Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Roland Garros 2021: Rafael Nadal topfavoriet bookmakers

Voorspellingen Roland Garros 2021

Het is tijd voor Roland Garros tennis, het is tijd voor Rafael Nadals processie richting alweer een grand slam titel. Toch? Sinds 2005 speelde de Spanjaard 102 wedstrijden op het Parijse gravel. Slechts tweemaal verloor hij een partij. Twee. Keer. Denk daar eens diep over na. Natuurlijk hoort Nadal bij de favorieten Roland Garros 2021, zijn er nog andere kapers op de kust?

Rafael Nadal op Roland Garros haast onverslaanbaar

Om je herinnering op te frissen: Robin Soderling zorgde in 2009 voor, zeker nu we kunnen terugblikken, op een van de grootste tennisshocks ooit door in de vierde ronde in vier sets van Rafael Nadal te winnen. Ga gerust even naar You Tube om die momenten te herbeleven. En in 2015 kreeg Novak Djokovic het zelfs in drie sets voor elkaar, in de kwartfinale.

De cijfers zijn duizelingwekkend: zo behaalde Rafael Nadal van die 100 overwinningen er 81 in straight sets. Slechts tweemaal werd hij tot een vijfsetter gedwongen – beide malen won hij natuurlijk. Vorig jaar werd de French Open grand slam vanwege de coronapandemie naar oktober verplaatst. Een koudere periode in de Franse hoofdstad, en dat heeft zijn weerslag op de snelheid van de banen en de bal. Maar het deerde niet: Nadal won alle 21 gespeelde sets.

Novak Djokovic maakt weinig indruk

Dus ja, ook op zijn 34e (hij wordt tijdens het toernooi 35) is de man van Mallorca de te kloppen man. Want wie komt er ook maar in de buurt van zijn vermogens op gravel? Er waren jaren dat Novak Djokovic de enige gravelmajor in ging als een zeer gevaarlijke kandidaat, als de enige speler ter wereld die niet moet hopen op een mindere dag, of fysieke belemmeringen, bij de Spanjaard.

Maar dat ligt in 2021 anders. Djokovic maakte niet heel veel indruk in de voorbereidende toernooien. Dat kan ook strategie zijn: Djoko is 33 jaar, hij heeft weinig te winnen en te bewijzen in Rome, Monte Carlo, Barcelona of Milaan. Het moet hier in Parijs gebeuren. Vergelijk het maar met Roger Federer, die regelmatig zijn gravelseizoen drastisch inkortte en Parijs ook weleens oversloeg.

Voorspellingen Roland Garros 2021

Van de jongere tennissers is alleen Stefanos Tsitsipas een geboren gravelbijter. Daniil Medvedev heeft er op het gemalen baksteen nog heel weinig van gebakken. Het spel van de Griek leunt echter wel zwaar op zijn opslag, te zwaar naar gravel-maatstaven, waar de opslag minder impact heeft. Voormalig finalist Dominic Thiem lijkt voor de grand slam niet op tijd hersteld te zijn van een knieblessure.

Alexander Zverev versloeg Nadal dit jaar in Milaan, maar dat is een atypische gravelbaan, vanwege de relatief hoge ligging. Op Roland Garros moest de Duitser het de vorige jaren doen met een kwartfinale en vierde ronde.

Rafael Nadal noteert bij de bookmakers 1.80 voor de winst, Novak Djokovic 5.50, Stefanos Tsitsipas 5.50 en Alexander Zverev 12.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top