Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Coronacrisis en voetbal: de stand van zaken en nieuwe data

Door de coronacrisis en alle bijbehorende maatregelen en onzekerheid zijn zo ongeveer alle wereldwijde voetbalcompetities getroffen. Ja, in Wit-Rusland is eerder in april het nieuwe voetbalseizoen begonnen, alsof er niets aan de hand is. Maar elders rolt de bal al een tijdje niet meer en is er ook nog geen datum voor een herstart bepaald.

Door corona nieuwe data voetbal

Het EK voetbal 2020 is verplaatst naar 2021, het Zuid-Amerikaanse equivalent Copa America is ook met een jaartje uitgesteld. Het EK voor vrouwen is, om daarvoor ruimte te maken, alvast verzet van 2021 naar 2022. En hoe zit het met de rest van de grote voetbalcompetities en toernooien?

Champions League en de Europa League

De Champions League en de Europa League zijn momenteel op pauze gezet. De UEFA zoekt nog naar een geschikt moment voor de rondes die nog gespeeld moeten worden. Een mogelijkheid is dat er geen heen- en terugwedstrijd gespeeld wordt in elke knock-outronde, maar één duel, al dan niet op neutraal terrein. Maar na de zomer horen ook al de voorronden voor het nieuwe Europese seizoen te beginnen. Lastig, want in bijvoorbeeld Nederland mogen tot 1 september geen evenementen worden georganiseerd. Dus pakweg PSV kan dan niet zijn thuiswedstrijd in de voorronde van de Europa League afwerken.

Coronacrisis en voetbal: de stand van zaken en nieuwe data

Premier League wil herstart in juni

De Engelse Premier League werkt aan allerlei mooie en ambitieuze plannen om ‘s werelds grootste nationale competitie in juni te herstarten en dan zo snel mogelijk af te ronden. Die plannen worden uiteraard in een klap waardeloos als de regering wellicht, zoals in Nederland, besluit dat sportwedstrijden in die maand, of juli, verboden zijn.

LaLiga en Serie A eind mei

De Spaanse competitie, La Liga, mikt op een hervatting eind mei. Begin mei mogen clubs weer trainen. De Italiaanse Serie A heeft soortgelijke ideeën, al bood de toespraak van premier Conte van zondagavond niet heel veel hoop dat het ook echt zo gaat gebeuren.

Deze week meer duidelijkheid Bundesliga

De Duitse Bundesliga wil vergaderde afgelopen donderdag over de situatie. Het lukte niet om een datum af te spreken. Fans hoopten op 9 mei als nieuw startpunt, maar de bond DFL acht het wijs om even af te wachten wat de regering besluit. Bondskanslier Angela Merkel houdt op 30 april een toespraak waarin knopen worden doorgehakt.

Eredivisie stopte officieel als eerste

De Nederlandse competitie was de eerste die officieel werd gecanceld. Wel werd eerder de Belgische competitie beëindigd, maar dat besluit moet nog formeel worden bekrachtigd. India is het enige land dat op dit gebied echt geen issues heeft: de nationale voetbalcompetitie was in februari al afgerond (FC Goa won).

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top