Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

US Open tennis: Daniil Medvedev plots grootste uitdager grote drie

Tennis  – US Open voorspellingen 2019

Al jaren wachten we op een wisseling van de wacht. Wachten op scheurtjes in de hegemonie van de Grote Drie: Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic. Maar het lukt de jonkies maar niet.

Alexander Zverev? Die kan het niet op de grand slams. Stefanos Tsitsipas? De Griek is misschien iets té gepassioneerd, te veel een heethoofd. Nick Kyrgios? De ene dag, of nee de ene seconde briljant, de andere een irritante puber. Felix Auger Aliassime? Nog wel erg groen. Alex de Minaur? Iets te defensief. Denis Shapovalov? Nog te wild.

US Open tennis 2019: Daniil Medvedev plots grootste uitdager grote drie | Getty

Introductie Daniil Medvedev

Al deze helden van de ‘next gen’, de nieuwe generatie, staan in de diepe schaduw van de grote drie. Maar één twintiger lijkt nu echt aanspraak te maken op grote titels: Daniil Medvedev. We stellen de 23-jarige Rus die vorige week de tennis masters van Cincinnati won nader voor. Het eerste wat opvalt is zijn lengte: bijna twee meter lang. Hij benut zijn verticale voordeel prima en is een van de betere serveerders op de ATP-tour. Dik tien procent van zijn opslagen verandert in een ace.

Echte allrounder

Maar hij is zeker geen servicekanon en leunt ook niet overdreven veel daarop, dus we hoeven hem niet op een lijn te plaatsen met pakweg Raonic, Isner of Querrey. Hij is een echte allrounder, een speler zonder zwakke plekken die ook nog eens consistente resultaten boekt. Alleen Zverev heeft binnen de next gen meer titels te pakken. Zelden verliest Medvedev heel vroeg in een toernooi. Hij slaat zijn backhand vlak, dus zonder topspin, en varieert regelmatig het tempo van de bal om zijn tegenstander uit het ritme te halen.

Tennis weer heethoofd rijker

Medvedev kan zich wel vinden in etiketten als ‘onorthodox’ en ‘chaotisch’. Hij verklaart: “Ik wil dat tegenstanders ballen missen die ze niet gewend zijn om te krijgen. Ik zoek naar zwakke plekken bij hen en exploiteer die vervolgens.” Ook heeft hij aan zijn temperament gewerkt. In het verleden was hij een racketsmijter, ook gooide hij ooit geldstukken op het court, omdat hij vond dat de arbiter de indruk wekte omgekocht te zijn.

Werken aan temperament

“Het voelt fijn om niet meer zo explosief te reageren. Maar het kan zomaar gebeuren dat ik ooit, misschien morgen al, weer een racket kapot maak. Het is nog werk in uitvoering”, verklaart de man die tot nu toe samen met Nadal de meeste tennis zeges in 2019 boekte.

Nederlanders op het US Open

Robin Haase en Kiki Bertens zijn direct toegelaten tot het hoofdschema van de US Open te New York. Haase kwam nooit voorbij de tweede ronde (driemaal), Bertens bereikte tweemaal de derde ronde. Zij start tegen een qualifier, Haase treft Diego Schwartzman.

Voorspellingen tennis New York

Wedden op US Open? Novak Djokovic is bij bookmakers favoriet en noteert 2.10, Rafael Nadal staat op 4.50, Roger Federer op 6.00 en Daniil Medvedev krijgt odds van 14.00 mee.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top