Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Eredivisie wedden tips Fortuna – Ajax, PEC – Sparta en Twente – AZ

Deze week extra veel Eredivisie voetbal met de midweekse speelronde. Onderstaand onze wedden op Eredivisie tips voor de wedstrijden Fortuna – Ajax, PEC Zwolle – Sparta en FC Twente – AZ.


Tips wedden op Fortuna Sittard – Ajax

We starten met tips voor het wedden op Ajax, zij trappen vanavond speelronde 6 af tegen Fortuna Sittard. Fortuna is het seizoen niet goed begonnen, ze staan na vier wedstrijden op een 15e plek. Ajax staat na de klapper van afgelopen weekend eerste.

Vechtvoetbal en niet opgeven

Fortuna won maar één wedstrijd, speelde er ook één gelijk en verloor er twee. Ze wonnen de eerste wedstrijd van het seizoen van FC Twente. Daarna kwamen ze niet verder dan 2-2 tegen RKC, ze verloren met 3-1 van Sparta en met 1-0 van Heerenveen. Ze hadden ongetwijfeld op meer gehoopt/verwacht aangezien ze niet de moeilijkste tegenstanders hadden. Fortuna Sttard is een ploeg dat een soort vechtvoetbal speelt en nooit opgeeft. Ze schuwen geen harde tackles en zeker niet als ze tegen een betere ploeg spelen. In de wedstrijd tegen Heerenveen kregen ze maar liefst vier gele kaarten, ze kregen in totaal acht gele kaarten dit seizoen.

Fortuna – Ajax bet builder tip

Ajax liet tegen SC Cambuur weer eens zien hoe makkelijk ze de goal vinden. Tegen Fortuna verwachten wij wel een lastigere wedstrijd. De Limburgers zullen zich gaan ingraven en zeker niet zo aanvallend spelen als Cambuur. Ajax speelde natuurlijk ook in de Champions League erg goed en ze zullen die lijn door willen trekken. De selectie van Ajax is ontzettend ruim en ze kunnen genoeg door wisselen om iedereen fit te houden.

Ajax is natuurlijk te sterk voor Fortuna, maar de speelwijze van Fortuna Sittard zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het geen 9-0 wordt. Wij verwachten dat Fortuna de nodige hard tackles zal inzetten en het verder zo lang mogelijk dicht probeert te houden. Uiteindelijk zal Ajax de goal zeker vinden. Wij gaan voor de volgende bet builder met een totale odd van 2.12:

  • Ajax wint
  • Ajax over 1.5 goals
  • Fortuna over 1.5 cards

Value bet PEC Zwolle – Sparta

Op woensdag staan de meeste wedstrijden op het midweekse Eredivisie programma. De wedstrijd PEC Zwolle tegen Sparta zien wij als eentje waar veel value is.

Hopeloos onderaan

PEC Zwolle staat na vijf wedstrijden hopeloos onderaan: 0 punten, zeven doelpunten tegen en zelf helemaal geen goals gemaakt. Verdedigend is het dus niet eens heel slecht, maar aanvallend kunnen ze momenteel geen vuist maken. Ze kregen tegen Ajax maar twee goals tegen, net als tegen NEC. Vitesse, Willem II en Go Ahead wonnen allemaal 1-0 van PEC. Na elke wedstrijd staat aanvoerder Bram van Polen de pers braaf te woord en zegt hij hetzelfde: ze hebben niet genoeg kwaliteit en er moet snel iets veranderen.

Sparta staat veertiende en is het Eredivisie seizoen redelijk begonnen. Ze wonnen van Fortuna en speelden gelijk tegen Heracles en NEC en verloren van Utrecht en Go Ahead. In de wedstrijd tegen Fortuna zagen we dat Sparta bij vlagen wel kwaliteit heeft en kan voetballen. Sparta speelt niet heel avontuurlijk, maar verdedigend is toch het niet super solide. Sparta heeft een ploeg die zeker qua kwaliteit thuishoort in de Eredivisie.

Hoge odds winst Sparta

Wij verwachten dat Sparta deze wedstrijd gaat winnen, de odd is erg hoog en dat vinden we eigenlijk verrassend. Sparta is bij de bookmakers licht favoriet, maar er is weinig verschil tussen de odds. Sparta heeft echter zeker een betere ploeg, met ook veel meer ervaring. Bij Sparta weten ze hoe belangrijk deze wedstrijden zijn en we verwachten dus ook dat ze gaan winnen. Daarnaast verwachten we weinig goals, Sparta scoort niet heel veel en over PEC Zwolle hoeven we het niet meer te hebben. De beste weddenschappen voor dit Eredivisie duel:

  • Sparta wint: 2.45
  • Onder 2.5 goals: 1.85

Tip wedden FC Twente – AZ Alkmaar

Tot slot onze tip voor het wedden op AZ, zij ronden donderdagavond deze Eredivisie speelronde af tegen FC Twente. Het is een wedstrijd tussen een ploeg die in vorm is de laatste weken en een ploeg waarbij het maar niet wil lukken.

FC Twente in goede vorm

FC Twente won twee wedstrijden op rij sinds de interlandbreak. Daarvoor werd er nog niet gewonnen, maar ze lijken nu een goede vorm te pakken te hebben. Ze wonnen indrukwekkend met 1-0 van FC Utrecht, dat tot dan toe nog ongeslagen was. Daarna wonnen ze afgelopen weekend met maar liefst 1-4 van Vitesse. Met de komst van Pröpper en Van Wolfswinkel hebben ze twee ervaren krachten op een belangrijke positie in het elftal dat ook nog eens meer dan prima is voor de Eredivisie. Daarnaast hebben ze ook nog Vlap gehaald, die zich in zijn periode bij Heerenveen heeft laten zien als uitstekende speler voor de Eredivisie.

AZ niet best

AZ Alkmaar mist de ervarenheid van een aantal vertrokken spelers, maar ook de kwaliteit. Ze hebben teveel ingeleverd met het vertrek van Koopmeiners, Boadu, Stengs, Svensson en Bizot. Ze hebben eigenlijk alleen een vervanger gehaald voor Bizot en Boadu. Voor Boadu is Pavlidis van Willem II overgekomen, een goede spits maar wel een erg grillige voetballer. Ze missen zeker kwaliteit voor de goal als je ziet hoeveel kansen ze missen.

Maar verdedigend is het ook niet best, ze hebben geen leider meer op doel en daarnaast hebben ze ook simpelweg geen geweldige centrale verdedigers. Door de slechte start staat AZ nu zeventiende in de Eredivisie, al hebben ze wel een wedstrijd tegoed. Afgelopen weekend verloren ze nog van Heracles Almelo, mede door een rode kaart van Clasie. Daarnaast verloren ze ook van RKC en PSV.

Wedden op winst FC Twente

De bookmakers zien AZ hier als favoriet, maar wij zien het toch iets anders. Zeker nu ook Clasie er niet bij zal zijn. AZ mist doelpuntenmakers en is verdedigend niet stabiel, ze geven teveel ruimte en kansen weg. Op papier hebben ze zeker de betere selectie, maar qua vorm gaat het niet goed.

FC Twente heeft tegen Vitesse laten zien goed te kunnen verdedigen en vanuit de omschakeling gevaarlijk te kunnen zijn. Dat spelletje zullen ze tegen AZ ook willen spelen en AZ is daar de ideale tegenstander voor. Het is zeker een gokje, maar wij zien FC Twente hier wel winnen. Wij gaan voor de bet:

  • FC Twente wint 3.50
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top