Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

US Open 2020 start vandaag met maar 1 favoriet: Novak Djokovic

Het US Open begint vandaag in New York en er is bij de heren eigenlijk maar een serieuze kanshebber op de titel: Novak Djokovic. Rafael Nadal en Roger Federer hebben afgezegd voor Flushing Meadows en daardoor lijkt de Servische tennis nummer 1 van de wereld het rijk alleen te hebben.

US Open 2020 start vandaag met maar 1 favoriet: Novak Djokovic

US Open start met Novak Djokovic als favoriet

Niet alleen is de concurrentie voor Djokovic enorm verwaterd, ook was hij dit jaar voor en na de coronastop onstopbaar. Hij heeft al zijn 18 partijen in 2020 gewonnen en voegde afgelopen zondag nog maar weer eens een mastertitel toe aan zijn collectie (Cincinatti, dat op de banen van het US Open werd gehouden).

Kanshebbers titel US Open 2020

Op wie moeten we dan wel nog meer letten? Niet op Gael Monfils, Fabio Fognini, ex-winnaar Stan Wawrinka, oud-finalist Kei Nishikori, Nick Kyrgios en Jo-Wilfried Tsonga – zij zijn er niet bij. Gelukkig is Dominic Thiem wel op het US Open present, de Oostenrijker die in 2019 tweemaal een grand slam-finale verloor. Hij lijkt een slow starter: hij bereikte weliswaar drie van de vorige acht grand slam-finales, maar werd in die periode ook driemaal in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bookmakers noteren Daniil Medvedev als tweede

Ook Daniil Medvedev komt tijdens de US Open in actie, de Rus die vorig jaar het New Yorkse publiek eerst enorm irriteerde, maar uiteindelijk ook hun hart veroverde. Helaas hebben we ook hem dus in 2020 veel te weinig in actie gezien, want hij eindigde 2019 ijzersterk en leek in tegenstelling tot veel generatiegenoten mentaal onverstoorbaar genoeg te zijn om de ‘big tree’ van de troon te stoten.

Wel lijkt de tennisbaan in New York een tikje te traag voor zijn speelstijl. Dat werkt langere rally’s in de hand, waarin de Rus zeker wel zijn mannetje staat, maar die hem ook conditioneel uitputten, en hij is fysiek nog niet echt een beest als Djokovic of Nadal.

Tsitsipas en Zverev

Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev hebben op slamniveau nog veel te bewijzen. De Griek bereikte eenmaal een halve finale (Australian Open 2019) en kwam verder nooit voorbij de vierde ronde. De Duitser heeft ook een halve finale plek (AO 2020) achter zijn naam en twee kwartfinales – veel te weinig voor een speler met zijn talent. Andy Murray speelt na een reeks operaties zijn eerste grand slam sinds het januari 2019.

Voorspellingen US Open 2020

Wedden op US Open | Novak Djokovic staat bij de bookmakers voor de eindzege genoteerd op 1.80. Een zege voor Daniil Medvedev levert 6.50 x de inzet op, Stefanos Tsitsipas 9.00 en Dominic Thiem 10.00. We tippen dat Zverev minstens de halve finale haalt @4.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top