Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

US Open 2021 voorspelling: Djokovic gaat het niet makkelijk krijgen

Het vierde en laatste grand slam van de tenniskalender begint vandaag. Rafael Nadal en Roger Federer, beide ex-winnaars, zijn niet van de partij in New York. Novak Djokovic wel en dan ben je al snel geneigd om te denken dat er een rode loper richting de titel ligt. Maar we verwachten dat het geen eitje wordt voor de Servische tennis nummer 1 van de wereld. Op wedden op US Open check je de favorieten bij de bookmakers.


US Open 2021: Novak Djokovic favoriet?

De recente Olympische Spelen tonen aan dat ook de Serbinator niet onfeilbaar is. Hij is (sinds mei) 34 jaar en in het tennis ben je dan nu eenmaal een veteraan. Het tennisverleden laat zien dat het zeer weinig voorkomt dat een speler op die leeftijd kan blijven domineren. Sterker nog, vroeger waren de grote kampioenen dan al met pensioen, of richten ze zich meer op het dubbelspel.

Roger Federer

Kijk naar de loopbaan van Roger Federer, inmiddels 40 jaar. De Zwitser werd in 2015 34 jaar en na dat jaar lukte het hem alleen in 2019 om aan alle vier tennis grand slams deel te nemen. Keer op keer trok hij zich om fysieke redenen (en operaties) terug. In slechts twee van de veertien laatste majors stond hij in de halve finale. In zijn jongere jaren was dat vaste prik (met een reeks van 23 halve finales op rij).

Grootste uitdagers Djokovic: Zverev en Medvedev

De twee grootste uitdagers van Novak Djokovic op de US Open 2021 zijn Alexander Zverev en Daniil Medvedev De Duitser won in Tokio en sloeg daarna toe in Cincinatti. Medvedev pakte de titel in Toronto en zijn onderliggende statistieken (percentage gewonnen punten) ligt op hardcourt dit jaar op het niveau van Djokovic. De Rus zit in de andere helft van het speelschema.

Stefanos Tsitsipas

Stefanos Tsitsipas schalen we net een klasse lager in en dat heeft te maken met zijn mindere prestaties als hij retourneert. Ook heeft hij in onderlinge duels tegen top 10-spelers een negatieve balans (Zverev ook, maar minder zwaar negatief).

Elo rating

Maar nu terug naar Djokovic. Natuurlijk geldt hij wel als de titelfavoriet in New York en hij won liefst 8 van de vorige 12 grandslamtoernooien. Zijn elo-rating is echter lager dan het in heel veel jaar is geweest. Die ranking ontstaat door bij resultaten kijken naar de sterkte van de tegenstander (weer op basis van diens elo-rating) – het toernooi of de ronde doet er bij deze manier van rangschikken niet toe.

Mevdevev, Zverev en Tsitsipas hebben momenteel een elo-ranking die tot hun beste ooit behoort. Dat geldt ook voor de Italiaan Matteo Berrettini.

Wedden op tennis? Novak Djokovic staat bij de bookmakers op 1.85, Daniil Medvedev op 5.70 en Alexander Zverev op 8.20. We tippen om op de Rus en Duitser in te zetten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top