Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

US Open Finale Daniil Medvedev – Rafael Nadal voorspelling

US Open tennis voorspelling
Finale Daniil Medvedev – Rafael Nadal

De finale van het heren enkelspel op het US Open grand slam gaat tussen ex-winnaar Rafael Nadal en debutant Daniil Medvedev. Voor Nadal is het alweer zijn 27e optreden in een grandslamfinale. Bij winst komt zijn totaal op 19 titels, slechts één minder dan de 20 van recordhouder Roger Federer.

Bookmakers zien Nadal de US Open finale makkelijk winnen. Wij voorspellen dat er niet meer dan 34,5 games nodig zijn.

Tennis US Open Finale Rafael Nadal - Daniil Medvedev voorspelling | Getty

Rafael Nadal ijzersterk op US Open

De 33-jarige Nadal kwam in de vorige zes ronden van de US Open geen enkele keer in de problemen. Alleen oud-winnaar Marin Cilic (2014) wist een setje van hem te pakken en alleen Matteo Berrettini wist een set tot de tiebreak te rekken. Van de vier majors is het US Open vanwege de timing de lastigste voor de Spanjaard. Zo diep in het tennisjaar kwam het regelmatig voor dat hij fysiek niet meer op zijn top was. Ditmaal speelt hij zelfs zonder de schier permanente tape om zijn benen. “Tape helpt me niet meer”, zo grapte de nummer twee van de ATP-ranglijst.

Doorbraak Daniil Medvedev

Nadal was al viermaal eerder present in de eindstrijd van het US Open en driemaal pakte hij de titel. De 23-jarige Medvedev, die eerder dit toernooi het publiek tegen zich in het harnas joeg door stiekem uit het zicht van de umpire zijn middelvinger op te steken, speelt zijn dertiende grand slam ooit en kwam voor het eerst voorbij de vierde ronde. Wel speelde hij op ATP-niveau al tien finales en won hij vijf titels. Dit jaar brak hij keihard door en inmiddels heeft hij in 2019 al vijf finales bereikt, de masters in Cincinnati gewonnen en een plek in de mondiale tennis top vijf bemachtigd.

Vierde tennisfinale voor Medvedev

Begin augustus won Rafael Nadal hun eerste onderlinge ontmoeting eenvoudig met 6-3 6-0, in de finale van de Canada Masters. Voor Medvedev is dit de vierde tennisfinale op rij en de vraag is legitiem of hij nog wel de benen heeft om achter de zwiepende forehands van Nadal aan te blijven lopen.

Medvedev wordt geprezen om zijn vermogen om de tegenstander zich oncomfortabel te laten voelen. Hij versnelt en vertraagt het spel, kan het publiek bespelen, laat gerust een paar games lopen als hij op adem moet komen en neemt soms erg veel risico op zijn tweede opslag.

Voorspelling US Open finale Nadal – Medvedev

Of dat allemaal genoeg is Nadal te verontrusten valt te bezien. Hij denkt alleen maar aan zijn kans om het grand slam record van Federer te naderen. Ook lijkt het hardcourt te New York wat trager dan het vroeger was, wat in het voordeel is van de kampioen van 2017.

Wedden op US Open? Rafael Nadal staat bij de bookmakers op 1.18 voor de winst en Daniil Medvedev op 5.30. We verwachten dat Medvedev nu simpelweg op is en tippen dat er minder dan 34,5 games worden gespeeld met een quotering van 1.84.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top