Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellingen Wimbledon: Djokovic, Federer en Nadal blijven domineren

Voorspellingen Wimbledon 2019
Wedden op grand slam tennis

Komende maandag begint Wimbledon en ook dit jaar lijkt niemand de positie van de grote drie te kunnen bedreigen. Titelhouder Novak Djokovic, recordwinnaar Roger Federer en tweevoudig winnaar Rafael Nadal beginnen aan Wimbledon 2019 als de te kloppen mannen.

Roger Federer titel op gras

Van dit drietal heeft alleen Federer zich dit jaar al op gras vertoond. Hij werd in het Duitse Halle voor de tiende maal de winnaar. Onderweg naar die titel had hij het heel zwaar tegen Tsonga en dat had vooral te maken met de harde opslagen van de Fransman. Te hopen valt voor de Zwitser dat hij de komende twee weken in Londen de servicekanonnen kan ontwijken, want als 37-jarige kan hij daar minder goed mee overweg dan in zijn jongere jaren.

Tennis wimbledon 2019 gokken | Getty

Wimbledon: Rafael Nadal profiteert van warmte

Rafael Nadal won begin juni traditiegetrouw Roland Garros en lijkt momenteel vrij van pijntjes. Na een paar magere jaren op gras reikte hij vorig jaar tot de halve finale Wimbledon. Blijft het de komende weken zonnig en warm in Londen, dan gaan de grasbanen een beetje aanvoelen als gravel – en dan zal Nadal het stadion met een nog grotere lach betreden.

Novak Djokovic won 4 keer Wimbledon

Djokovic heeft vier Wimbledon titels in zijn bezit en was ook eenmaal de nummer twee. In zijn loopbaan won hij 88 van de 106 graspartijen. De 32-jarige tennis nummer één van de wereld won dit jaar al de Australian Open en de gravelmasters te Madrid.

Zijn er nog grasspecialisten?

Op Roland Garros stond Thiem in de halve finale in de weg. Dat was een tikje onverwacht, maar ook weer geen grote shock, want Thiem is een echte gravelspecialist. Wat gelijk de vraag oproept: bestaan er ook nog echte grasspecialisten?

Ja en nee. De spelelementen zijn niet meer zoals vroeger: de zwaarte van de bal en de samenstelling van het racket zorgen ervoor dat het meer loont om vanaf de baseline te spelen dan om rücksichtslos naar het net te spurten. Wees niet verbaasd als Federer op Wimbledon minder vaak bij het net verschijnt dan op Roland Garros.

Tennis: De betere spelers op gras

Maar als we een paar mannen aan moeten wijzen die relatief beter op gras presteren dan op gravel en hardcourt, dan komen we uit bij Marin Cilic, Feliciano Lopes (won vorige week Queens te Londen), Milos Raonic en Bernarc Tomic. Mannen met een gevaarlijke opslag die, in tegenstelling tot de Querreys en Karlovicen van deze wereld, ook mee kunnen in de rally.

Van hen zou je normaliter alleen Cilic en Raonic aanwijzen als dark horse, maar Cilic kampt dit jaar met een soort vertrouwenscrisis en Raonic’ carrière gaat bergafwaarts door aanhoudende blessures.

Wie daagt grote 3 op Wimbledon uit?

Willen we toch nog wat spanning krijgen wat betreft het uitdagen van de grote drie tijdens Wimbledon, dan moeten we de blik richten op Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas. De Duitser heeft in 2019 nog niet zijn niveau van de vorige twee jaar te pakken en kampt met een soort grandslamsyndroom, terwijl de Griek nog heel onervaren is op gras en met name zijn voetenwerk moet verbeteren.

Wimbledon voorspellingen

Wedden op Wimbledon? Novak Djokovic is bij de bookmakers favoriet voor de winst op 2.60. Gokken op Roger Federer levert je 4.00 x je inleg op en wedden op Rafael Nadal 6.50. We gaan de boel omkeren en tippen dat Federer niet wint op 1.25 bij bookmaker Mr Green Sport.

Federer wint niet: 25% winst op je inleg
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top