Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ajax – PSV: wie wint de strijd om de Eredivisie titel 2018 – 2019?

Voorbeschouwing Ajax – PSV wedden

Het is de week van de waarheid in de Eredivisie en dan met name voor Ajax. Zondag spelen ze thuis tegen PSV en deze wedstrijd moet gewonnen worden. Ajax staat namelijk vijf punten achter op PSV. Bij verlies zou dat acht punten worden en dat verschil lijkt niet te overbruggen.

Ajax heeft titelrace niet meer in eigen hand

Ajax deed het de laatste weken uitstekend met als hoogtepunt de 1-4 overwinning op Real Madrid in de Champions League. Afgelopen week ging het echter mis, ze verloren met 1-0 uit bij AZ. Hierdoor heeft Ajax de titelrace niet meer in eigen hand en zal het dus moeten winnen van PSV zondag.

Rust voor Ajax speler in interlandbreak

Voor de nederlaag tegen AZ wist Ajax zes wedstrijden op rij te winnen, in alle competities. In de laatste zeven wedstrijden wist Ajax maar liefst 22 keer te scoren en ze kregen maar vier goals tegen. In de wedstrijd tegen AZ leek enige sprake van vermoeidheid. Wat niet zo gek is, aangezien Ajax in één week tegen Real, PEC en AZ speelde. In de interlandbreak hebben verschillende spelers rust gekregen van hun bondscoaches. Zo heeft Ziyech helemaal niet gespeeld en kreeg Tadic in de eerste wedstrijd van Servië rust.

PSV valt recent wat tegen

PSV kan zich al tijden alleen op de Eredivisie richten aangezien ze al vroeg uit Europa en de beker waren. PSV is dan ook al lang ongeslagen, veertien wedstrijden in alle competities om precies te zijn. PSV staat eerste en er lijkt een sfeer te heersen dat ze wederom kampioen gaan worden. De laatste weken vallen de resultaten wel wat tegen en het veldspel nog meer.

Niet zo goed meer in vorm

Zo speelden ze tegen bijvoorbeeld FC Utrecht en SC Heerenveen gelijk met 2-2. Tegen VVV was het lang 0-0, maar scoorde PSV uiteindelijk toch in de 86e minuut de winnende goal. In de wedstrijd tegen NAC is PSV niet in de problemen geweest, maar werd het wel maar 2-0 en hadden ze moeite met het creëren van kansen. PSV is zeker niet meer zo goed in vorm als in het begin van het seizoen.

Ajax – PSV

Ajax lijkt op de wedstrijd tegen AZ na steeds beter te gaan voetballen. Terwijl PSV het steeds moeilijker lijkt te hebben. Tegen de kleine clubs heeft de Eredivisie kampioen moeite met scoren en tegen de grotere clubs krijgen ze veel goals tegen.

Ajax scoort ontzettend makkelijk en is met 88 goals voor veruit het meest scorende team. PSV heeft de minst gepasseerde verdediging, maar de laatste weken vertoont die verdediging toch scheurtjes.

Voorspellingen Ajax – PSV

In mijn ogen is Ajax op voetballend gebied de favoriet voor de zege. Daar komt nog eens bij dat ze thuis spelen, wat de laatste jaren een enorme impact op het spel heeft. Daarom verwacht ik dat Ajax gaat winnen.

Aan de andere kant is PSV een soort angstgegner van Ajax. Ajax heeft het de laatste jaren moeilijker tegen PSV dan tegen Feyenoord. Wanneer Ajax scoort dan zal PSV moeten aanvallen. Bij een gelijkspel is PSV zo goed als kampioen, ze zullen dus eerst Ajax laten komen. Zodra Ajax scoort, moet PSV ook scoren. Daarom verwacht ik dat beide teams scoren. De voetbal weddenschap die ik je voor het wedden op Eredivisie dit weekend aanraad is ‘Ajax wint en beide teams scoren’ met een quotering van 3.50 bij bookmaker Mr Green.

Winst Ajax en BTTS voor 3.50 x je inleg
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top