Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Ajax – PSV Johan Cruijff Schaal: kampioen pakt eerste prijs

Johan Cruijff Schaal 2019
Voorspellingen Ajax – PSV

Zaterdag 27 juli wordt het Nederlands voetbalseizoen geopend met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Ajax, kampioen en bekerwinnaar, neemt het op tegen PSV, de nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen.

Ajax - PSV Johan Cruijff Schaal winnaar voorspellen | Getty

Team Ajax levert aan kwaliteit in

Ajax heeft natuurlijk Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verkocht, maar ze lijken hierop goed te hebben geanticipeerd. Met het kopen van Marin en Alvarez zijn de plekken in ieder geval gevuld – al levert Ajax als team na het vertrek van De Jong en De Ligt vanzelfsprekend zeker aan kwaliteit in.

Absente basisspelers Ajax

De voorbereiding van Ajax verliep goed, de oefenwedstrijden werden vrijwel allemaal gewonnen. De meest belangrijke spelers waren echter nog niet aanwezig tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Spelers als Ziyech, Neres, Mazraoui en Tagliafico zijn de afgelopen dagen pas terug gekomen en hebben dus nog niet meegetraind. Deze basisspelers doen waarschijnlijk niet mee in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Het team dat de laatste oefenwedstrijd tegen Panathinaikos verloor, zal ook beginnen tegen PSV. Ondanks dat Ajax de laatste oefenwedstrijd verloor, heerst er een positieve stemming. In andere oefenduels werd er bij vlagen heel goed gespeeld en werden er als vanouds kansen gecreëerd.

PSV al een officieel duel gespeeld

PSV heeft de eerste officiële wedstrijd al gespeeld, de Champions League play off tegen Basel. PSV was hierin de betere ploeg, maar moest tot de laatste minuten wachten om op voorsprong te komen. PSV gaf dom twee goals weg, terwijl ze veruit de betere waren.

Alleen Luuk de Jong vertrokken bij PSV

Aanvallend heeft PSV na het vertrek van Luuk de Jong natuurlijk een gat op te vangen. Spelers als Malen en Lammers kunnen daar spelen, maar zijn geen garantie voor goals. Op dit moment is, op het vertrek van De Jong na, de selectie van PSV nog vrijwel identiek aan die van vorig seizoen.

PSV selectie beter ingespeeld

Daarnaast is zo’n beetje de hele selectie al de gehele voorbereiding bij elkaar waardoor de Eindhovenaren dus beter ingespeeld zijn. PSV heeft echter maar weinig oefenwedstrijden gespeeld, waardoor het nog lastig te zeggen is hoe ver ze zijn.

Voorspellingen Ajax – PSV Johan Cruijff Schaal

Ik zie Ajax als favoriet voor de eindzege. De Amsterdammers hebben vorig seizoen laten zien geweldig te kunnen voetballen en doet dat in de voorbereiding weer. Ook zonder Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt heeft Ajax een geweldig team.

Odds Ajax winst: 1.80 bij Mr Green

PSV liet tegen Basel zien dat de verdediging niet het sterkste deel van het team is. Aanvallend doet PSV het wel goed en met de snelheid van Bergwijn, Lozano en Malen kunnen ze Ajax in de counter pijn gaan doen. Wij verwachten daarom zeker dat beide teams scoren.

Mijn tweede tip voor Ajax – PSV is het afsluiten van een combinatie weddenschap. Voeg de weddenschappen ‘Over 2.5 goals’, ‘Ajax over 4.5 corners’ en ‘PSV over 2.5 corners’ samen en er rolt een quotering van 2.88 uit.

Combi bet voor 2.88 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top