Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Roland Garros halve finale Djokovic – Nadal en verrassende finale dames

De Roland Garros tennis grand slam 2021 is in de eindfase beland. Bij de mannen worden vrijdag eind van de middag de halve finales gespeeld: Novak Djokovic tegen Rafael Nadal en Stefanos Tsitsipas tegen Alexander Zverev. Zaterdag staan twee verrassende namen in de damesfinale: Barbora Krejcikova versus Anastasia Pavlyuchenkova. Odds bij de bookmakers voor Roland Garros 2021 zijn: Rafael Nadal 3.20 – Novak Djokovic 1.36. Voor de vrouwenfinale voorspellen we dat er meer dan 37,5 games komen voor 1.85 x de inleg. Barbora Krejcikova is favoriet voor de titel @1.80 en Anastasia Pavlioetsjenkova  noteert 2.10.


Wedden dat Rafael Nadal Roland Garros gaat winnen

Nadal tegen Djoko was in 2020 de eindstrijd van Roland Garros en bij die gelegenheid walste de Spaanse koning van het gravel over de Serviër heen. De titelhouder won de vorige vijf ontmoetingen op gravel en er lijken geen redenen te zijn om te twijfelen aan een nieuwe, comfortabele overwinning van Nadal.

Of toch wel? Zoomen we in op percentage gewonnen punten op het gemalen baksteen in 2021, dan heeft Novak Djokovic zowel op zijn opslag als in returngames het beter gedaan. Waar de Serbinator het minder goed op deed dit jaar is in tiebreaks en in het omzetten van breakpoints in daadwerkelijke breaks. Anderzijds kostte het veel moeite om in de vorige rondes langs de Italianen Lorenzo Musetti, en Matteo Berrettini te geraken.

Waarschijnlijke tennis finale Nadal – Tsitsipas

Rafael Nadal verloor in de kwartfinale ook weer eens een setje – dat was in 2020 en 2021 nog niet gebeurd – tegen Diego Schwartzman. Inmiddels heeft hij al dertien keer de titel opgeëist in Parijs, maar de route naar nummer veertien is dus niet eenvoudig. In de Roland Garros finale zal vermoedelijk Tsitsipas hem opwachten. Het spel van de Griek leent zich meer voor gravel dan dat van Zverev, al is de Duitser wel de betere returner, wat op deze ondergrond van belang is.

Barbora Krejcikova – Anastasia Pavlyuchenkova

In de Roland Garros finale bij de dames staan twee toch redelijk onbekende namen. De Tsjechische Krejcikova heeft wel eerder dit jaar tekenen vertoond dat ze op haar 25e klaar is voor een sprong naar de top. Ze won het toernooi in Strasbourg en was runner up in Dubai. Maar gravel leek niet haar specialiteit, zo won ze voor deze Franse Open maar een van de acht gravelmatches tegen dames uit de top twintig.

De 29-jarige Pavlioetsjenkova heeft sinds september 2017 geen finale meer gespeeld en won in totaal twee tennistoernooien, beide niet op gravel. Haar gravelprestaties tegen de top twintig zijn de afgelopen jaren drastisch verbeterd: ze won tien van de vorige vijftien potjes.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top