Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Dominic Thiem – Rafael Nadal finale Roland Garros wedden tips

Roland Garros voorspelling
Wedden op Dominic Thiem – Rafael Nadal

De finale van Roland Garros 2019 is een reprise van vorig jaar: Rafael Nadal treft Dominic Thiem. Voor de Spaanse gravelkoning is het zijn twaalfde optreden in de eindstrijd, voor de Oostenrijker de tweede.

De beste weddenschap vind je onderaan. Nadal is dé favoriet bij de bookmakers. Wij gaan voor een 3-0 zege morgen in Parijs.

Rafael Nadal Roland Garros finale 2019 bookmakers

Rafael Nadal dé gravelkoning

Eerder dit seizoen waren er enige twijfels over Nadals fitheid en vorm. De onlangs 33 jaar geworden man van Mallorca maakte bij de tennis masters van Rome echter aan alle twijfel door zijn eerste graveltitel van het jaar op te eisen en lukraak bagels (6-0 sets) uit te delen. In de afgelopen twee weken was hij op het Parijse gravel ook ongenaakbaar, zoals Roger Federer in de halve finale ondervond. De Zwitser kreeg een enorme oorwassing: 6-3, 6-4, 6-2.

Dominic Thiem verslaat nummer 1

De 25-jarige Dominic Thiem stond in de openingsronden van Roland Garros sets af tegen Tommy Paul, Alexander Bublik en Pablo Cuevas, maar juist toen hij tegenover andere geplaatste spelers stond won hij wel in straigth sets; van Monfils en Khachanov.

In de halve finale van de French Open versloeg hij voor het eerst een tennis nummer één van de wereld, na drie eerdere pogingen (tweemaal Nadal, eenmaal Djokovic). Oud-winnaar Novak Djokovic moest er met 6-2 3-6 7-5 5-7 7-5 aan geloven.

Rafael Nadal – Dominic Thiem onderling

De head to head tussen Rafael Nadal en Thiem is 8-4 in Spaans voordeel. Op gravel is het 7-4 voor Nadal, waarmee Thiem na Federer de meeste overwinningen op gravel tegen Nadal heeft geboekt. De drie eerdere ontmoetingen op Roland Garros leidden tot drie straight sets overwinningen voor Nadal.

Thiem komt telkens ver op French Open

Voor Thiem is het al het vierde jaar achtereen dat hij minstens de halve finale bereikt op het Franse Open. Tot vorig jaar kon je hem een echte gravelspecialist noemen, maar mede door zijn eindzege op de hardcourt masters van Indian Wells geldt hij nu als allcourt-speler. Hij is een pure baseliner die echt alleen maar als het moet het net opzoekt, maar liever vanuit het achterveld zijn rake klappen uitdeelt.

Dominic Thiem – Rafael Nadal finale Roland Garros

Eerlijk is eerlijk: Thiem kan deze match alleen winnen als Rafael Nadal een mindere dag heeft. Maar wanneer heeft hij dat ooit op het gemalen baksteen van Parijs? Zijn totaalscore op Roland Garros is nu 92 zeges tegen 2 nederlagen.

Thiem heeft geen wapens die Nadal niet ook heeft. Hij heeft niet de variatie en het netspel van Federer, niet de wat effectievere opslag van Djokovic, niet de offensieve klappen waarmee Soderling tien jaar terug Nadal verraste. Op taaiheid, consistentie en loopvermogen zal hij moeten proberen elke set close te houden, maar dan ook kan hij niet gaan rekenen op nervositeit bij Nadal, die in zijn huiskamer immers al elf titels won.

Voorspellingen finale Thiem – Nadal

Wedden op Roland Garros? Rafael Nadal staat bij de bookmakers op 1.21 voor de winst en Dominic Thiem op 4.50. We tippen een 3-0 zege voor Nadal voor 2.33 x je inleg.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top