Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bookmakers favorieten Wimbledon 2021: Djokovic, Medvedev en Tsitsipas

Wimbledon is vandaag begonnen en wat de favorieten Wimbledon 2021 in het mannentoernooi betreft is Novak Djokovic met grote afstand dé titelkandidaat bij de bookmakers. Maar welke andere tennissers kunnen we bij de laatste 4 verwachten? Kortom, welke spelers komen door hun kwart van het speelschema heen?

Novak Djokovic favoriet Wimbledon 2021

De loting voor Wimbledon is vrijdag verricht. In tegenstelling tot de vorige decennia heeft de organisatie geen speciale grasranglijst berekend en daar de plaatsingslijst op gebaseerd. Ditmaal is simpelweg de wereldranking van de ATP gebruikt.

55% kans volgens de bookmakers

Novak Djokovic heeft voor de eindzege een notering gekregen van 1.80. Dat houdt in dat bookmakers inschatten dat de kans 55% is dat de Servische titelhouder Wimbledon 2021 gaat winnen. En dus dat de 127 andere tennissers samen maar 45% kans maken! Djokovic krijgt in zijn kwart van het speelschema te maken met onder meer Andrey Rublev en Jannik Sinner. Hun kansen op de Londense grand slam titel zijn dus al helemaal minimaal.

Andere Wimbledon favorieten

In het tweede kwart van het Wimbledon speelschema is Stefanos Tsitsipas de te kloppen man. De verliezend finalist van de Franse Open 2021 moet om de halve finale te bereiken niet struikelen over bijvoorbeeld thuisspeler Dan Evans, Alex De Minaur, Denis Shapovalov en Roberto Bautista-Agut.

Matteo Berrettini en Alexander Zverev

Het derde kwartet is interessant omdat er geen hele duidelijke favoriet in zit om bij de laatste vier te komen. De grootste kanshebbers zijn Matteo Berrettini en Alexander Zverev, waarbij de Italiaan wellicht meer profijt gaat hebben van zijn opslag dan de Duitser. Al komt Berettini misschien in de derde ronde van Wimbledon een echt servicekanon tegen: John Isner.

Roger Federer of Daniil Medvedev?

In het laatste kwart zitten Federer, die geen eitje heeft in de openingsronde tegen Adrian Mannarino, Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Grigor Dimitrov, Daniil Medvedev en oud-finalist Marin Cilic. Federer is op zijn 39e natuurlijk grilliger en kwetsbaarder dan ooit en bookies zien eerder Medvedev door dit kwart heen rollen dan de Zwitser.

Voorspellingen Wimbledon 2021

Dit zijn de noteringen voor het winnen van hun speficieke kwart: Novak Djokovic 1.17, Stefanos Tsitsipas 2.20, Matteo Berrettini 2.90 en Daniil Medvedev 2.75. Om de grand slam te winnen is Djokovic met een notering van 1.75 bij de bookmakers de grote favoriet. Daarna volgt Medvedev @7.00. Een overwinning  van Tsitsipas levert 8.50 x de inleg op.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top