Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Europa League bet tips Ajax en PSV: twee combi’s voor beste odds

Ajax en PSV wedtips Europa League 18 februari

Vandaag gaan Ajax en PSV verder in de Europa League. Voor beide ploegen zal het niet gemakkelijk worden om door te gaan naar de volgende ronde. PSV neemt het op tegen Olympiakos en Ajax tegen Lille. De voorspellingen:

Olympiakos – PSV Europa League bet tips

Olympiakos staat ruim aan kop in de Griekse competitie, ze staan veertien punten voor op de nummer twee. In de eigen competitie waren ze tot voor dit weekend nog ongeslagen. Afgelopen weekend verloren ze voor het eerst in de wedstrijd tegen Panathinaikos. Met een doelsaldo van 55 goals voor en tien, in 22 duels, tegen hebben ze veruit de meeste goals voor en ook nog eens de minste tegen.

In Europa ging het een stuk minder tot nog toe. Olympiakos begon in de Champions League en werd met moeite derde in een groep met FC Porto, Manchester City en Marseille. Ze eindigden met drie punten, maar op onderling resultaat bleven ze boven Marseille. Ze wisten zelfs maar twee keer tot scoren te komen en kregen zelf 10 goals tegen.

Teleurstellend seizoen PSV

PSV kent een teleurstellend seizoen, met een tweede plaats in de Eredivisie op zes punten achterstand (en een wedstrijd meer) en uitgeschakeld in de beker. Je kan bijna zeggen dat het laatste redmiddel voor PSV de Europa League is. Zo stellig zal Schmidt natuurlijk niet zijn, maar er moet wel wat gebeuren bij.

Kansen genoeg

PSV was eigenlijk best goed in vorm en haalde ook prima resultaten, maar afgelopen weekend kwam het niet verder dan 2-2 tegen ADO Den Haag. PSV had wel 100 grote kansen maar wist dus maar twee keer te scoren én ze wisten ADO in de laatste minuten niet bij de goal weg te houden. Hetzelfde was ook al het geval in de wedstrijd tegen Feyenoord die ze met 3-1 verloren. Kansen genoeg, maar scoren ging moeizaam én de tegengoals vielen te gemakkelijk.

Tip voor deze wedstrijd: gokken op goals

Beide ploegen scoren er aardig op los in de eigen competitie, maar krijgen zeker Europees gezien ook de nodige goals tegen. PSV kreeg in de Europa League groepsfase negen goals tegen, tegen de toch mindere goden van het voetbal en Olympiakos maar liefst 10 goals. Wij verwachten een spannende wedstrijd met voor beide ploegen de nodige kansen. Als PSV niet beter gaat verdedigen gaat Olympiakos zeker scoren, maar met de kwaliteiten voorin gaat PSV dat ook zeker doen. De beste Europa League weddenschap voor Olympiakos – PSV is de combinatie Both Teams To Score + Over 2.5 goals met een quotering van 2.06 bij de bookmakers.

Gokken op Lille – Ajax Europa League

Lille kent een van zijn beste seizoenen ooit, ze staan op de eerste plek met één punt boven PSG en lijken echt mee te doen om de titel. Ze zijn al acht wedstrijden op rij ongeslagen waarvan ze er zeven wonnen. Als je de uitslagen ziet valt met name het aantal tegengoals op: maar één. Zelf scoorden ze in de laatste acht wedstrijden elf keer.

In EL gaat het verdedigend iets lastiger

In de Europa League deed Lille het ook prima, ze werden tweede in de groep met AC Milan, Sparta Praag en Celtic. Ze kregen acht goals tegen en maakten er zelf veertien in de groepsfase. Verdedigend had Lille het in de groepsfase dus moeilijker dan in de eigen competitie. Lille is een ploeg die vanuit de omschakeling wil voetballen, met spelers als Ikoné, Bamba en David hebben ze pijlsnelle aanvallers die uit het niets een goal kunnen maken.

Hectische periode lijkt Ajax niet te deren

Ajax kent natuurlijk een hectische periode met de schorsing van Onana, het niet inschrijven van Haller en dan heb je nog de hele situatie rond Promes. Tot nog toe lijkt er op het veld echter weinig van te zien. Ajax schakelde PSV uit in de beker en is al tien wedstrijden op rij ongeslagen in de competitie. Ze liepen tijdens deze hectische fase uit op de concurrentie en staan nu zes punten voor op PSV met een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling Ajax

Op het veld lijken de puzzelstukjes (eindelijk) in elkaar te vallen voor Ten Hag. Edson Alvarez lijkt z’n plek en vorm gevonden te hebben en nu Martinez steeds vaker speelt krijgt Ajax ook minder goals tegen. De twee Zuid-Amerikanen brengen het welbekende grinta wat de ploeg toch een beetje ontbrak. Tegen Lille mist Ajax Gravenberch, waardoor het logisch lijkt dat Blind op het middenveld zal staan en Martinez centraal achterin. In deze opstelling speelde Ajax ook tegen PSV in de beker en met name de eerste helft speelden ze erg goed.

Europa League voorspellingen Lille – Ajax

Ajax mist nog wel eens wat snelheid in de ploeg en laat dat nou net een grote kracht zijn van Lille. Als Ajax niet oplet kan Lille vanuit de counter zeker een aantal keer gevaarlijk zijn en Ajax ontzettend veel pijn doen. Wij voorspellen een spannende Europa League wedstrijd waarin Ajax de bal heeft en Lille vanuit de omschakeling gevaarlijk zal worden. Beide ploegen kunnen op deze manier natuurlijk kansen creëren en het is lastig om te zeggen wie er gaat winnen.

Wedden op corners Ajax

Ook in deze wedstrijd verwachten we dat beide ploegen gaan scoren. De defensie van Ajax is nog steeds kwetsbaar, omdat Ajax nou eenmaal naar voren wil voetballen en ruimte achterin weggeeft. Daar tegenover staat dat Ajax goed in vorm is en de kansen aan elkaar rijgt. Ajax gaat zeker kansen maken en ook zonder Haller hebben ze genoeg kwaliteiten om die af te maken.

Wij zetten ons geld dus in op beide teams scoren, maar ook op het feit dat Ajax veel corners gaat krijgen. Ajax krijgt in vrijwel elke wedstrijd wel een aantal goals en zeker als ze veel balbezit gaan hebben zullen ze de nodige corners krijgen. Ook voor dit duel tippen we dus weer een combinatie weddenschap: Beide Teams Scoren + Over 3.5 Ajax corners voor 2.20 x de inleg.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top