Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Halve finales US Open 2020: Medvedev favoriet, kans voor Zverev

Na de diskwalificatie van Novak Djokovic in de vierde ronde van het US Open werd onmiddellijk duidelijk dat er bij het herentennis een nieuwe grand slam winnaar komt. Inmiddels zijn we aanbeland bij de halve finale en zijn er dus nog vier kanshebbers: Pablo Carreno, Alexander Zverev, Daniil Medvedev en Dominic Thiem. Onderaan de US Open odds van de bookmakers.

ATP Finals Daniil Medvedev

Nieuwe winnaar US Open 2020

Zo zonder Roger Federer, Rafael Nadal en Djokovic in de eindfase van een grand slam voelt het wellicht aan alsof deze heren enorm veel geluk hebben gehad met hun absentie. Maar laten we niet vergeten dat Thiem al drie slam finales speelde, Medvedev in 2019 de runner up was in New York, Zverev al drie masters op zijn naam schreef en Carreno drie jaar terug ook al bij de laatste vier stond. Oké, Carreno is van deze vier een enorme underdog en ook de oudste speler (29), maar dit zijn absoluut geen mazzelpikken die hierna ineens in de anonimiteit terugzakken.

Medvedev en Thiem maken beste indruk

Sinds begin 2017 zijn alle grand slams gewonnen door de ‘big three’ en sinds 2006 hebben slechts vier andere spelers zo’n major gewonnen – te weten Marin Cilic, Andy Murray, Stan Wawrinka en Juan Martin Del Potro. Daniil Medvedev en Dominic Thiem maken tot nu toe op Flushing Meadows de beste indruk. Thiem is 27 jaar, zit dus tussen de generaties van de big three en next gen in en was begin dit jaar in de Australian Open-finale al erg dichtbij de hoofdprijs: Djokovic won, maar had daar vijf sets voor nodig.

Ook in tennis gaat het om omschakelen

De wapens van Dominic Thiem zijn power, loopvermogen en consistentie. Hij doet geen heel verrassende dingen, maar bereikt een effectieve balans tussen defensief spel, ver achter de baseline, en de aanval zoeken. Net als in het moderne voetbal gaat het in het tennis tegenwoordig vooral om omschakelen: laat de tegenstander maar even uitrazen, wacht tot er een gaatje ontstaat en grijp dan het initiatief. Daniil Medvedev doet dat nog een stukje gewiekster dan de andere drie.

Daniil Medvedev maakt grote kans op titel

De bijna twee meter lange Rus wisselt vaker slice, topspin en vlakke slagen af, speelt met het tempo en beschikt over een enorme zweepslag van een forehand. Voeg daar zijn lastig te retourneren opslag aan toe, dan beschikt hij van de resterende vier over de grootste wapens. Nog een pluspunt is dat hij lang niet meer zo’n heethoofd lijkt te zijn als vorig jaar, toen hij enkele keren het publiek tegen zich in het harnas joeg. Wie weet is hij een van de weinige spelers die baat heeft bij lege tribunes.

Zverev hoopt op afmattende halve finale US Open

Voor Zverev is dit de tweede halve finale op een grand slam op rij en onderweg kreeg hij niet al te zware tegenstand: al zijn opponenten stonden buiten de top 30, toch stond hij al vier sets af. Wel maakt ook hij een meer ontspannen indruk dan al die jaren waarin hij het als megatalent telkens maar niet waar kon maken in de grand slams. Zijn hoop is dat Thiem en Medvedev elkaar totaal afmatten en hij het redelijk kort kan houden tegen Busta – al blijken korte matches tegen Spaanse balmachines als Busta vaak een illusie.

Voorspellingen US Open 2020

Wedden op US Open | Daniil Medvedev staat bij bookmakers voor de eindzege op 2.40 genoteerd, Dominic Thiem op 2.50, Alexander Zverev op 4.50 en Pablo Correno Busta op 15.00. We tippen dat er bij Zverev tegen Busta minstens 39,5 games worden gespeeld  @1.95.

Medvedev winnaar US Open voor 2.40 x de inleg. Thiem @2.50

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top