Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Engelse selectie geen echte kanshebber op WK Qatar

Selectie Engeland WK voetbal 2022

Engeland smacht naar een prijs in het landenvoetbal. Bij elk WK of EK staat de hit ‘Football’s Coming Home’ in de Engelse top 40, maar het voetbal is al sinds 1966 niet meer thuisgekomen. The Three Lions hebben 15 keer mee gedaan aan het WK voetbal. Op het EK van vorig jaar wist Engeland de finale te halen. Dat was de eerste finaleplaats sinds ze het WK voetbal wonnen in 1966.

Engeland kanshebber WK Qatar?

De bookmakers verwachten niet dat voetbal dit jaar thuiskomt. Engeland staat met een odd van 9.50 bij Unibet.nl op een vierde plaats achter Brazilië, Argentinië en Frankrijk. Bij tien euro inzet krijg je dus 95 euro terug als Engeland het WK in Qatar wint. Kijken we naar de Engelse selectie, dan snappen we deze notering zeker. Engeland heeft een prima team, maar niet zo goed als de eerdergenoemde landen.

Southgate lijkt tactisch niet erg sterk te zijn en lijkt zijn ploeg niet aan te kunnen passen om tegenstanders pijn te kunnen doen.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Topscorer Harry Kane

Engeland heeft met name voorin ontzettend veel keuzes en kwaliteit. Harry Kane is de aanvoerder van de ploeg én de echte aanvalsleider. Kane scoort al jaren ontzettend makkelijk en zal waarschijnlijk topscorer aller tijden gaan worden voor Engeland. Voor het wedden op WK voetbal is hij op het moment van schrijven bij de bookmakers favoriet voor de Gouden Schoen.

Kane is echt wel een echte spits die vanuit voorzetten en passes goals moet maken. Hij zal niet als Neymar, Mbappé of Messi een aantal spelers voorbij spelen en dan scoren. Voorin zal Kane dus aangevoerd moeten worden.

Voldoende goede vleugelspelers in Engelse selectie

Engeland heeft genoeg goede vleugelspelers die Kane kunnen voorzien van een goede aanvoer. Denk aan spelers als Sterling, Saka, Sancho, Rashford, Grealish en Foden. Allen spelers die al de nodige ervaring hebben op het hoogste niveau en ondertussen ook al in de Engelse ploeg. Het zijn echter ook spelers die wisselvallig blijven. Rashford heeft al jaren niet meer de vorm van z’n eerste seizoenen, Sterling is niet in top doen sinds zijn transfer naar Chelsea en hetzelfde geldt voor Grealish.

Naast Harry Kane heeft de Engelse bondscoach nog twee prima vervangers voor in de spits. Tammy Abraham doet het erg goed bij Roma en Dominic Calvert-Lewin doet het goed in de Premier League.

Middenveld selectie Engeland WK voetbal

Het middenveld van de Engelse selectie is wat minder sterk, zeker gezien de breedte ervan. Jordan Henderson speelde op het EK nog veel, maar lijkt steeds minder aan spelen toe te komen. Declan Rice en Kalvin Philips waren op het EK een geweldig duo. Philips hield er een transfer naar City aan over, maar speelt nu amper.

Rice en Philips waren met name verdedigend erg sterk, maar Engeland mist een creatieve middenvelder in de selectie. Met Jude Bellingham hebben ze een van de grootste talenten ter wereld op het middenveld. Maar Bellingham is ook meer een box to box middenvelder en niet echt een creatieve speler.

Minder keuze voor Southgate

Mason Mount en Phil Foden zouden de creatieve rol op het middenveld op zich kunnen nemen, maar Southgate lijkt deze spelers liever op de vleugel te gebruiken. Voor Mount geldt ook nog eens dat die geen goed seizoen heeft tot nog toe. Op het middenveld is er ook een stuk minder keuze voor Southgate. Afgezien van de genoemde spelers zijn er weinig spelers die goed genoeg zijn om indruk te maken op het WK 2022 in Qatar.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Centrale verdedigers Three Lions

Verdedigend is Engeland het lachertje van Europa geworden de laatste tijd. Dit komt met name doordat Harry Maguire elke wedstrijd maar weer mag spelen. Maguire is misschien wel in de slechtste vorm ooit. Bij Manchester United speelt hij eindelijk niet meer in de basis, maar bij Engeland is dat vaak nog steeds wel het geval.

Met Stones, Tomori en Mings hebben de Three Lions nog een aantal andere centrale verdedigers. Met name Tomori doet het erg goed bij AC Milan dit seizoen. Maar de andere centrale verdedigers zijn ook niet van wereldklasse.

Backs zijn wel sterk

De backs van Engeland zijn wel erg sterk. Kyle Walker zou normaliter de vaste rechtsback zijn, maar Reece James en Kieran Trippier zijn ook erg goed bezig aan dit seizoen. Op links heb je met Ben Chilwell een prima optie en als backup is daar Luke Shaw en ook Saka kan daar spelen.

Southgate kan het beter doen met deze selectie

Southgate begon erg goed aan zijn tijd als bondscoach van Engeland, maar krijgt de laatste tijd veel kritiek te verduren. Met de selectie die hij heeft zou hij het beter moeten doen. De ploeg degradeerde uit de hoogste groep van de Nations League. Ze wisten in een groep met Italië, Hongarije en Duitsland zelfs maar vier keer tot scoren te komen in zes wedstrijden.

De selectie van Southgate heeft zelfs een reeks van vijf wedstrijden gehad waarin ze niet uit veldspel wisten te scoren. Dit heeft een flinke deuk in het vertrouwen van de Engelsen geslagen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top