Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Novak Djokovic – Matteo Berrettini finale Wimbledon

Zondagmiddag 11 juli gaat de finale van Wimbledon 2021 tussen Novak Djokovic en Matteo Berrettini. De Serviër kan zijn 20e grandslamtitel veroveren, de Italiaan debuteert in een major-finale.

Djokovic is bij de bookmakers Wimbledon overduidelijk de favoriet (odds 1.21) en daarom is het beter om naar andere markten te kijken. Berrettini noteert overigens 4.70. De Italiaan kan best een setje pakken via een tiebreak en in dat geval zitten we al snel boven de 36,5 games in totaal. Over 36,5 noteert 1.70. Onderstaand onze voorbeschouwing op de Wimbledon finale van 2021.


Voorspelling Djokovic – Berrettini finale Wimbledon

Aan de vooravond van deze Wimbledon finale was het al klip en klaar dat er, mits hij fit blijft, niemand is die momenteel Djokovic kan bedreigen. Hij is de koning van de apenrots. Nu is er dus slechts 1 man over die in de weg staat van zijn 20e major, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Roger Federer en Rafael Nadal.

Specialisten op gras zijn er in het tennis niet meer

Gras is een aparte ondergrond: vergeleken met gravel en hardcourt worden er veel minder weken in het jaar op gespeeld, en bovendien is de transitie van Roland Garros (het grand slam op gravel) richting Wimbledon vrij kort (al is het opgerekt van twee naar drie weken). Op wat kiezelhard serverende lange mannen na zijn er geen grasspecialisten meer (ja, Federer, maar die is 39 jaar). Het komt in Londen nu dus meer neer op algemene capaciteiten – en dat maakt Djoko onaantastbaar.

Berrettini leunt op zijn opslag

Matteo Berrettini behoort op zich tot de categorie lange mannen: hij is 1,96. Maar zijn spel is meer allround dan dat van servicekanonnen die nog langer zijn, zoals John Isner en Sam Querrey. Maar feit is dat hij deze twee weken enorm op zijn opslag leunt: circa de helft van zijn services komt niet terug. Tegen Novak Djokovic zal dat anders zijn.

Geen uitgebreide rally’s in Wimbledon finale

Ook wordt ongeveer de helft van de punten die deze twee in hun vorige zes rondes hebben gespeeld binnen twee slagen beslist. Echt grastennis dus: geen uitgebreide rally’s. In dat opzicht zal deze Wimbledon finale als schouwspel vermoedelijk niet heel erg bekoren, wel kan het natuurlijk opwindend worden als een paar sets richting 5-5 of tie-break gaan.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top