Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Betting tips Ajax en AZ Europa League: scheids staat garant voor kaarten

Europa League Ajax en AZ voorspellingen

Deze week gaan de Europese competities weer verder er staan een paar mooie wedstrijden op het programma in zowel de Champions als de Europa League. Twee Nederlandse clubs komen donderdag in actie.

Voor het wedden op Europa League zijn dit onze betting tips Getafe – Ajax en AZ – LASK, de odds komen van bookmaker Mr Green.

Wedden Getafe – Ajax Europa League

Getafe is de nummer drie van La Liga. Ajax staat natuurlijk eerste in de Eredivisie. Beide ploegen doen het dus prima in de eigen competitie en gaan met een goed gevoel deze tweestrijd in.

Verrassing van het seizoen

Getafe is in Spanje de verrassing van het seizoen. Afgelopen jaren was de club meestal een middenmoter, maar dit seizoen stijgen ze boven zichzelf uit. Het is een ploeg die veel weg heeft van het Atletico Madrid een aantal seizoenen geleden. Ze maken het voetballen van de tegenstander onmogelijk met fysiek spel en vaak hoge druk.

Verdediging Getafe uitstekend

In de Europa League werd Getafe tweede in een poule met Basel, Krasnodar en Trabzonspor. Na de groepsfase ging Getafe steeds beter voetballen. In de competitie wisten ze vier van de laatste vijf wedstrijden te winnen. Afgelopen weekend speelden ze tegen FC Barcelona en werd er met 2-1 verloren. Getafe speelde echt een goede wedstrijd en had misschien wel recht op een punt.

Verdedigend doet Getafe het de laatste wedstrijden uitstekend, ze kregen alleen van Barcelona twee goals tegen. In de andere vier wedstrijden hielden ze de nul en wisten ze zelf zeven keer te scoren.

Blessures van invloed op spel Ajax

Ajax staat zes punten los aan kop, maar het spel is de laatste weken niet geweldig. Dit had ook zeker te maken met blessures, onder andere Ziyech, Blind en Promes deden de laatste wedstrijden niet mee.

Ziyech en Blind geven Ajax boost

Hakim Ziyech en Daley Blind hebben afgelopen weekend weer minuten gemaakt en kunnen waarschijnlijk in de basis staan tegen Getafe. Promes en Neres zijn nog steeds geblesseerd en ontbreken waarschijnlijk nog. Maar met de terugkomst van Blind en Ziyech krijgt de ploeg zeker een boost. Blind weet de verdediging een stuk beter neer te zetten en zijn inspeelpass kan het spel versnellen. Ziyech creëert natuurlijk uit het niets kansen, wat ontzettend belangrijk kan zijn tegen Getafe.

Getafe – Ajax voorspellingen

Wij verwachten een intense Europa League wedstrijd, Getafe speelt veel met hoge druk en is niet vies van een harde tackle. De spelers van Ajax zullen hier niet teveel in mee moeten gaan. Zeker spelers als Martinez en Tagliafico kunnen nog wel eens mee gaan in de strijd. We verwachten dat de scheids een flink aantal kaarten zal uitdelen.

Gokken op kaarten en goals

Afgelopen seizoen gaf scheidsrechter Buquet in vijftien Ligue 1 wedstrijden maar liefst 51 gele kaarten en twee rode kaarten. Gemiddeld geeft hij dus 3.4 kaarten per wedstrijd. Daarnaast verwachten wij ook een aantal goals en dat beide teams gaan scoren. Dus drie mooie weddenschappen voor Getafe – Ajax:

‘Over 3.5 kaarten’ voor 2.10 x de inleg

Tagliafico krijgt een kaart @3.00

‘Over 2.5 goals & beide teams scoren’ voor 2.00 x de inleg

Europa League AZ Alkmaar – LASK Linz

AZ neemt het op tegen de nummer één van Oostenrijk, LASK Linz. AZ was lange tijd een naaste belager van Ajax, maar de laatste weken is de vorm wat minder en is het gat met de nummer 1 naar zes punten vergroot.

Slecht spel AZ

Na de winterstop verloor AZ van Willem II, FC Twente en van NAC in de beker. Afgelopen weekend speelde de Alkmaarders tegen FC Twente. AZ bracht eigenlijk helemaal niks en ze hadden in de gehele wedstrijd maar twee schoten op doel. Het spel was slecht en ze konden niet onder de hoge druk van Twente uitkomen.

LASK Linz speelt een vergelijkbaar soort voetbal als dat Twente afgelopen weekend deed. Ze zetten flink druk waar dat kan en spelen met een hoge intensiteit. In de eigen competitie staan ze eerste, met een punt meer dan RedBull Salzburg.

AZ moet LASK niet onderschatten

De winterstop in Oostenrijk is net twee geleden afgelopen en LASK wist de eerste twee wedstrijden van de tweede competitiehelft te winnen.

In de Europa League werden ze knap eerste boven Sporting Portugal, PSV en Rosenborg. De wedstrijden tegen PSV waren misschien wel de minste van LASK in de Europa League. Voor AZ is het belangrijk dat ze er niet vanuit gaan dat dat het niveau is, want ze kunnen zeker beter. Dat laat de 3-0 overwinning op Sporting Portugal ook zien.

Wedden op AZ – LASK

Wij verwachten een spannende wedstrijd. AZ weet zich vaak extra op te laden voor de Europa League en stroomt de laatste jaren vaak door naar de kwartfinales. LASK is goed in vorm en heeft laten zien te kunnen stunten tegen grotere ploegen. Voor AZ is het zaak dat ze het niveau van voor de winterstop terug kunnen vinden. Als dat lukt dan hebben ze een goede kans op een overwinning.

Goals en winst AZ voorspellen

LASK zal in de eerste wedstrijd nog enigszins terughoudend voetballen, ze zullen bij vlagen druk zetten maar AZ aan de bal laten. AZ moet zorgvuldig zijn aan de bal, wat ze zeker kunnen, omdat LASK Linz heel gevaarlijk is in de omschakeling. Schoonheidsfoutjes zoals tegen Twente worden zeker afgestraft. Wij verwachten dat beide teams gaan scoren en dat het thuisvoordeel AZ uiteindelijk zal helpen de wedstrijd te winnen.
AZ wint en beide teams scoren @ 3.50 op mrgreen.com

Winst AZ + BTS voor 3.50 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top