Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Europa League tips wedden wedstrijden PSV, Feyenoord en AZ

Voorspellingen Europa League voetbal: PSV, Feyenoord, AZ

Deze week gaat ook de Europa League van start. In dit toernooi zijn we met drie teams uit de Eredivisie beter vertegenwoordigd dan in de CL. Donderdag 22 oktober nemen PSV, Feyenoord en AZ het voor het eerst op in de groepsfase. Onderstaand de Europa League voorbeschouwing met de bijbehorende wedtips.

Tips wedden Vitesse, PSV en Feyenoord

Wedden op Europa League? Tips -> winst PSV, veel goals Napoli en afwachten met Feyenoord

Wedden Europa League PSV – Granada

18:55 uur. PSV begint in de Europa League met een thuiswedstrijd en neemt het hierin op tegen Granada. De club uit Spanje werd vorig seizoen verrassend zevende. Na het uitschakelen van onder andere Malmö wist Granada de groepsfase te bereiken.

PSV wint steeds makkelijker

PSV is de Eredivisie goed begonnen en speelde nog maar één keer gelijk, de andere wedstrijden werden allemaal gewonnen. Het spel was echter nog niet altijd even geweldig, tegen bijvoorbeeld Emmen kwamen de Eindhovenaren tot maar erg weinig kansen. Maar het spel lijkt wel met de week beter te worden.

Het is ook niet zo gek dat het nog niet helemaal goed loopt. Onder de nieuwe trainer (Roger Schmidt) wordt er heel anders gevoetbald dan dat ze gewend zijn in Eindhoven. De trainer wil hoog druk zetten en zo snel mogelijk naar de goal. Dit lukt steeds beter en de laatste drie wedstrijden wist PSV eenvoudig te winnen: in de Europa League play offs tegen Rosenborg en daarna twee keer in de Eredivisie.

Ook Granada doet het prima

Granada werd vorig seizoen dus knap zevende in La Liga. Dat ze Europees voetbal haalden had niemand van te voren verwacht aangezien ze het seizoen ervoor nog in de Segunda Division speelde. Op het tweede niveau werden ze tweede.

Dit seizoen doet Granada het tot nog toe ook prima. Ze staan na vijf duels, met drie overwinningen en zowel één gelijkspel als één verliespartij, op een vijfde plek. Afgelopen weekend wisten ze nog knap te winnen van Sevilla, al had Sevilla wel al vanaf de eerste helft een man minder. Granada is een stugge ploeg die normaal gesproken niet veel kansen weggeeft, maar zelf ook weinig creëert.

Wedden dat PSV gaat winnen

PSV is licht de favoriet bij de bookmakers en wij gaan daar in mee. PSV heeft genoeg kwaliteiten voorin om de defensie van Granada pijn te doen. Met spelers als Gakpo, Götze, Malen en een makkelijk scorende spits gaan ze zeker scoren. Daarom zetten wij in op een overwinning voor PSV.

Winst PSV voor 2.05 x de inleg

Napoli – AZ Europa League ondanks corona

18:55 uur. AZ begint dit Europa League seizoen in Italië met de uitwedstrijd tegen Napoli. Voor beide ploegen was het geen uitgemaakte zaak dat er gevoetbald zou worden. Bij AZ zijn er meer dan 10 selectiespelers met corona en in de omgeving van Napels is er ook sprake van een piek in de coronacijfers. Napoli heeft zelf twee weken geleden nog een 3-0 nederlaag toegekend gekregen omdat ze niet konden spelen.

Napoli in topvorm

Napoli kende een uitstekende generale voor dit Europa League duel, ze wonnen afgelopen weekend met 4-1 van Atalanta. Napoli is het seizoen sowieso goed begonnen. Afgezien van de 3-0 “nederlaag” tegen Juventus is Napoli nog ongeslagen. Ze scoorden maar liefst 12 keer in vier wedstrijden en kregen er maar één tegen (in de daadwerkelijk gespeelde wedstrijden dus).

Napoli heeft al jaren een mooi team, met veel bewegelijke aanvallers en dat is dit seizoen niet anders. Nieuwkomer Osimhen lijkt er perfect in te passen en de grote aankoop van vorig seizoen, Lozano, is eindelijk in topvorm.

