Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Atletico Madrid – FC Barcelona La Liga: bet winst of gelijk

Voorbeschouwing Atletico Madrid – FC Barcelona
Zaterdag 24 november 2018 20.45 uur

Er staat een topwedstrijd op het programma in La Liga; Atletico ontvangt koploper FC Barcelona. Het belooft een mooie wedstrijd te worden waarin de koppositie overgenomen kan worden. Weet Atletico namelijk te winnen zaterdagavond, dan doen ze goede zaken en kunnen ze na dit weekend zomaar bovenaan staan.

Barca zal de afstand met Atletico Madrid willen vergroten aangezien zij ook dit jaar weer een van de favorieten voor het kampioenschap zijn. Hieronder de voorbeschouwing, afsluitend met een paar goede wedtips.

Atletico Madrid thuis ijzersterk

Atletico is dit jaar goed van start gegaan en staat dan ook in La Liga op een keurige derde plek. Met 1 punt achterstand op koploper Barcelona, kunnen de Madrilenen zoals gezegd goede zaken. En dit is zeker mogelijk want Atletico speelt thuis en wanneer ze in eigen huis spelen zijn ze ijzersterk.

Dit seizoen hebben ze zes keer thuis gespeeld waarvan er vijf keer werd gewonnen en één keer gelijk werd gespeeld. Barca kan de borst dus nat maken want in het stadion Wanda Metropolitano wordt er niet zomaar gewonnen.

FC Barcelona pijn doen

FC Barcelona is daarentegen dit seizoen nog niet in hele goede doen, zeker niet in de uitwedstrijden. Barca heeft dit jaar vijf keer op onbekend terrein gevoetbald en wist daarvan drie wedstrijden te winnen. Een paar weken geleden werd van laagvlieger Leganes verloren. Een ideale kans voor Atletico Madrid om Barca in eigen huis pijn te doen.

Geen Godin om Messi te stoppen

Wat zaterdag aan de kant van Atletico een gemis voor het hele elftal zal zijn, is de absentie van verdediger Godin. De 32-jarige verdediger, die in de vorige wedstrijd nog de winnende goal wist te maken, kampt met een dijbeenblessure waardoor hij de wedstrijd met Barcelona aan zich voorbij moet laten gaan.

De veteraan speelt al zeven seizoenen op rij voor Atletico Madrid en zal dus zeker gemist worden. Hij weet namelijk als geen andere hoe hij sterspeler Messi kan tegenhouden.

Rakitic geschorst en geblesseerd

Aan de kant van Barcelona ontbreekt Rakitic. Rakitic kreeg in de verloren thuiswedstrijd een paar weken geleden een rode kaart waardoor hij nu op de tribune mag plaatsnemen. Overigens heeft de middenvelder van FC Barcelona tijdens de interlandweek een hamstringblessure opgelopen waardoor hij naar waarschijnlijkheid langer nog aan de kant staat.

Zowel Atletico als Barcelona missen dus belangrijke pionnen en de vraag is natuurlijk hoe ze dit probleem gaan oplossen.

Onderlinge wedstrijden Atletico – Barca

De onderlinge duels zijn wel degelijk in het voordeel van de kampioen. Zo wist FC Barcelona in de afgelopen drie onderlinge competitiewedstrijden waarin Atletico Madrid thuis speelde, twee keer met 1 goal verschil te winnen.

De andere keer wist Atletico wel stand te houden en eindigde de wedstrijd in 1-1. Wat nog veel schrikbarender is voor de thuisploeg, is dat zij in competitieverband voor het laatst in 2010 wisten te winnen van concurrent Barca. De uitploeg is dit keer wederom de favoriet, hoewel ik mijn twijfels heb. En dan komen we gelijk bij het wedden op La Liga dit weekend:

Tips wedden op Atletico Madrid – FC Barcelona

Atletico is dit jaar goed van start gegaan terwijl Barca iets minder presteert dan andere jaren. Daarom is de wedstrijd van dit weekend een ideale gelegenheid om FC Barcelona van de winst af te houden.

Ik verwacht dat dat zeker moet lukken in eigen huis en daarom raad ik jullie aan om Atletico op ‘winst of gelijk’ te spelen. Aangezien Barcelona de favoriet is, levert deze weddenschap je de redelijke quote op van 1.58 bij bookmaker Mr Green. Wil je deze bet spelen, zet dan bij Double Chance in op 1X.

Gokken op goals voor beide teams

Daarnaast verwacht ik ook dat beide teams scoren. Ik denk namelijk dat Atletico zijn ervaren verdediger Godin zeker gaat missen, en daar zullen Messi en zijn voorhoede goed gaan van profiteren.
De kans is dan ook groot dat FC Barcelona een doelpuntje weet te maken. De thuisploeg daarentegen beschikt ook over een twee gevaarlijke voorhoedespelers die dit voetbalseizoen al een paar keer het net wisten te vinden.

De odd voor deze weddenschap is 1.73. Ook in de afgelopen onderlinge duels wisten vaak beide teams te scoren en ik verwacht dat het dit weekend niet anders zal zijn. Succes.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top