Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Eredivisie voorspellingen Ajax – Heerenveen en Vitesse – Excelsior

Voetbal wedtips

Vanaf dit weekend gaat de Eredivisie weer verder. Net als de competities in bijna alle andere Europese landen. Er zijn dus genoeg wedstrijden om goede weddenschappen te vinden.

Onderstaand de beste wedtips voor het voetbal dit weekend zoals je dat van ons gewend bent. Onder meer voor de wedstrijd Ajax – sc Heerenveen. $ucces!

Vitesse – Excelsior

Vrijdag 18-01. De tweede seizoenshelft in de Eredivisie begint met Vitesse tegen Excelsior. Beide teams waren aan het einde van de eerste seizoenshelft niet geweldig in vorm en hopen ongetwijfeld op betere tijden.

Vitesse staat op de vijfde plaats wat natuurlijk een prima uitgangspositie is. In de winterstop heeft Vitesse twee oefenwedstrijden gespeeld. Ze verloren met 3-0 van Wolfsburg en wonnen met 3-2 van Livingston. Vitesse kreeg in de laatste negen Eredivisieduels minimaal één goal tegen. Zeker tegen slechtere tegenstanders laat Vitesse zijn klasse niet zien. Zo speelden ze 1-1 gelijk tegen FC Emmen en 2-2 gelijk tegen De Graafschap.

Excelsior dit seizoen minder

Excelsior staat op een veertiende plaats, ook dit seizoen zullen ze strijden tegen degradatie. De laatste jaren gaat ze dat eigenlijk vrij eenvoudig af. Dit seizoen gaat het een stuk minder goed. Van de laatste tien duels won Excelsior er maar twee en ze speelden er één gelijk. In acht van die tien duels wist Excelsior te scoren.

Vitesse heeft niet de beste vorm te pakken, maar is natuurlijk wel stukken beter dan Excelsior. De verdediging van Vitesse laat wel te wensen over. Ze kregen al negen duels op rij een goal tegen. Dat terwijl Excelsior in acht van de laatste tien duels wist te scoren. In deze wedstrijd moeten wel beide teams scoren. Daarom zet ik in op Vitesse wint en beide teams scoren. De odds zijn 2.75 bij bookmaker Mr Green.

RB Leipzig – Dortmund

Zaterdag 19-01. De tweede wedstrijd uit deze serie met tips voor het wedden op voetbal komt uit de Bundesliga en is op papier een behoorlijke kraker. RB Leipzig krijgt bezoek van Dortmund. Leipzig staat op de vierde plek, terwijl Dortmund eerste staat.

RB Leipzig is nog steeds bezig aan een indrukwekkende opmars. De relatief nieuwe club weet snel naam te maken in de  Duitse Bundesliga. Ook dit seizoen doen ze weer mee om de Europese plekken.

Leipzig wisselvallig

Leipzig was voor de winterstop behoorlijk wisselvallig. Ze wonnen en verloren bijna om en om. In de winterstop hebben ze geoefend tegen Galatasaray en Wolfsberger AC. Ze zullen er niet bepaald extra vertrouwen aan over hebben gehouden. Tegen Gala werd het 1-1 en van Wolfsberger AC wisten ze met 1-0 te winnen. In de eerste seizoenshelft kreeg Leipzig maar 17 tegengoals, maar vijf daarvan kwamen in de laatste drie duels.

Dortmund kampioen Duitsland?

Borussia Dortmund doet het uitstekend met de eerste plek, ze staan zes punten voor op Bayern München. Dit is één van de weinige seizoenen waarin Dortmund echt kans maakt op de titel.

Dortmund heeft nog maar één wedstrijd verloren en maar drie wedstrijden gelijkgespeeld. Wel krijgt het in beide elke wedstrijd een tegengoal. Maar omdat Borussia Dortmund zo gemakkelijk scoort maakt dat niet uit. Tijdens de winterstop wisten ze te winnen van Feyenoord en Fortuna Düsseldorf.

Dortmund ging met een stuk beter gevoel de winterstop in dan Leipzig en is daar ongetwijfeld ook beter uit gekomen. Leipzig wist niet te overtuigen in de oefenduels, terwijl Dortmund makkelijk won.

Ik verwacht een leuke wedstrijd, want beide teams willen aanvallen. Daarom verwacht ik ook zeker een aantal goals en uiteindelijk denk ik dat Dortmund wint. Het levert je bij bookmaker Mr Green 2.75 op.

Gokken op Ajax – SC Heerenveen

Zondag 20-01. In de laatste wedstrijd gaan we wedden op eredivisie: Ajax tegen SC Heerenveen. Ajax staat tweede, met twee punten achterstand op PSV. Terwijl SC Heerenveen tiende staat, met zes punten achterstand op de nummer zeven.

Ajax doet het prima

Ajax kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. In de Champions League ging het zelfs uitstekend met een tweede plek in de groep. In de Eredivisie ging het ook goed, op twee wedstrijden na. Die tegen PSV en tegen Heracles. Met name de wedstrijd tegen PSV was een klap voor de Ajacieden, ze verloren kansloos met 3-0. Maar daarna is Ajax in geen enkele wedstrijd meer in de problemen gekomen en werd alles overtuigend gewonnen.

Transfers Ajax

In de winterstop heeft Ajax Wöber laten gaan, terwijl de lang verwachtte komst van Magallan definitief werd. Ajax was ook lang bezig met de Mexicaan Lainez, maar die verkaste uiteindelijk naar Real Betis. Dat betekent dat Neres hoe dan ook blijft. Al met al is Ajax er eigenlijk niet op achteruit gegaan qua spelersmateriaal.

sc Heerenveen blijft zorgelijk

SC Heerenveen heeft weer een rumoerige tijd achter de rug. Op bestuurlijk niveau blijft er gedoe, maar ook op het veld was het niet best. Vlak voor de winterstop verloren ze nog met 4-2 van NAC Breda.

Van de laatste tien duels wisten ze er maar vier te winnen. Daarnaast kregen ze maar liefst 21 goals tegen in die tien wedstrijden. Met 39 tegengoals in totaal heeft Heerenveen na Excelsior de meest gepasseerde defensie. Ook in de oefenwedstrijd in de winterstop ging het verdedigend niet goed. Ze verloren met 4-3 van Ingolstadt.

Wedden dat Ajax dik wint

De verdediging van Heerenveen is het hele seizoen al dramatisch. De trainer heeft al van alles geprobeerd, maar de oplossing zeker nog niet gevonden. Ik verwacht dan ook dat ze tegen een Ajax dat ontzettend makkelijk scoort wederom een dikke nederlaag gaan krijgen.

Ajax zal de nieuwe seizoenshelft natuurlijk goed willen starten. Dan is een wedstrijd thuis tegen Heerenveen een mooie om het doelsaldo op te hogen. Zet je in op winst Ajax met een virtuele achterstand van 3 goals bij aanvang, dan pak je een quotering van 2.07.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top