Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Betting tips KNVB Beker kwartfinales Vitesse – Ajax, AZ en Feyenoord

Voetbal voorspellingen: KNVB beker wedtips

Woensdag en donderdag worden de kwartfinales van de KNVB beker gespeeld. Er staan zeker een aantal leuke wedstrijden op het programma. In onderstaande voorbeschouwing onze tips voor het wedden op KNVB Beker deze week:

Wedden op KNVB Beker Feyenoord - Ajax en Spakenburg - PSV

Kwartfinale Beker AZ – NAC

Woensdag 12-02 18.30 uur. De eerste kwartfinale in de beker is AZ tegen NAC. Waar AZ in de Eredivisie strijdt om Champions League voetbal probeert NAC mee te doen om directe promotie.

AZ is misschien wel de verrassing van het seizoen. Ze lijken in de strijd om de landstitel de enige concurrent van Ajax. Daarnaast spelen ze vaak ontzettend leuk voetbal en zitten ze nog in de Europa League en dus de beker. De laatste drie wedstrijden wist AZ Alkmaar eenvoudig te winnen. Tot nog toe heeft de ploeg het in de beker opgenomen tegen RKSV Groene ster en Top Oss.

NAC wist PSV uit te schakelen

NAC Breda is de laatste tijd niet goed in vorm, ze hebben al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De laatste wedstrijd werd gelijk gespeeld tegen Top Oss met 2-2, daarvoor werd er gelijk gespeeld tegen Excelsior en werd er verloren van Go Ahead Eagles.

NAC wist in de vorige ronde van de KNVB beker te stunten door PSV met 2-0 uit te schakelen. PSV zat op dat moment natuurlijk in een slechte fase, maar dat doet niks af aan de prestatie van NAC.

Wedden op winst AZ

Wij verwachten toch een simpele overwinning van AZ. Ze hebben natuurlijk een geweldig team en NAC heeft moeite met het tegenhouden van bewegende en snelle aanvallers. NAC heeft veel goals tegen gekregen de laatste wedstrijden, terwijl AZ juist makkelijk scoort. Ook wanneer AZ Alkmaar met een mindere selectie zou spelen, moeten ze eenvoudig kunnen winnen. We gaan voor een handicap bet voor hogere odds:

Winst AZ met -2 handicap voor 2.00 x de inleg

Vitesse – Ajax KNVB Beker

12-02 20:45 uur. De tweede bekerwedstrijd van woensdagavond is Vitesse tegen Ajax. Beide ploegen zitten in een wat mindere fase, maar bij Ajax zijn met name de blessures een reden.

Angstgegner?

Vitesse wist de laatste drie wedstrijden op rij niet meer te winnen. Tegen FC Emmen werd er gelijkgespeeld, tegen ADO net zo en van Groningen werd verloren. In deze drie wedstrijden leek Vitesse nogal futloos en apathisch. Alsof het de spelers allemaal niet zoveel uitmaakte en er kwam eigenlijk nooit een echte reactie. Vitesse is wel al jaren een soort angstgegner voor Ajax geworden.

Blessures Ajax

Ajax heeft ontzettend veel blessures en de resultaten, maar met name het spel, lijden daaronder. Ajax verloor na de winterstop van FC Groningen, maar de week erop werd er eenvoudig gewonnen van PSV. Ziyech en Blind lijken weer bijna fit, maar tegelijkertijd zijn Promes en Veltman weer afgehaakt met een blessure. De afgelasting van afgelopen weekend kwam Ajax dan ook zeker niet slecht uit.

Voorspellingen Vitesse – Ajax

Beide ploegen zitten in een mindere fase, maar dat hoeft niet te betekenen dat het een saaie wedstrijd wordt. Wij verwachten juist spektakel. Voor Vitesse is Ajax toch vaak een tegenstander waar ze zich voor op kunnen laden en die het ze echt lastig kunnen maken. Wij verwachten dat dit in deze wedstrijd niet anders zal zijn.

Gokken op veel goals

Uiteindelijk heeft Ajax (ook met blessures) zeker de kwaliteiten om te winnen van Vitesse. Maar door het ontbreken van Veltman en waarschijnlijk Blind zijn ze achterin kwetsbaar. Daarnaast is het zeker mogelijk dat niet Onana, maar Scherpen of Varela gaat keepen omdat Onana voor de Europa League geschorst is. Het zou logisch zijn om de vervanger nu alvast wat ritme op te laten doen. Als dat zo is dan wordt de verdediging nog verder verzwakt.

Daarom verwachten wij dat er veel gescoord zal worden en gaan we voor de weddenschap ‘Over 3.5 goals’. Beide teams hebben een betere aanval dan verdediging. Uiteindelijk denken we wel dat Ajax de wedstrijd zal winnen.

Over 3.5 goals voor 2.20 x de inleg

Ajax wint en beide teams scoren @2.10

Beker Heerenveen – Feyenoord

13-02 20:45 uur. Op donderdagavond nemen Heerenveen en Feyenoord het tegen elkaar op. Waar de Friezen de laatste tijd uit vorm zijn, zijn de Rotterdammers sinds de komst van Dick Advocaat juist steeds beter gaan spelen.

Friezen ondermaats

Heerenveen won zijn laatste drie wedstrijden niet. Er werd verloren van AZ en Fortuna en ze speelden gelijk tegen VVV. Met name het verlies tegen Fortuna Sittard en het gelijke spel thuis tegen VVV zijn ondermaats. Het team speelde zwak en creëerde weinig kansen. In de vorige ronde van de KNVB Beker heeft sc Heerenveen op penalty’s gewonnen van Willem II. Hierin was Willem II eigenlijk het betere team, maar ze wisten de kansen niet te benutten.

Feyenoord goed in vorm sinds Advocaat

Feyenoord won sinds de komst van Dick Advocaat al acht wedstrijden op rij en heeft alleen in de Europa League verloren. De laatste drie wedstrijden in de Eredivisie scoorde Feyenoord elke keer minstens drie maal. In de beker had Feyenoord tot de 120e minuut nodig om Fortuna uit te schakelen. Uiteindelijk scoorde Sinistera de bevrijdende treffer, waardoor penalty’s voorkomen werden.

Gokken op Feyenoord

Heerenveen is slecht in vorm en speelt erg zwak, Feyenoord is juist prima in vorm. Daarom zetten wij ons geld simpelweg in op een overwinning van Feyenoord. Ze scoren de laatste tijd makkelijk en tegen een team als SC Heerenveen gaan ze dat zeker ook doen. De defensie van Heerenveen lijkt wat onzeker na een aantal slechtere wedstrijden met ongelukkige momenten.

Winst Feyenoord voor 1.80 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top