Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Hoe je de Over Under wedoptie gebruikt tijdens het WK

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar kan je bij de WK voetbal bookmakers natuurlijk op allerlei manieren inzetten op de wedstrijden. Een van de interessante opties is het voorspellen van goals met de over of onder weddenschappen.

Met de meer of minder wedoptie zet je simpelweg in op hoeveel doelpunten er in totaal gescoord gaan worden in een wedstrijd.

Wedden op een bepaald aantal goals

Het voordeel van het inzetten op meer of minder dan een voorgesteld aantal goals is dat je niet het exacte aantal hoeft in te schatten. Je zet bijvoorbeeld in op Meer dan 1.5 of Minder dan 1.5 goals. Dit is het grote verschil met het inzetten op total goals, waarbij je precies moet zeggen hoeveel doelpunten er gescoord gaan worden.

De bookmakers voegen de 0.5 goals toe, zodat je de weddenschap of wint of verliest. Er kunnen immers geen halve goals gescoord worden. Lees desgewenst de Over Under handleiding voor meer informatie over dit wedtype.

Onder de advertentie vind je enkele tips voor het gebruik van deze wedoptie tijdens het WK.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Tips voor het wedden WK met de meer/minder optie

Voor deze WK voetbal bet is het belangrijk om goed naar de statistieken te kijken van de landen (bij bookmaker Bet365 en Unibet.nl kun je die voor iedere wedstrijd raadplegen) én naar hun spelopvatting. Zo speelt bijvoorbeeld Uruguay vaak erg verdedigend en is het dus niet te verwachten dat daar veel goals gaan vallen.

Wat is er nodig?

Ook moet je kijken naar wat een team nodig heeft. Zeker in de groepsfase van het WK voetbal kunnen de intenties van ploegen erg verschillen. Heeft een team een overwinning nodig, dan zullen er waarschijnlijk meer goals vallen dan wanneer het aan een gelijkspel voldoende heeft.

Kijk naar de opstellingen

Het is ook belangrijk om te kijken naar de opstellingen. Als een land al door is, dan is het te verwachten dat een aantal spelers rust krijgt. Een Brazilië zonder Neymar, Vinicius en Jesus zal waarschijnlijk minder gaan scoren dan wanneer ze alle drie wel spelen.

Over of Under? Heel wat goals op het WK

Over het algemeen wordt er aardig wat gescoord op WK’s. Nam het aantal doelpunten per wedstrijd op een WK eerst wat af, de laatste jaren is het juist weer aan het toenemen.

Op het WK voetbal van 2010 werden er 2.3 goals per wedstrijd gescoord, in 2014 was dat 2.67 en in 2018 was het 2.64. De laatste WK’s worden er dus elke keer gemiddeld meer dan 2 goals per wedstrijd gescoord.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top