Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bayern München – Borussia Dortmund: wie wint Der Klassieker?

Bayern München – Borussia Dortmund voorspellingen

Zaterdag om 18:30 uur is Der Klassieker er weer: Bayern München tegen Borussia Dortmund. Het is lang geleden dat Bayern zo diep in de de Duitse Bundesliga niet bovenaan staat. Na 27 van de 34 speelronden moet de Rekordmeister de rivalen uit Dortmund voor zich dulden, al is het verschil klein: slechts twee punten.

Bayern München – Borussia Dortmund

Bayern heeft de Duitse competitie al jaren in een wurggreep. De laatste andere club die kampioen wist te worden waren Die Schwarzgelben, maar dat was alweer in 2012. Toen was trainer Jurgen Klopp het meesterbrein achter de revolte, nu staat Lucien Favre voor de geelzwarte troepen.

In de winterstop was het gat tussen deze twee veel groter, maar in dit kalenderjaar kwam Bayern München op stoom. Vorige week stond Bayern zelfs bovenaan, maar afgelopen weekend liet de club twee punten liggen uit bij Freiburg. Borussia profiteerde door tegen Wolfsburg in de slotfase de enige treffer te maken.

Dortmund slaat toe in slotfase

En dat was bepaald niet de enige keer dat Dortmund in het staartje van de match zijn venijn uitdeelde. Wat PSV dit seizoen zo vaak doet in de Eredivisie, doet Borussia in de Bundesliga. Het doelsaldo over de laatste tien minuten van wedstrijden gerekend is 19-5 en spits Paco Alcácer heeft al vijfmaal na de 90e minuut gescoord.

Selectie Bayern München wordt oud

Maar zoals gezegd ligt het momentum bij Bayern, dat dit seizoen onder de nieuwe trainer Paco Alcácer niet overtuigend uit de startblokken kwam. Critici slepen hun messen: de selectie is te oud en verzadigd, de trainer is een lichtgewicht.

Dertien van de vorige vijftien speelronden in de Bundesliga werden gewonnen en alle zeven vorige thuiswedstrijden leverden drie punten op. Het is waar, er zitten te veel dertigplussers bij de Rekordmeister en in de zomer zal er gerust over de honderd miljoen aan nieuwe spelers worden besteed. Maar het middenveld functioneert met Javi Martínez en James Rodríguez prima en wat Serge Gnabry allemaal kan, hebben we gezien in de international van Oranje tegen Duitsland.

Voorspellingen Duitse Klassieker

Bayern won drie van de vorige zes Klassiekers, Borussia twee (totale doelsaldo 17-10). Thuis was Bayern München in vijf van de zes laatste edities sterker versus een nederlaag (saldo 19-6). Borussia Dortmund heeft slechts 2 van de laatste 27 competitiewedstrijden verloren.

Wedden op Bundesliga voetbal dit weekend? Bayern Munchen staat op 1.50 voor de winst, gelijkspel noteert 4.60 en gokken op Borussia Dortmund levert 5.60 x je inleg op. We hopen op een knallende Klassieker en gezien de vele goals van de afgelopen jaren in de Allianz Arena tippen we over 3,5 goals weddenschap op @2.08.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top