Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tennis en corona: winnaars en verliezers van de gedwongen stop

Tennis en corona | Sinds begin maart 2020 is er geen professioneel balletje meer geslagen op de wereldwijde tennisbanen. Het eerstvolgende toernooi op de ATP kalender is het Hamburg Open, dat op 13 juli moet beginnen. Vanaf 10 augustus wordt het krankzinnig druk met de grote toernooien: dan worden er binnen 1,5 maand twee grand slams en twee masters gehouden.

Wie zijn de winnaars en verliezers van deze door de coronacrisis afgedwongen pauze? Vooropgesteld natuurlijk dat de term winnaar relatief is, want niemand zat te wachten op dit virus. Maar voor sommigen lijkt de schade net wat groter te gaan worden dan voor anderen.

Tennis en corona; de gevolgen

Geen tennis nadelig voor Federer en Williams

Te beginnen bij de wat oudere spelers, zoals Roger Federer (38) en Serena Williams (ook 38). Voor hen is het behoorlijk nadelig dat Wimbledon van de tennis kalender is gegooid. Het bleek in Londen niet mogelijk om het enige grand slam op gras later in het jaar te organiseren. Dat is met gras gewoonweg niet mogelijk. Ook zit de kalender, zoals hierboven geschetst, in de herfst en winter al propvol. En gras is voor beide ‘oudjes’ hun beste ondergrond.

Federer heeft een slam nodig om Rafael Nadal en Novak Djokovic van zich af te houden. De Zwitser staat op 20 majors, Nadal op 19 en Djokovic op 17. Laatstgenoemde is de jongste van de big three en won van het trio in de jaren 10 de meeste majors; de Serviër lijkt op weg om uiteindelijk de meeste grand slams te pakken.

Pauze ook voor Djokovic niet ideaal

Maar voor Djokovic is de noodgedwongen pauze ook verre van ideaal. Hij was bezig met een vlekkeloos 2020: 18 partijen gespeeld, 18 gewonnen. Zijn doel was om dit jaar ongeslagen te blijven – oké, door niet te spelen gaat dat wel lukken, maar zo had hij het niet bedoeld. Straks na de herstart moet hij maar weer die winstmachine zien aan te zwengelen, als elke opponent is uitgerust.

Rafael Nadal favoriet Roland Garros

En voor Nadal, al 15 jaar schier onverslaanbaar op Roland Garros, is de verplaatsing van zijn favoriete toernooi ook bepaald geen zegen. Eind juli is er nog een klein graveltoernooi in Kitzbühel, maar daarna is er tot 21 september, de start van het Franse Open, geen enkel evenement meer op het gemalen baksteen. Dus serieus voorbereiden op gravel zit er niet in voor de twaalfvoudig winnaar. Toch is Nadal, met een notering van 2.05 bij de bookmakers, de grote favoriet om het toernooi te winnen. Check wedden op Roland Garros voor de odds van de achtervolgers.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top