Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Each Way weddenschappen tijdens WK voetbal

Tijdens het WK voetbal willen we natuurlijk zoveel mogelijk winst maken met betten. Een mogelijke manier om dat te doen is door gebruik te maken van de ‘each way’.

De each way weddenschap komt oorspronkelijk uit de paardenraces. Kort gezegd plaats je hierbij twee weddenschappen op de uitkomst van een sportevenement. Eén bet wordt geplaatst al win bet en eentje als plaats bet. De win bet spreekt voor zich: je team moet winnen om de weddenschap te winnen. Bij de ‘plaats bet’ wordt de weddenschap ook goed gerekend als je team bijvoorbeeld tweede wordt.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Each Way weddenschappen tijdens WK voetbal

Deze vorm van betten wordt niet veel gebruikt of aangeboden bij voetbal, simpelweg omdat er normaal maar één mogelijke uitkomst is bij een voetbalwedstrijd. De each way weddenschap is alleen mogelijk bij evenementen waar er veel teams meedoen en waar een ranglijst gehanteerd wordt.

Bij het wedden op WK voetbal kan je gebruik maken van de each way wanneer je voorspelt wie het WK gaat winnen. Wanneer je team als tweede eindigt zal de odd, als je een each way bet speelt, wel gehalveerd worden.

Een voorbeeld

De odd voor Brazilië dat het WK wint is 5.00. Wanneer je een each way bet 1/2 1-2 speelt op Brazilië zet je dus niet alleen in dat ze daadwerkelijk het WK winnen, maar ook dat ze bij de top twee eindigen. Een each way bet met tien euro wordt dus in totaal 20 euro en ziet er als volgt uit:

  • 10 euro wordt ingezet op Brazilië dat het WK wint (10 x 5 = 50 euro)
  • 10 euro wordt ingezet op Brazilië dat bij de eerste twee eindigt (10 x 5 x 0.5 = 25 euro)

In totaal zet je dus 20 euro in en als Brazilië inderdaad wint krijg je in totaal 75 euro terug, wanneer Brazilië de finale verliest krijg je 25 euro terug.

Let op

Voor ‘Brazilië eindigt in de top twee’ krijg je bij Unibet.nl een odd van 3.25, terwijl Brazilië wint dus 5.00 is. Dat betekent dat je op meer wint wanneer je zelf twee weddenschappen plaatst.

  • Tien euro op ‘Brazilië wint’ geeft je 50 euro terug
  • Tien euro op ‘Brazilië wordt tweede’ geeft je 32.50 euro terug

In totaal kan je dus 82.50 euro winnen als je zelf twee losse bets plaats.

Kijk dus goed of de each way bet wel beter is dan wanneer je zelf twee weddenschappen plaatst. Als je bijvoorbeeld inzet op Argentinië each way, zal het het wel waard zijn. Dan krijg je namelijk 117.50 voor een each way bet en 113.50 als je twee losse weddenschappen plaatst.

Wedden op Voetbal?

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top