Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Odds Marin Cilic – Roger Federer Roland Garros vandaag

Tennis voorspellingen vandaag | In Parijs is Roland Garros aan de gang en vandaag staan er veel partijen in de tweede ronde op het programma. Een attractief affiche is de match tussen Roger Federer en Marin Cilic, beide grand slam winnaars. We tippen dat het geen lange pot wordt. De odds hiervoor en meer over Roland Garros wedden onderaan dit artikel.


Marin Cilic – Roger Federer Roland Garros

De boomlange Kroaat Cilic is inmiddels 33 jaar en kan dus, net als de 39-jarige Federer, tot de veteranen van het tenniscircuit worden gerekend. Maar de trend is dat tennissers tot op steeds hogere leeftijd doorgaan, en ook in de top meedraaien. Al lijkt Cilic niet meer echt in de buurt te komen van zijn beste jaren.

Carrière Cilic op zijn retour

Neem bijvoorbeeld zijn prestaties op de majors. Tussen 2014 en 2018 speelde hij drie finales en won hij het US Open in 2014. In die andere twee, Wimbledon 2017 en Australian Open 2018, stond Roger Federer in de weg. Ook bereikte hij tweemaal de halve finale van een slam en in totaal stond hij 13 keer in de kwartfinale. Kortom, een carrière om zeer trots op terug te blikken. Maar de laatste kwartfinale op een grand slam was op het US Open in 2018. En op andere ATP-toernooien drong Marin Cilic sinds de zomer van 2018 (Queens in Londen) niet meer door tot een halve finale.

Weinig tennis voor Roger Federer

Voor Zwitserse legende Roger Federer zien de recente jaren er ook niet heel florissant uit. Sowieso stond hij het grootste deel van 2020 langs de kant vanwege blessures en ingrepen, en natuurlijk ook vanwege de pandemie. Zijn laatste tennisfinale was in oktober 2019, in zijn geliefde Basel. De laatste grote prestatie was het halen van de halve finale op het Australian Open, begin 2020.

Winst tegen Istomin opsteker

En daarna speelde hij slechts drie partijen, tot deze French Open begon. Twee daarvan verloor hij, van Nikoloz Basilashvili en Pablo Andujar. Dat hij hier in Parijs zo makkelijk in de eerste ronde afrekende met Denis Istomin is een opsteker – het scheelt onder deze warme omstandigheden weer veel energie. Maar logisch is het ook, want de Oezbeek is gewoonweg een slechte gravelspeler, die op die ondergrond maar 9 van zijn 45 potjes tegen top 50-spelers heeft gewonnen.

Cilic is ook geen gravelexpert, daarvoor is hij te lang, beweegt hij zeker als dertigplusser te sloom en leunt hij te veel op zijn opslag. Hij verloor ook meer partijen dan hij er won op gravel tegen de top 50 (50-57).

Voorspelling Marin Cilic – Roger Federer

Marin Cilic noteert bij de bookmakers voor de winst 3.40 en Roger Federer is favoriet @1.32. Wij verwachten minder dan 37,5 games, de notering voor deze bet is 1.85.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top