Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Nederland – Oostenrijk voorspelling: winst en minstens 2 goals

Voorspellingen Nederland – Oostenrijk EK 2021. Vandaag kan Oranje zich plaatsen voor de volgende ronde van het EK voetbal. In de tweede groepswedstrijd speelt Nederland tegen Oostenrijk. De beste weddenschap bij de bookmakers EK is Nederland wint en over 1.5 goals in de wedstrijd.

Oostenrijk had in zijn eerste wedstrijd heel veel moeite met het creëren van kansen. Als Nederland vanavond Alaba uit de wedstrijd weet te spelen en let op Sabitzer, dan zal Oostenrijk weinig kunnen creëren. Nederland heeft spelers die andere spelers kunnen neutraliseren. Maarten de Roon zal bijvoorbeeld Sabitzer kunnen opvangen en hem geen ruimte bieden voor een pass.

Verdedigend is Oostenrijk niet geweldig. Alaba is natuurlijk een topspeler, maar die heeft het vaak ook erg druk met de rest van z’n team. Als Oranje net zo speelt als tegen Oekraïne dan moeten ze hier zeker gaan winnen. Winst Nederland en minstens twee goals in de wedstrijd voorspellen noteert bij de bookmakers 1.80.

Tips wedden Nederland – Oostenrijk EK 2021

Het Nederlands elftal kende afgelopen zondag eigenlijk een behoorlijk goede wedstrijd. Ze creëerden aardig wat kansen en Stekelenburg had lange tijd nauwelijks iets te doen. Tot de 75e minuut, tegen de verhoudingen in draaide de wedstrijd compleet om. Na een mooi schot kwam Oekraïne terug tot 2-1, een paar minuten later lag de bal alweer in het doel. Een vrije trap werd slecht verdedigd en knap ingekopt. Beide keren was keeper Stekelenburg kansloos. Oranje liet echter zien over veerkracht te beschikken. Meteen na de 2-2 ging Oranje op zoek naar de winnende goal, het bleef goed voetballen en dat werd uiteindelijk beloond. Dumfries kopte knap binnen in de 85e minuut.

Matthijs de Ligt er weer bij

Aanvallend gezien moet Frank de Boer tevreden zijn met de wedstrijd, Oranje had nog veel vaker kunnen scoren. Verdedigend gaven we misschien weinig kansen weg, maar er lag wel steeds veel ruimte. Het middenveld van Nederland werd met enige regelmaat in één pass overgestoken door Oekraïne. Dit lag niet alleen aan het middenveld, maar ook aan de verdedigers die niet op het goede moment doorstapten. Nu Matthijs de Ligt weer terug is, zal dat waarschijnlijk beter gaan. De Ligt zal zijn medespelers een stuk meer coachen dan Timber deed. Het verdedigen ging sowieso al beter naarmate de wedstrijd vorderde.

Oostenrijk hangt aan Alaba

Oostenrijk won zijn eerste wedstrijd van het EK voetbal uiteindelijk met 3-1 van Noord-Macedonië. Het koste ze wel heel veel moeite om tot die stand te komen. Ze kwamen in de 17e minuut nog op een voorsprong, door een prachtige assist van Sabitzer. In de 28e minuut werd het echter 1-1 na geklungel achterin. Oostenrijk kon de rest van de wedstrijd amper iets creëren. Het spel was langzaam en stroperig. Het leek erop dat elke bal eerst naar Alaba moest, voordat er door gevoetbald kon worden.

Alaba is dan ook de grote ster van de ploeg. De centrale verdediger die volgend seizoen voor Real Madrid voetbalt heeft in het verleden bij de nationale ploeg vaak verder naar voren gespeeld. Ergens rond de 70e minuut verliet hij ook in deze wedstrijd zijn plek centraal achterin. Hij kreeg vaker de bal in een positie verder op het veld en uiteindelijk kwam daar de goal ook uit. Alaba gaf een keurige voorzet en zette zijn ploeg in de 78e minuut weer op voorsprong.

Arnautovic geschorst

Uit een counter maakte Arnautovic uiteindelijk de 3-1. Arnautovic is er tegen Oranje niet bij. Hij is geschorst vanwege racistische opmerkingen. Zeker een aderlating voor de Oostenrijkers want hij viel in de 59e minuut in en bracht meteen gevaar. Samen met Alaba en Sabitzer is Arnautovic de gevaarlijkste en belangrijkste speler.

Nederland wint en over 1.5 goals in de wedstrijd voor 1.80 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top