Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wimbledon: Kiki Bertens in derde ronde tegen Barbora Strycova

Voorspellingen Kiki Bertens Wimbledon
Wedden op grand slam tennis

Zaterdag staat Kiki Bertens in de derde ronde van Wimbledon 2019 tegenover Barbora Zahlavova Strycova. Bijna zou de Tsjechische aantreden tegen Taylor Townsend, want de Amerikaanse hardhitter stond in haar match tegen Bertens op matchpoint. Met een klunzige volley verspeelde ze haar kans op een evenaring van haar beste resultaat in een Grand Slam (derde ronde Roland Garros 2014). Bertens won de tiebreak, greep het momentum en won met 3-6 7-6 6-2.

Wimbledon: Kiki Bertens in derde ronde tegen Barbora Strycova | Getty

Kiki Bertens moeizaam op grand slams

Bertens en de grand slams, dit jaar is het een moeizame combinatie. Op de Australian Open begin dit jaar was de tweede ronde haar eindstation na een worsteling tegen Anastasia Pavlyuchenkova, op Roland Garros, waar ze aan begon als tweede grootste favoriet, moest ze zich in de tweede ronde terugtrekken en hier in Londen was het dus ook bijna voorbij in die fase.

Geen vreeswekkende topper

Ondanks dat Bertens momenteel de tennis nummer vier van de wereld is, heeft ze nog maar tweemaal minstens de laatste acht van een grand slam bereikt. Roland Garros 2016 (halve finale) en Wimbledon 2018 (kwartfinale), dat zijn de twee pieken op het palmares van de Wateringse. In totaal stond ze driemaal minstens in de vierde ronde en zevenmaal minstens in de derde ronde. Dat zijn niet de cijfers van een vreeswekkende, stabiele topper.

Wimbledon Kiki Bertens – Barbora Strycova

Haar volgende opponent is dus Strycova, die in haar eerste twee partijen nog niet echt getest werd en geen set afstond. De 33-jarige veterane staat 54e op de WTA-ranglijst wist zich eenmaal bij de laatste acht van een major te wurmen: Wimbledon 2014. Ze is behoorlijk ervaren op gras en speelde daarop al 92 partijen, waarvan ze er 58 won. Tweemaal speelde ze de finale van het grastoernooi in Birmingham. Tegen toptienspeelsters won ze twee van haar acht graspartijen en op alle ondergronden negen van de 65.

Voorspellingen Wimbledon

Bertens analyseerde dat ze tegen Townsend vooral ook met pech kampte: bij haar vielen er wat ballen net aan de verkeerde kant van de lijn en het net terwijl de Amerikaanse weinig kansen verspilde.

Zij en coach Raemon Sluiter zullen ook concluderen dat er meer eerste opslagen in het juiste vakje moeten belanden. Ze kreeg slechts 53 procent van haar eerste services in het spel en vooral op gras kan met een lekker lopende opslag het verschil worden gemaakt. Bertens is geen ace-machine maar is een flink stuk langer dan Strycova (1m64), die van haar opslag sowieso geen wapen kan maken.

Bertens favoriet bookmakers

Wedden op Wimbledon? Kiki Bertens staat bij de bookmakers op 1.46 genoteerd. Gokken op een zege voor Barbora Strycova levert je 2.70 x je inleg op bij een goede voorspelling. We verwachten weer een lange partij en tippen over 21,5 games op 1.98.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top