel zal winnen. Ze hebben voldoende individuele kwaliteit om van Utrecht te winnen, zeker als die kansen blijven missen. Voor deze wedstrijd zetten wij ons geld op de bet builder Ajax wint en ‘onder 4.5 goals’ . Je inzet wordt bijna verdubbeld bij een goede voorspelling.

Bovenstaande bet builder voor 1.96 x de inleg

Willem II – Vitesse KNVB Beker tips

Donderdag 17 december 21:00 uur. Willem II tegen Vitesse is de laatste wedstrijd van de tweede ronde van de beker. Een wedstrijd tussen een ploeg die tot nu toe verrast en een ploeg die ondermaats presteert.

Willem II een schim van zichzelf

Willem II werd vorig seizoen knap vijfde en ging zelfs Europa in, maar op dit moment staan ze zestiende met maar vier punten meer dan de nummer laatst FC Emmen. Ze wisten nog maar twee keer te winnen, speelden twee keer gelijk en verloren acht keer in de Eredivisie. Wat misschien nog wel erger is, is het doelsaldo. Ze scoorden zelf nog maar twaalf keer en kregen er al 24 tegen in twaalf wedstrijden. Afgelopen weekend verloren ze kansloos van Sparta met pas een eerste doelpoging van Willem II in de tweede helft.

Vitesse doet het pima onder Letsch

Vitesse stond lang tweede maar is de laatste twee weken afgezakt naar de vierde plek. Toch doet Vitesse het uitstekend en onder leiding van de nieuwe trainer, Thomas Letsch, zijn ze bezig aan een prima seizoen. Ze staan maar vier punten achter op Ajax en maar één op de nummer twee PSV. Na PSV en Ajax hebben ze ook de minste goals tegen, namelijk negen in twaalf wedstrijden.

De laatste twee wedstrijden wist Vitesse echter niet te winnen. Ze verloren verrassend genoeg van PEC Zwolle en speelde afgelopen weekend gelijk tegen Heerenveen. In deze wedstrijd had Vitesse zeker ook kunnen winnen, maar de afronding was niet goed genoeg.

Vitesse favoriet bekerwedstrijd

Vitesse is in onze ogen de grote favoriet voor deze wedstrijd. Gezien de ranglijst in de Eredivisie niet gek en ook zeker niet als je de wedstrijden en vorm van beide ploegen ziet. Vitesse geeft vrijwel geen goals weg en scoort zelf redelijk makkelijk. Terwijl Willem II bijna niet scoort en zelf juist veel weggeeft. Wij zetten ons geld dan ook in op winst Vitesse. Ook hier geldt dat je je inzet bijna verdubbeld bij een goede voorspelling:

Winst Vitesse voor 1.90 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top