Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Stan Wawrinka – Gael Monfils finale ABN AMRO WTT Rotterdam

Wedden op ATP Rotterdam tennis
Finale Stan Wawrinka – Gael Monfils

De finale van het 46e ABN Amro World Tennis Tournament gaat tussen Stan Wawrinka en Gael Monfils. De eindstrijd van het ATP Rotterdam gaat vandaag om 15:30 uur van start, nadat de dubbelfinale is afgerond. Daarin staat een landgenoot: Jean-Julien Rojer en zijn maatje Horia Tecau spelen tegen Jeremy Chardy en Henri Kontinen. Wawrinka is bij de bookmakers favoriet. Onderaan de odds.

Tennis finale Stan Wawrinka – Gael Monfils

Het is een tijdje geleden dat Wawrinka een finale bereikte. De vorige keer was een grote gelegenheid: de finale van Roland Garros 2017, die hij verloor van (wie anders dan) Rafael Nadal. Dat is dus bijna twee jaar geleden en de Zwitser wordt volgende maand 34 jaar. Door blessureleed en een chirurgische ingreep werd 2018 een relatief zwak jaar voor de Stanimal. Hij won maar de helft van zijn partijen, terwijl hij in zijn piekjaren daarvoor niet alleen drie Grand Slams won maar ook tegen de drie kwart van zijn tenniswedstrijden wist te winnen.

Meer verwacht van Monfils

Ook Monfils zit in de laatste jaren van zijn loopbaan, die een stukje minder succesvol verliep dan Wawrinka, terwijl de 32-jarige Fransman meer talent werd toegedicht. Het atletisch vermogen van de huidige tennis nummer 33 van de wereld is enorm en hij wurmt zich op de baan in de meest onmogelijke bochten, maar dan toch vooral als hij in een defensieve stelling wordt geforceerd. Wat er aan zijn spel ontbrak om hoger te komen dan plek zes, in november 2016, is aanvallend vermogen.

ABN AMRO WTT finale in de pocket?

Deze wedstrijd kan zich daardoor gaan ontspinnen als een klassiek spel tussen aanvaller (Wawrinka) en verdediger (Monfils). Weinig tennissers weten de bal zo gruwelijk hard te raken als Wawa. Is hij in topvorm, dan gaan de ballen niet alleen onmenselijk hard, maar dan weet hij ze ook perfect in de twee hoekjes van het court te plaatsen. Hij heeft deze finale van het ATP Rotterdam op zijn racket: speelt hij zuiver, dan ligt de titel voor hem klaar, sluipt er te veel haast of onzuiverheid in zijn spel, dan ruikt Monfils zijn kans.

De Zwitser won drie van de vorige vijf ontmoetingen. Van zijn 28 eerdere finales op ATP-niveau won hij er zestien, de Fransman was minder succesvol met 7 uit 28.

Voorspellingen finale ATP Rotterdam

Wedden op tennis? Stan Wawrinka staat genoteerd op 1.56 en gokken op een zege voor Gael Monfils levert je 2.48 x je inleg op. We tippen 2-1 in sets voor Wawrinka op 3.90 bij bookmaker Mr Green.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top