Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Chelsea – Arsenal Europa League finale voorspellingen bookmakers

Wedden op Chelsea – Arsenal
Voorspellingen Europa League finale

Na lang wachten is het eindelijk zover. Deze week wordt zowel de Champions League als de Europa League finale gespeeld. Woensdagavond is eerst de EL finale aan de beurt. De eindstrijd gaat tussen twee Engelse topclubs, Chelsea en Arsenal. Beide hebben een lange weg moeten afleggen waarbij het niet altijd even gemakkelijk ging. Toch is het de twee ploegen gelukt om keer op keer de tegenstander te verslaan en hebben zij zich beloond met deze finaleplek.

Wat onze voorspelling is lees je hieronder. We hebben drie tips voor goede weddenschappen.

Chelsea met moeite in EL finale

Begin deze maand werden de returns van de halve finales gespeeld waarbij Chelsea het op moest nemen tegen Frankfurt en Arsenal op bezoek moest bij Valencia. Beide teams hadden een goede uitgangspositie na de eerste wedstrijd waardoor toen al werd gesproken van een Engelse Europa League finale. Die finale werd bijna verstoord door Frankfurt dat Chelsea na 90 minuten op een 1-1 wist te houden. Hierdoor was de stand over twee wedstrijden gezien ook gelijk en moest er verlengd worden.

In de verlenging werd echter ook niet meer gescoord. Chelsea mocht zich uiteindelijk na een strafschoppenserie de tweede finalist noemen.

Arsenal heeft zich in toernooi bewezen

Arsenal daarentegen kende in de halve finales een makkelijkere avond. Ze wisten thuis al met 3-1 van Valencia te winnen en konden met een goed gevoel naar Spanje afreizen. In Valencia waren de ‘Gunners’ eveneens te sterk, ze wonnen de wedstrijd met 2-4. Arsenal kende dus een makkelijke halve finale waarin zij over twee wedstrijden veel sterker dan de tegenstander waren. Daarnaast hebben zij in de kwartfinale ook nog Napoli, dat op voorhand een mogelijke finalist was, uit weten te schakelen. Arsenal heeft zich dus wel degelijk bewezen in dit Europese toernooi, meer dan Chelsea in mijn ogen.

Chelsea – Arsenal onderling Premier League

Aangezien de Europa League finale een Engelse eindstrijd is, hebben beide teams elkaar dit seizoen in de eigen competitie al twee keer eerder ontmoet. Zo eindigde de wedstrijd op Stamford Bridge in 3-2 in het voordeel van Chelsea. Een wedstrijd die op en neer ging en waarin er vier doelpunten in de eerste helft vielen.

Vijf maanden later troffen beide teams elkaar weer, nu in het stadion van Arsenal. Voor eigen publiek wist Arsenal met 2-0 te winnen. Beide teams wisten dus op eigen grond te winnen. Woensdag wordt dat lastig want finales worden natuurlijk op neutraal terrein gespeeld; de Europa League finale vindt plaats in Baku (Azerbeidzjan). Beide teams beschikken dus niet over het thuisvoordeel en dat maakt deze eindstrijd interessant.

Licht voordeel Chelsea

Terugblikkend op het Premier League seizoen was Chelsea degene die in haar uitwedstrijden meer punten wist te behalen dan Arsenal. Op dit gebied heeft Chelsea dus een licht voordeel, de ploeg zal zich iets prettiger voelen op andere bodem dan Arsenal.

Voorspellingen Chelsea – Arsenal Europa League finale

Om een winnaar aan te wijzen in finales is vaak erg lastig, zeker omdat er op neutraal terrein wordt gespeeld. Niemand beschikt dus over thuisvoordeel waardoor het in de eerste helft meestal aftasten wordt. Voor beide teams is het vaak even wennen en dat doet de wedstrijd niet altijd goed.

Voor de Europa League finale van komende woensdag is het naar mijn mening helemaal lastig om een winnaar te voorspellen. Chelsea en Arsenal zijn namelijk erg aan elkaar gewaagd en wisten zoals gezegd al een keer van elkaar te winnen dit seizoen. Ik durf er daardoor geen uitspraak over te doen.

Wedden op weinig goals eerste helft

Ook al werd er in de vorige twee onderlinge wedstrijden minimaal twee keer gescoord voor rust, verwacht ik niet dat dat tijdens de Europa League finale ook gebeurt.

Ik denk dat beide teams afwachtend zullen beginnen waardoor er geen doelpunt valt voor rust. Die voorspelling levert je een prima quotering op van 3.00 bij bookmaker Mr Green Sport. Speel je liever iets meer op safe, dan kan je ook kiezen vo or een gelijkspel bij rust. Mochten beide teams toch wel flitsend uit de startblokken komen, zit je met 1-1 ook goed. De odds hiervoor zijn 2.12.

Gokken op Chelsea winnaar Europa League

Moet ik toch iemand aanwijzen die naar huis gaat met de beker, dan kies ik voor Chelsea. Chelsea is naar mijn idee kwalitatief iets beter dan Arsenal waardoor ik denk dat zij de titel pakken. Daarnaast is Chelsea ook in de Premier League hoger geëindigd op de ranglijst dan Arsenal waardoor er in de EL finale meer wordt verwacht van de ‘Blues’.

Desondanks verwacht ik niet dat Chelsea na 90 minuten gaat winnen en ik raad jullie voor het wedden op Europa League de optie wie de beker wint aan. Een goede voorspelling levert je 1.75 x je inleg op.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top