Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Wimbledon finale Djokovic – Federer bookmakers

Voorspellingen Wimbledon finale
Wedden op Djokovic – Federer

Zondag 14 juli om 15:00 uur strijden Roger Federer en Novak Djokovic op Wimbledon 2019 om de titel. Voor de Zwitser kan het zijn 21e Grand Slam zege worden, voor de Serviër de zestiende. Rafael Nadal, in de halve finale gesneuveld tegen Federer, blijft op achttien majors staan.

Roger Federer blijft verbazen

Federer heeft ons al zo vaak verbaasd en heeft de lat in zijn roemruchte tennis loopbaan zo enorm hoog gelegd, dat het lastiger werd om nog echt opwinding en sensatie te voelen bij zijn prestaties. Net zoals het inmiddels doodgewoon lijkt dat Lionel Messi achteloos tien man voorbij dribbelt en de bal soepeltjes in de winkelhaak lepelt, zo zijn we een beetje afgestompt door de vele toverballen van de Zwitserse maestro. Maar dat hij ook één maand voor zijn 38e verjaardag nog vrijwel foutloos grasspel laat zien, dat is dan toch wel een tikkeltje onverwacht. Terwijl we inmiddels dus weten dat we alles van hem kunnen verwachten.

Nadal of Djokovic grootste bedreiging?

Novak Djokovic had een iets makkelijkere route naar de eindstrijd. Zo kwam hij nog geen enkele speler uit de tennis top twintig tegen, terwijl Roger Federer dat driemaal overkwam, inclusief twee uit de top tien en dus zijn grote nemesis Rafael Nadal. Alhoewel, is Nadal nog wel de grootste bedreiging voor zijn status als ‘greatest of all time’? Als Djokovic zondagavond op zestien titels staat, heeft hij nog tijd genoeg om Federer in te halen. Djoko is immers vijf jaar jonger.

Wimbledon finale Djokovic – Federer werd tijd

Voor Federer is dit zijn twaalfde Wimbledon finale (acht titels), voor Djokovic zijn zesde (vier titels). De head to head is 25-22 in het voordeel van Djokovic. In slamfinales staat hij 3-1 voor, inclusief de Wimbledon finales van 2014 en 2015. Daarnaast heeft ‘Nole’ de vier vorige onderlinge duels gewonnen, evenals de vier laatste ontmoetingen op een major. Sinds de Australian Open 2016 troffen ze elkaar niet meer op een Grand Slam, het werd dus wel weer eens tijd.

Winnaar Wimbledon voorspellen

Alles wijst richting een vierde Wimbledon trofee voor Djokovic: hij had een minder intensieve halve finale, is vijf jaar jonger, was sterker in de recente ontmoetingen, heeft niet zoveel moeite met Federers opslag en heeft er baat bij dat het Centre Court in Londen dit jaar volgens de kenners aan de trage kant is.

Maar dan komen we terug op het punt van het begin: zou het echt zo’n shock zijn als Federer ondanks deze factoren gewoon zijn negende titel pakt? Een aanvallende Federer in topvorm is door niemand af te remmen.

Bookmakers odds Wimbledon

Wedden op Wimbledon? Novak Djokovic staat op 1.53 genoteerd en Roger Federer op 2.50. We verwachten dat er meer dan 40 games gespeeld worden. Over 40,5 games noteert 1.83.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top