Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Dynamo Kiev – AZ Champions League en Willem II Europa League tips

Wedden op AZ en Willem II voorrondes

Deze week beginnen AZ en Willem II aan hun Europese voetbal avonturen. AZ neemt het in de Champions League op tegen Dynamo Kiev en Willem II  treft in de Europa League Progrés Niederkorn. Onderstaand de tips voor het wedden op voetbal deze week.

Wedden op Europese wedstrijden Feyenoord, PSV en AZ

Dynamo Kiev – AZ Champions League bet

Dinsdag 15-09 19:00 uur wedden op AZ | AZ Alkmaar heeft nog lang geprobeerd om het directe Champions League ticket te bemachtigen, maar uiteindelijk staan ze nu toch in de voorrondes. Nadat ze Viktoria Plzen op spectaculaire wijze wisten uit te schakelen staan ze nu tegen over Dynamo Kiev.

Kiev in vorm

Dynamo Kiev is vorig jaar tweede geworden in Oekraïne op redelijke achterstand van Shakhtar Donetsk. Kiev is al jaren een grote club in Oekraïne, maar ook al jaren eigenlijk net een maatje te klein om echt te concurreren met Shakhtar. Op Europees niveau deed Kiev het wel aardig de laatste jaren, maar zullen ze dit jaar meer willen.

Vorig seizoen eindigden ze derde in een Europa League groep. In de eigen competitie heeft Kiev alweer twee wedstrijden gespeeld, één werd gewonnen en een gelijk gespeeld. Afgelopen weekend speelden ze gelijk tegen een laagvlieger, maar hebben ze wel een aantal spelers kunnen sparen. Kiev is op zich prima in vorm dit bewezen ze ook door de supercup van Oekraïne met 3-1 te winnen van Shakhtar.

AZ nog niet op niveau vorig seizoen

AZ Alkmaar heeft zijn grootste sterren nog steeds weten te behouden. Voor spelers als Boadu, Stengs en Wijndal was er ongetwijfeld belangstelling, maar ze spelen nog allemaal in Alkmaar.

Afgelopen weekend kreeg AZ vrij van de KNVB om zich optimaal te kunnen voorbereiden op dit affiche. Dat is ook wel nodig want de vorm is er nog niet bij AZ. In de voorbereiding wisten ze bijvoorbeeld niet te winnen van ADO en van KAA Gent. Maar het grootste bewijs dat AZ Alkmaar nog niet op het niveau zit van vorig seizoen was te zien in de wedstrijd tegen Viktoria Plzen.

Slordig

AZ had iets meer balbezit maar wist eigenlijk geen kans te creëren en zelf gaven ze grote kansen weg. Gelukkig voor AZ wist Plzen maar één keer te scoren en gaf de keeper in de allerlaatste tel van de wedstrijd een penalty weg. In de verlenging was AZ met name conditioneel veel beter dan Plzen en mede daardoor werd het 3-1.

Wedden op AZ Champions League

Als AZ net zo slordig speelt als tegen Plzen gaan ze het heel zwaar krijgen. Bij de bookmakers is Dynamo Kiev licht favoriet en daar kunnen wij wel in mee gaan. Ze hebben al bewezen in grote wedstrijden op te kunnen staan (Supercup), terwijl AZ de enige echte wedstrijd met geluk won en eigenlijk niet thuis gaf.

Toch denken we dat het spel van Kiev AZ meer zal liggen dan Plzen. Over het algemeen wil Kiev de bal graag hebben, waardoor er voor AZ meer ruimte staat om te counteren. Daarom denken we zeker dat beide teams scoren, maar helaas voor AZ denken we ook dat Kiev wint.

Beide teams scoren en Kiev wint voor 4.75 x de inleg

Niederkorn – Willem II Europa League

16-09 18.30 uur. Willem II speelt na 15 jaar weer eens in Europa, in de tweede voorronde van de Europa League nemen ze het op tegen Progres Niederkorn, de nummer twee van Luxemburg.

Willem II werd afgelopen seizoen vierde in de Eredivisie en kreeg daarom dit Europese ticket. Bij Willem II zijn de meeste sterkhouders nog steeds bij de selectie. Ondanks de sterke selectie hadden ze geen beste openingswedstrijd, tegen Heerenveen werd met 2-0 verloren. Willem II had veruit het meeste balbezit en werd ook wel een aantal keer gevaarlijk, maar kwam dus niet tot scoren.

Niederkorn tweede van Luxemburg

Progres Niederkorn werd afgelopen seizoen tweede in Luxemburg, met twee punten achterstand op de nummer één. De laatste jaren is Progres bezig aan een opmars, van subtop naar meedoen om de titel. Dit seizoen moet de bekroning komen met een titel en een plek in de Europa League. Het seizoen in Luxemburg begon nog sterk met een 4-0 overwinning, maar afgelopen weekend verloren ze met 1-2 van Dudelange. In de Europa League wisten ze in de vorige ronde FK Zeta Golubovci uit te schakelen, de nummer vier van Montenegro.

Gokken op winst Willem II

Willem II is de favoriet voor deze wedstrijd ze hebben simpelweg het betere team. Daarnaast zullen ze gewaarschuwd zijn door FC Utrecht die een aantal jaar geleden eruit ging tegen een Luxemburgse club. Ze zullen er dus niet te gemakkelijk over doen. Wij zetten ons geld in op een overwinning voor Willem II.

Willem II wint voor 1.53 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top