Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Australian Open 2021: Djokovic en Nadal op koers voor eindstrijd

Dinsdag en woensdag worden de kwartfinales in het heren enkelspel van de Australian Open gespeeld. De nummer een tot en met vier van de plaatsingslijst zijn nog present en dat betekent dat een eindstrijd tussen Novak Djokovic en Rafael Nadal mogelijk is. Onderaan de AO voorspellingen voor 2021.

Kwartfinales Australian Open 2021

Zes van de acht resterende mannen zijn geen verrassende namen: Novak Djokovic neemt het op tegen Alexander Zverev, die voor zijn doen opmerkelijk geruisloos zijn vier potjes won. De Duitser verloor alleen in de openingsronde een setje, via een tie-break, terwijl zijn euvel jarenlang was dat hij in de vroege rondes back to back vijfsetters afwerkte – waardoor hij in de latere rondes bekaf was, als hij al zo ver kwam. Zverev haalde in vier van zijn vorige tien grand slams ook minstens de laatste acht. Djokovic in acht van de vorige tien, inclusief vijf eindzeges.

Andrey Rublev en Daniil Medvedev

Andrey Rublev en Daniil Medvedev werden door de tennisvolgers ook wel in deze fase verwacht. Beide Russen zitten in een piekmoment van hun carrière. Voor Rublev is dit de derde kwartfinale in een major op rij en Medvedev won eind 2020 de World Tour Final, waarna hij en Rublev eerder deze maand ook als Rusland de ATP Cup veroverden. Hij heeft nu 18 partijen op rij gewonnen. Van de nu nog actieve spelers heeft Novak Djokovic de langste winning streak afgeleverd: 43 zeges op rij in 2010 en 2011.

Wedden op Tennis

Wedden op tennis is populair en biedt door de grote hoeveelheid wedstrijden altijd mogelijkheden. Bijna…

Read more

Record Rafael Nadal bij winnen Australian Open

Stefanos Tsitsipas is voor de derde keer present in deze fase van een grand slam. De Griek was vorig jaar nog halvefinalist op Roland Garros. Hij had een makkelijke derde ronde en hoefde in de achtste finale niet eens in actie te komen, want Matteo Berrettini trok zich terug. Zijn laatste paar toernooien waren minder succesvol: in Wenen, Parijs en de ATP Finals was het telkens snel klaar. En over Rafael Nadal hoeven we niet zoveel te melden, toch? De Spanjaard won vier van de vorige tien majors en kan, mocht hij komende zondag de Australian Open titel opeisen, het record aantal gewonnen grandslamtitels verbeteren. Hij en Federer staan nu op 20.

Grigor Dimitrov en Aslan Karatsev

De twee overblijvende namen zijn de buitenbeentjes. Grigor Dimitrov en Aslan Karatsev. De Bulgaar vindt het wel fijn hier down under, want vorig jaar stond hij in de halve finale van de Australian Open, maar zijn opmars komt ook dit jaar als een verrassing. En Karatsev is ook geen opkomend talentje: de Rus is 27 jaar en debuteert op een grand slam. Hij worstelde zich in Qatar door drie kwalificatieronden heen.

Wedden op winnaar Australian Open 2021 | Novak Djokovic is bij de bookmakers titelfavoriet op 3.10, Daniil Medvedev noteert 3.75, Rafael Nadal 4.75 en Alexander Zverev 8.50. Met die noteringen, en gezien zijn plek in het speelschema (Djoko kan Nadal en Medvedev pas in de finale treffen) tippen we de Servische titelhouder.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top