Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ajax – Juventus Champions League voorspellingen: winst ondanks Ronaldo

Voorspelling Ajax – Juventus
Beste weddenschappen Champions League 10/4

Deze week is het dan eindelijk zover! Ajax mag het woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League opnemen tegen Juventus. Beide teams hebben een goede voorbereiding gehad in de aanloop naar deze wedstrijd. Ajax wist vorige week twee keer te winnen (FC Emmen en Willem II) en Juventus was in eigen huis met 2-1 te sterk voor AC Milan.

Beide hebben dus geen steekjes laten vallen waardoor het vertrouwen aan beide kanten groot zal zijn. Kan Ajax ook winnen van Juventus nadat zij eerder Real Madrid uit het toernooi wipten? Hieronder de voorbeschouwing Ajax – Juventus, afsluitend met een paar goede wed tips.

Dortmund - Ajax voorspellen Champions League

Hoop voor Ajax in Champions League

Hoopgevend voor de Amsterdammers is Juventus’ eerste wedstrijd van de vorige ronde. Die uitwedstrijd tegen Atletico Madrid werd met 2-0 kansloos verloren. Juventus liet toen wel erg matig voetbal zien en Atletico wist daarvan te profiteren. In eigen huis revancheerde de Italiaanse ploeg zich echter met een 3-0 zege en zodoende mag Juventus het nu opnemen tegen Ajax.

Die verloren uitwedstrijd zal voor Ajax een opsteker zijn. Wil Ajax de volgende ronde van de Champions Leauge bereiken, dan  zullen ze zeker in eigen huis moeten winnen van de nummer 1 van de Serie A.

Goed voetbal Ajax

In tegenstelling tot de ploeg uit Turijn kan Ajax geheel vasthouden aan de vorige ronde waarin zij beide wedstrijden goed voetbal lieten zien. Thuis tegen Real Madrid werd het helaas niet beloond met een overwinning. In de uitwedstrijd was het wel degelijk een ander verhaal en beloonden de Amsterdammers zich  met een 1-4 overwinning.

Laat Ajax woensdagavond wederom goed voetbal zien, net als in de vorige ronde van de Champions League, dan ben ik ervan overtuigd dat Ajax in eigen huis niet gaat verliezen. Echter zullen ze met de zelfde passie en gedrevenheid moeten spelen als tegen Real.

Blessure Ronaldo

Al weken gaat het maar over één ding en dat is de blessure van sterspeler Cristiano Ronaldo. Is de voorhoede speler van Juventus wel of niet op tijd fit voor het eerste duel met Ajax?

Ronaldo viel in de interlandweek met Portugal uit met een dijblessure, waarna hij niet meer in actie is gekomen. Het laatste nieuws over de conditie van Ronaldo is dat hij fit genoeg is voor de wedstrijd met Ajax.

Afgelopen zondag heeft de Portugees weer voor het eerst met de groep meegetraind waardoor de kans groot is dat hij aan de aftrap verschijnt woensdagavond. Ajax weet dus wat hun te wachten staat en zullen de aanvaller nauwlettend in de gaten moeten houden.

Ajax - Juventus quotering Champions League bookmakers | Getty

Joel Veltman vervangt Mazraoui

Een andere teleurstelling voor Ajax is Mazraoui. De linksback zal woensdagavond niet aan de aftrap verschijnen vanwege een schorsing. De Marokkaanse verdediger deed het de laatste weken uitstekend bij Ajax, maar moet helaas de strijd met Ronaldo laten lopen. Joel Veltman zal als enige wel blij zijn met de schorsing van Mazraoui, aangezien hij naar alle waarschijnlijkheid de linksback zal vervangen.

In dat opzicht zal Ajax wel wat kwaliteit inleveren woensdag. Waar Mazraoui dit hele seizoen al een vaste kracht is op de linkerflank, is Veltman lang geblesseerd geweest en net weer fit om in het eerste van Ajax te spelen.

Ajax – Juventus onderling

Een paar keer eerder kwamen beide teams elkaar tegen in een Europees toernooi. De laatste keer was in 2010 voor de Europa League. Destijds kon Ajax het in beide wedstrijden niet bolwerken tegen de Italianen. De eerste wedstrijd was toen ook in eigen huis en ging met 1-2 verloren. In de uitwedstrijd wisten de Amsterdammers de score beperkt te houden en eindigde het in een 0-0. Met twee hele andere teams gaat het ze woensdag hopelijk beter af dan toen.

Voorspellingen Ajax – Juventus

Ondanks dat Ronaldo naar alle waarschijnlijkheid aan de aftrap zal staan, denk ik dat Ajax niet gaat verliezen woensdagavond. Ajax is op dit moment in goede vorm en ze laten zeker in de Champions League elke keer weer zien dat zij op dit podium horen.

Ajax winst of gelijk

De eerste bet die ik je aanraad is ‘Ajax or Draw’ oftewel de 1X voetbalweddenschap (zie de single bet handleiding voor meer informatie en uitleg). De quotering is 1.68 en je wint de weddenschap als Ajax wint of gelijk speelt. Met het thuispubliek als extra steun verwacht ik dat Ajax niet verliest van Juventus.

Ajax of gelijk voor 1.68 x je inleg

Nipte zege Ajax voorspellen

Daarnaast is de kans groot dat Juventus rekening houdt met het feit dat de Amsterdammers nog naar Italië moeten afreizen. Ze willen de schade in de eerste Champions League wedstrijd beperkt houden, zodat ze het in eigen huis kunnen afmaken. Daarom denk ik zelfs dat Ajax een nipte overwinning gaat boeken.

Mocht je dus met wedden op Champions League wat meer risico willen nemen, zou ik Ajax op winst zetten met een marge van 1 doelpunt. Mocht Ajax winnen, dan is de kans groot dat zij dat maar met 1 doelpunt verschil doen aangezien Juventus een erg stugge en verdedigende ploeg is en blijft.

‘Home team to win by 1’ voor 5.10 x je inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top