Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

EL tips Feyenoord – Dinamo Zagreb, Granada – PSV en AZ – Napoli

Europa League voorspellingen 3 december 2020

Donderdagavond 3 december is een belangrijke avond voor het Nederlands voetbal. De Europa League groepsfase nadert het einde. Met nog twee wedstrijden te gaan kunnen Feyenoord, AZ en PSV zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Onderstaand een voorbeschouwing en wedtips voor Feyenoord – Dinamo Zagreb, Granada – PSV en AZ – Napoli.

Tips wedden Vitesse, PSV en Feyenoord

Europa League Feyenoord – Dinamo Zagreb

18:55 uur Feyenoord staat tweede in de groep, met één punt meer dan Wolfsberger AC en drie minder dan Dinamo Zagreb. Feyenoord heeft overwintering in de Europa League dus in eigen hand. Zagreb is ook nog niet zeker van de volgende ronde, zij moeten nog één keer winnen.

Geen goede fase Feyenoord

Feyenoord zit niet in de beste fase onder Dick Advocaat. Afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan 1-1 thuis tegen FC Utrecht. Tegen Fortuna werd wel gewonnen met 1-3 maar was het ook geen goede wedstrijd, mede door een rode kaart. In de Europa League wisten ze nog maar één keer te winnen. Dat was een knappe 3-1 zege op CSKA. Als Feyenoord donderdag niet wint moet het hopen dat Wolfsberger wel wint. Dan kunnen ze in het laatste duel tegen Wolfsberger onderling uitmaken wie er door gaat.

Dinamo Zagreb uitgerust en in vorm

Dinamo Zagreb staat bovenaan in de groep en heeft nog niet verloren, ze hebben zelfs nog geen goal tegen gekregen. In de eigen competitie doen ze het ook prima; ze staan tweede met één punt achterstand op Osijek, maar twee wedstrijden minder gespeeld. De wedstrijd van afgelopen weekend is afgelast, waardoor Zagreb met een uitgeruste selectie naar Rotterdam komt. In de eigen competitie heeft Dinamo 11 goals tegen gekregen in evenveel gespeelde wedstrijden. De defensie is dus prima, maar ze scoren zelf ook niet ontzettend veel.

Wedden op winst Feyenoord

De vorige Europa League wedstrijd van Feyenoord tegen Dinamo Zagreb eindigde in 0-0, ondanks dat Feyenoord vanaf de 73e minuut met een man minder speelde. Tot aan dat moment was Feyenoord de betere ploeg en kregen ze ook de betere kansen. Keeper Dominik Livakovic is de grote uitblinker dit seizoen in Europese wedstrijden, zo ook in de vorige wedstrijd tegen Feyenoord.

Wij verwachten dat ook deze wedstrijd moeizaam gaat verlopen qua doelpunten. Beide ploegen leunen op een sterke defensie en hebben moeite met scoren. Toch denken we dat Feyenoord deze wedstrijd naar zich toe gaat trekken. Als ze net zo spelen als in de eerste wedstrijd hebben ze gewoon het betere team en zullen ze genoeg kansen krijgen. De odds op winst zijn 2.20.

Feyenoord wint voor 2.20 x de inleg

Granada – PSV voorspellingen Europa League

21:00 uur. Ook PSV staat tweede in zijn groep, ze staan één punt boven PAOK en vier achter op Granada. Granada staat vijf punten voor op PAOK, wat betekent dat zij nog één punt nodig hebben om zeker te zijn van de volgende ronde in de Europa League.

Granada al geplaatst voor volgende ronde

Granada heeft het erg knap gedaan door zich na vier wedstrijden al te plaatsen voor de volgende ronde. In de Spaanse competitie staan ze achtste wat zeker niet slecht is, maar de afgelopen weken lijkt er wel sprake te zijn van een vormdip. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen ze er maar één, ze speelden er één gelijk en ze hebben de laatste drie wedstrijden op rij verloren. Afgelopen weekend verloren ze nog met 3-1 van Celta Vigo dat 18e staat.

