Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wimbledon winnaar voorspellen: Djokovic, Federer of Nadal?

Voorspellingen Wimbledon
Wedden op Grand Slam tennis

Het is het oude liedje: zowel Roger Federer, Novak Djokovic als Rafael Nadal zijn present in de kwartfinale van Wimbledon 2019. Wederom lukt het de jongere generatie niet om de grote drie van hun enorme troon te slaan. Alle jonkies sneuvelden in een vroege fase. De vijf andere spelers bij de laatste acht zijn ook allemaal geen groentjes meer en tennissen al hun hele loopbaan in de diepe schaduw van die drie. Zij weten dat ze geen schijn van kans hebben. Onderaan meer over de Wimbledon winnaar voorspellen, het gokken op Wimbledon en de odds bij de bookmakers.

Tennis snakt naar nieuwe helden

Alexander Zverev? Eruit in de eerste ronde Wimbledon. Stefanos Tsitsipas? Ook direct naar huis. Dominic Thiem kon eveneens meteen het vliegtuig weer in. Karen Khatsjanov, Daniil Medvedev, Borna Coric: de jongste spelers in de mondiale top twintig weten maar niet door te breken in een grand slam.

De tenniswereld snakt naar nieuwe helden. Die wens is zo sterk, dat bij bookmakers de pas achttienjarige Felix Auger-Aliassime vooraf als vierde grootste favoriet gold. Terwijl de Canadees nog nooit een grand slam wedstrijd had gewonnen!

Next Gen redt het niet in grand slams

De ‘next gen’ doet het heus heel behoorlijk. Ze nestelen zich netjes in de top twintig, tussen de veteranen van dik in de dertig. Maar ze pakken hun punten vooral in de kleinere toernooien, de categorie 500 en 250. In de negen masters en op de vier grand slams zie je ze zelden in de halve finale of verder. Dan komen dus toch weer oudjes bovendrijven zoals Sam Querry (31 jaar), Roberto Bautista Agut (31), Guido Pella (29), Kei Nishikori (29) en David Goffin (28).

Van hen heeft alleen Nishikori ooit een grandslamfinale bereikt (US Open 2014). Pella speelt in de kwartfinale van Wimbledon tegen Agut, zodat een van hen voor het eerst in de halve finale zal staan. Die andere drie? Die moeten er vooral voor zorgen dat ze er niet in straight sets vanaf gaan.

Wimbledon winnaar voorspellen: Djokovic, Federer of Nadal?

Wie van de grote drie staat er op Wimbledon het best voor? Ze kwamen allen met groot gemak door hun vierde ronde heen: samen verloren ze in die ronde in totaal slechts negentien games.

Novak Djokovic heeft het voordeel dat de andere twee in de onderste speelhelft zitten. Servicekanon Querry zit daar ook en hij (halve finale Wimbledon in 2017) lijkt de gevaarlijkste van de vijf outsiders. De bookmakers wijzen de Serviër ook aan als favoriet, maar lijken zijn kansen wat te overschatten, waardoor het juist weer aantrekkelijk is om op Roger Federer of Rafael Nadal in te zetten.

Odds bookmakers Wimbledon

Wedden op Wimbledon? Novak Djokovic noteert 1.70. Te laag naar onze zin. Gokken op Roger Federer levert je 4.50 x je inleg op en wedden op Rafael Nadal eveneens. We tippen de Spanjaard, want in een onderling duel geven we hem, vooral vanwege de psychologische factor, de grootste kans.

Check de Tennis Gids 2019 voor succesvol tennis betting!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top