Verdediging AZ niet sterk bezig

AZ heeft het erg moeilijk dit seizoen, ze staan 10e in de Eredivisie en wisten nog geen wedstrijd te winnen. Vier van de vier wedstrijden werden gelijk gespeeld. Dat is nog niet eens het ergste, ze hebben nu drie keer op rij een grote voorsprong weggegeven. Tegen Fortuna stonden ze 3-0 voor, het werd 3-3. Tegen Sparta stonden ze zelfs 4-0 voor, het werd 4-4. En afgelopen weekend stonden ze tegen VVV met 2-0 voor en dat werd (vanaf de 86e minuut) nog 2-2. Op z’n zachtst gezegd is de verdediging niet sterk bezig. Tel daarbij nog eens alle corona gevallen, al weten we niet precies wie het zijn, dan lijkt AZ tegen een onmogelijk opdracht te staan.

Gokken op grote overwinning Napoli

Napoli in top vorm, dat makkelijk scoort en een paar pijlsnelle spelers heeft tegen een AZ dat in elke wedstrijd minimaal een goal tegen krijgt en vaak twee of meer. Plus een AZ Alkmaar waarvan het grootste deel van de selectie niet aanwezig kan zijn. Dit kan niet anders dan een grote overwinning worden voor Napoli.

Napoli wint en scoort over 2.5 goals voor 1.70 x de inleg

Dinamo Zagreb – Feyenoord Europa League tips

21:00 uur. Feyenoord start het Europese avontuur tegen Dinamo Zagreb. Met een groep waar ook CSKA en Wolfsberger in zitten is dit meteen een belangrijke wedstrijd. Op voorhand lijkt het een lastige maar niet onmogelijke poule voor Feyenoord.

Niveau Dinamo Zagreb matig

Dinamo Zagreb gaat in de eigen competitie aan kop met nog een ongeslagen status na zeven wedstrijden. Ze wonnen zes wedstrijden en speelden er één gelijk. Vorig seizoen werd Dinamo met overmacht kampioen. Daarom speelden ze in de voorronde van de Champions league. Daar werden ze door Ferencvárosi uitgeschakeld, nadat ze met penalty’s wonnen van Cluj in de vorige ronde. Dit laat het niveau van Zagreb wel zien. In eigen land de absolute top, maar in Europa dit seizoen niet opgewassen tegen een aantal kleine clubs.

Feyenoord ook zonder Leroy Fer

Feyenoord is nog ongeslagen in de Eredivisie, maar er heerst wat onrust bij de havenclub. Advocaat is niet helemaal tevreden over de selectie waar hij mee moet spelen en is het nog niet met de spelers eens over welke speelwijze ze zouden moeten hanteren.

In een interview met Fox Sports heeft hij aangegeven dat hij liever meer wil inzakken, maar dat de spelers juist druk vooruit willen geven. Afgelopen weekend speelde Feyenoord tegen Sparta 1-1 gelijk. Een saaie wedstrijd waarin Feyenoord wel de bal had, maar geen creatieve oplossing. En uiteindelijk maar weinig kansen. Bij Feyenoord zijn beide spitsen geblesseerd, waaronder Leroy Fer, en daarmee zijn er een aantal belangrijke krachten niet aanwezig.

Dinamo – Feyenoord voorspelling

Dit is een wedstrijd die lastig te voorspellen is. Zagreb heeft weinig laten zien in Europa, maar Feyenoord heeft het ook nog niet geweldig gedaan in de Eredivisie. Met de blessures die er bij Feyenoord zijn is in onze ogen Dinamo toch licht de favoriet.

We voorspellen weinig goals en een vrij stugge wedstrijd en zetten in op under 2.5 goals. Persoonlijk zou ik de wedstrijd even aankijken omdat Dinamo Zagreb lastig te voorspellen is en je nooit weet in welke vorm Feyenoord op het veld komt. Als het spel van Feyenoord goed is en ze veel aan de bal zijn, dan zou ik tijdens de wedstrijd live wedden op Feyenoord to win.

Onder 2.5 goals voor 1.94 x de inleg

Eventueel live inzetten op Feyenoord to win

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top