Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tennis Miami Masters: Roger Federer – Denis Shapovalov betting

Tennis Miami Masters

Roger Federer speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag in de halve finale van het masterstoernooi in Miami tegen Denis Shapovalov. In de andere wedstrijd treedt titelhouder John Isner aan tegen een andere jonge Canadees, Felix Auger-Aliassime.

Miami Open 2019

De bezetting van de eerste editie op het nieuwe onderkomen Hard Rock Stadium in Miami Gardens is dus fraai bezet. Federer en Isner vertegenwoordigen de dertigplussers, de Canadese boys staan voor de jonge generatie. Auger is pas achttien jaar, ‘Shapo’, zoals hij zich noemt als hij de microfoon pakt om te rappen, wordt komende maand twintig.

Auger-Aliassime presteert op hoger level

Voor jonge spelers is de stap van het jeugdcircuit naar de grote mannen vaak te groot. En dan kan het jeugdige zelfvertrouwen omslaan in destructieve twijfel. Geduld bewaren is lastig voor aanstormende talenten. Maar Auger-Aliassime heeft vooralsnog geen moeite om op een hoger level te presteren.

Vijfmaal in zijn loopbaan speelde hij tegen iemand uit de top twintig, telkens won hij. Hier in Miami moest de nummer 57 van de ATP-ranking eerst twee voorrondes winnen, zodat dit al zijn achtste tennis wedstrijd in elf dagen tijd is. Een factor om bij zo’n jonge, onervaren gast niet te negeren.

Denis Shapovalov

Ook Shapovalov bezet momenteel zijn hoogste plek op de ranking ooit, 23e, en hij heeft tot nu toe negen van zijn 21 confrontaties met mannen uit de top twintig gewonnen. Eerder deze week schoof hij Stefanos Tsitsipas opzij, zijn generatiegenoot die begin dit jaar de halve finale van het Australian Open bereikte, en in 2017 versloeg hij al eens Nadal. Dit wordt zijn eerste treffen met Federer.

Roger Federer geen best gravelseizoen?

En hoe is de Zwitserse maestro er aan toe? Hij mepte zich in de twee vorige ronden soepel langs Daniil Medvedev en Kevin Anderson, mede door puik te serveren. In het kalenderjaar 2019 heeft hij 94,4 procent van al zijn opslaggames gewonnen. Zelfs breaks plaatsen gaat met het jaar moeizamer voor Roger Federer (wat weinig goeds belooft voor zijn gravelseizoen). Op die ranglijst staat hij over het jaar slechts 25e.

Wedden op tennis? Roger Federer staat bij bookmaker Mr Green op 1.21 en Denis Shapovalov noteert 4.70 voor de winst. We tippen een driesetter op voor 2.80 x je inleg bij een goede voorspelling.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top