Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tennis Roland Garros: Rafael Nadal gaat voor 13de titel

Vandaag, zondag 27 september 2020, begint Roland Garros 2020. Inderdaad, een afwijkende datum voor het Franse Open, dat normaal eind mei aanvangt, maar vanwege de coronacrisis is het grand slam op gravel verplaatst naar de prille herfst. Rafael Nadal is van oudsher de grote favoriet en de Spanjaard jaagt op alweer zijn dertiende titel in Parijs. Onderaan de bookmakers noteringen voor de favorieten.

Favorieten tennis Roland Garros bookmakers: Rafael Nadal voorspelling

Tennis: Roland Garros favoriet Rafael Nadal

Nadal (34 jaar) begon zijn triomftocht in 2005 en moest alleen in 2009, 2015 en 2016 de titel aan een andere speler laten. In de afgelopen drie edities was hij weer oppermachtig en verloor hij in die drie finales slechts één setje. In 2018 en 2019 stond hij in de eindstrijd tegenover een man die eerder in september zijn eerste grand slam kon bijschrijven: Dominic Thiem, winnaar van het ook al uitgestelde US Open.

Toen in maart 2020 de coronapandemie ook de tenniswereld in rep en roer bracht, werd de hele zogeheten ‘clay swing’ afgelast. Daardoor hebben de meeste spelers dit seizoen nog bar weinig op gemalen baksteen gespeeld. De masters in Rome was het eerste grote graveltoernooi van het jaar. De finale ging tussen Diego Schwartzman, die in de halve finale Nadal versloeg, en Novak Djokovic. … won titel met ….

3 sets op gravel winnen van Nadal is lastig

Het was niet heel best wat Nadal tegen de kleine Argentijn liet zien. Dat hing grotendeels samen met een haperende opslag: hij kreeg maar 43 procent daarvan correct over het net (70 procent zou normaal zijn voor de Spanjaard). Vorig jaar was hij ook iets kwetsbaarder op gravel dan we gewend zijn: hij verloor in Monte Carlo van Fognini, in Barcelona van Thiem en in Madrid van Tsitsipas. Maar grand slams gaan over best of 5 en het maakt toch nog steeds enorm veel uit of je op gravel twee of drie sets van de king of clay moet afpakken.

Voorspellingen Roland Garros 2020

Kijken we alleen naar de gravelstatistieken over 2020, die dus niet heel representatief zijn voor de krachtsverhoudingen, dan blijkt Christian Garin de gravelkoning van het moment te zijn. Hij won tien van zijn elf partijen en nam onderweg de titels mee in Cordoba en Rio de Janeiro. Miomir Kecmanovic is ook nog ongeslagen nadat hij de titel pakte in Kitzbühel, al kwam hij onderweg niemand van binnen de top 30 tegen.

Wedden op Roland Garros | Dit was een eerste blik op Roland Garros. Momenteel is Rafael Nadal de titelfavoriet met een quotering van 2.10 bij de bookmakers. Novak Djokovic volgt @2.88 en Dominic Thiem @4.75.

Winst Nadal voor 2.10 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top