Wisselvallig PSV

PSV is erg wisselvallig dit seizoen en niet alleen per week of wedstrijd, maar zelfs in de wedstrijd kan het van erg goed naar erg slecht gaan. Zo kwam PSV in de vorige EL wedstrijd binnen no time 0-2 achter. In de rust stond het 1-2 en na de rust waren er zo’n tien minuten waarin PSV zijn klasse liet zien. Ze draaiden de wedstrijd compleet om naar 3-2. Direct daarna zakte het niveau weer en werd het toch nog billenknijpen. In de Eredivisie doet PSV het ook nog niet zoals vooraf verwacht werd. Ze staan derde en weten eigenlijk in geen wedstrijd echt te overtuigen. Afgelopen weekend wonnen ze met 1-0 van Sparta.

Gokken op goals

Als PSV langer het niveau kan houden zoals in die tien minuten tegen PAOK dan gaat PSV winnen. Maar Granada stijgt vaak boven zichzelf uit in de Europa League dit seizoen. Daarom verwachten wij een spannende wedstrijd. Beide ploegen weten wat scoren is, maar vooral PSV heeft erg veel moeite met het tegenhouden – PSV kreeg al negen goals tegen in de Europa league. Wij voorspellen dan ook dat beide teams gaan scoren in deze wedstrijd en dat is ook wat betreft dit duel de beste tip voor wedden op voetbal. We combineren de bet met ‘Over 2.5 goals’ voor een mooie quotering:

Beide teams scoren en over 2.5 goals voor 2.20 x de inleg

Bet AZ – Napoli

Misschien wel de spannendste groep van de hele Europa League is die van AZ. Zowel Napoli, Real Sociedad als AZ Alkmaar kunnen nog doorgaan. Napoli kan zich met een overwinning op AZ plaatsen voor de volgende ronde. Terwijl Sociedad deze ronde speelt tegen Rijeka dat nog op nul punten staat. Voor AZ wordt dit dus een hele belangrijke wedstrijd.

AZ in Europa League verrassend goed

AZ doet het verrassend goed in de Europa League. Aan het begin van het seizoen hadden ze natuurlijk de nodige moeite in de Eredivisie. Ze kregen aan de lopende band goals tegen en konden geen overwinning over de streep trekken. Gek genoeg lukte het in de Europa League een stuk beter, met name verdedigend gezien. Zo wonnen ze uiterst verrassend van Napoli met 0-1 en verloren ze uit bij Sociedad maar met 1-0. De laatste wedstrijd thuis tegen Sociedad werd 0-0 en AZ had zelfs kans, en misschien wel recht, op meer.

Steeds beter in vorm

Als AZ overwintering in eigen hand wil houden moeten ze winnen van Napoli. Bij een gelijkspel is het ook nog mogelijk, maar een verlies betekent dat ze uitgeschakeld zijn. De laatste weken raakt AZ steeds beter in vorm. Ze wonnen de vier laatste wedstrijden in de Eredivisie en spelers als Boadu en Stengs lijken richting hun topvorm te gaan.

Napoli gaat tegen AZ voor de winst

Napoli kent een redelijk seizoen en staat op dit moment vijfde in de competitie met maar zes punten achterstand op de nummer één. De laatste weken is Napoli behoorlijk wisselvallig. Zo wonnen ze afgelopen weekend met 4-0 van AS Roma, maar de twee wedstrijden daarvoor werden verloren. In de Europa League wisten ze drie van de vier duels te winnen, maar moeten ze nu nog tegen AZ en Real Sociedad.

De twee wedstrijden tegen Rijeka waren niet perse overtuigend te noemen. Ze wonnen met 2-0 en 2-1. Napoli wil zich natuurlijk zo snel mogelijk plaatsen en niet afhankelijk zijn van de laatste wedstrijd tegen Sociedad. Daarom zal Napoli met een sterk elftal naar Alkmaar komen om het klusje te klaren.

Bet tip: inzetten op winst Napoli en goal AZ

Wij verwachten een spannende wedstrijd. Beide ploegen hebben veel creativiteit en kunnen uit het niets een goal maken. Wij vinden Napoli de favoriet voor deze Europa League wedstrijd, maar verwachten toch wel wat van AZ. AZ heeft vaak iets onoverwinnelijks in Europa en weet eigenlijk altijd wel kansen te creëren. Daarom denken wij dat Napoli wint, maar dat AZ ook gaat scoren.

Napoli wint en beide teams scoren voor 2.10 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top