Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ajax – Young Boys voorspelling: winst en corners voor hoge odds

Ajax – Young Boys voorspellingen Europa League voetbal

Ajax neemt het deze week in de achtste finales van de Europa League op tegen Young Boys. Ze beginnen de tweeluik met een thuiswedstrijd. Waar Ajax in de Europa League afrekende met Lille wist Young Boys Leverkusen verrassend uit te schakelen.

Europa League Ajax – Young Boys voorspellingen

Ajax zal niet ontevreden zijn met de loting. Naast Young Boys hadden ze onder andere ook Arsenal, Manchester United, AC Milan en Tottenham kunnen treffen. Toch zullen ze Young Boys zeker niet onderschatten – ze schakelden immers niet voor niets Leverkusen uit in de vorige ronde.

Ajax goed in vorm

Ajax speelde afgelopen weekend nog een lastige wedstrijd tegen FC Groningen. Ook deze voetbalwedstrijd won Ajax uiteindelijk vrij eenvoudig en de Amsterdammers zijn nu al 19 wedstrijden op rij ongeslagen in alle competities. De laatste nederlaag was in de Champions League tegen Atalanta. Er kan dus wel gezegd worden dat Ajax goed in vorm is. Tegen Groningen werd het uiteindelijk 3-1 en Ten Hag kon spelers als Tadic, Antony en Rensch rust geven.

Vorm Young Boys stukken minder

Waar Ajax goed in vorm is kan dat zeker niet gezegd worden van Young Boys. Ze wisten hun laatste drie competitieduels niet te winnen; er werd drie keer op rij gelijk gespeeld. Met name het gelijke spel van afgelopen wedstrijd tegen FC Vaduz was verrassend en teleurstellend voor Young Boys. Vaduz staat namelijk op de laatste plaats en normaal gesproken zou Young Boys dik moeten winnen van zo’n tegenstander. Er moet wel bij gezegd worden dat Young Boys met een behoorlijke B-opstelling speelde en de nodige spelers rust gaf voor de wedstrijd tegen Ajax.
De Zwitserse ploeg raakte in deze wedstrijd zijn eerste keeper kwijt aan een hersenschudding – die zal in de eerste wedstrijd tegen Ajax sowieso niet meedoen.

Focus volledig op de Europa League

Ondanks de slechte resultaten van de afgelopen wedstrijden staat Young Boys in Zwitserland nog ruim aan kop en kan het kampioenschap ze eigenlijk niet meer ontgaan. De focus kan dus volledig op de Europa league, dat was ook al zo in de vorige ronde. Ze wisten daardoor precies hoe ze Leverkusen konden bestrijden en wonnen uiteindelijk twee keer van de Duitsers.

Thuis werd het 4-3 voor Young Boys en met name de uitwedstrijd was een grote verrassing. Die wonnen ze namelijk met 0-2, geheel tegen de verhoudingen in. Leverkusen had 70% balbezit en meerdere grote kansen, maar ze gingen er niet in. Young Boys creëerde twee grote kansen en maakte die ook af.

Ajax – Young Boys voorspellen

En dan nu onze tips voor het wedden op Europa League Ajax – Young Boys. Ajax is de favoriet in dit duel, met een reden. Ze speelden in de Europa League goed tegen Lille en gaat soeverein aan kop in de Eredivisie. Toch zal het nog lastig genoeg worden tegen Young Boys. Ze zullen ongetwijfeld weer in de zestien meter gaan hangen, net zoals tegen Leverkusen.

Vanuit de omschakeling willen de Zwitsers gevaarlijk worden, maar dat is Ajax wel gewend. Zo speelde Lille immers ook en in de Eredivisie spelen 9 van de 10 tegenstanders met 10 man rond de eigen zestien. Ajax heeft de kwaliteiten om door de stugge defensie heen te voetballen en meerdere kansen te creëren. Wij zetten daarom ons geld in op een overwinning van Ajax en een behoorlijk aantal corners. Deze combi weddenschap noteert 2.20 bij de bookmakers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top