Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Roland Garros grand slam: Kiki Bertens 2de favoriet bookmakers

Zondag begint Roland Garros, het tweede tennis grand slam van het jaar en de enige die wordt gespeeld op gravel. Kiki Bertens is in het vrouwentoernooi achter titelhouder Simona Halep de tweede grootste favoriete bij de bookamkers. Bij de mannen lijken Rafael Nadal en Novak Djokovic de enige reële titelkandidaten.

Roland Garros 2019: Nadal of Djokovic?

De jonge garde komt eraan, maar het gaat tamelijk langzaam met de opmars van de begin twintigers. Dertigers als Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer en Juan-Martin Del Potro pakken nog steeds de grootste tennis titels en handhaven het hoogste winstpercentage.

Thiem op stoom

Alexander Zverev kent een zwak jaar en kampt met zakelijke issues, waardoor hij zelfs in een rechtsstrijd verwikkeld is geraakt. Dominic Thiem, de 25-jarige Oostenrijker, is wel lekker op stoom en heeft met zijn finaleplek op Roland Garros vorig jaar meer dan bewezen goed uit de voeten te kunnen op gravel. En Stefanos Tsitsipas kan ook niet mopperen over zijn gravelseizoen, met een titel in Estoril, een finaleplek in Madrid en halve finale in Rome.

Fans tippen Roger Federer

Maar baas boven baas zijn Nadal en Djokovic, die de titels bij de twee voornoemde master toernooien opeisten en simpelweg te compleet en consistent lijken voor de uitdagers. Een Roland Garros finale tussen de Spanjaard en Serviër is waar tennisfans op hopen, al zijn er natuurlijk ook verstokte Federer supporters die hun man tippen. De Zwitser heeft de vorige twee jaar het gravel links laten liggen en trok zich in Rome terug voor de kwartfinale.

Kiki Bertens bij favorieten Roland Garros

Wie had dat gedacht: Kiki Bertens als op een na grootste favoriete voor een grand slam? Alhoewel de 27-jarige Wateringse niet meer als louter gravelspecialist bestempeld kan worden, lijdt het geen twijfel dat ze zich op het gemalen baksteen het best voelt.

Ze heeft over de afgelopen 52 weken bekeken het beste record op gravel met 12 zeges en drie nederlagen. In Madrid mepte ze zich zonder setverlies naar de titel en versloeg ze Ostapenko (Garros-winnares in 2017), Kvitova, Stephens en Halep.

Simona Halep favoriet French Open

Kanttekening is dat de omstandigheden in Parijs meer lijken op die bij de tennis masters in Rome dan die in Madrid (vandaar ook dat Nadal beter presteert in Rome, want de banen in Madrid liggen wat hoger en zijn daardoor sneller). Maar hoe solide ze ook presteert, Halep is toch echt met afstand de grootste favoriete.

De Roemeense won weliswaar zowel niet in Madrid als in Rome, maar heeft wel de beste onderliggende statistieken over de afgelopen 52 weken, als we kijken naar percentage gewonnen opslagpunten en percentage gewonnen returnpunten.

Voorspellingen Roland Garros

Wedden op Roland Garros? Rafel Nadal staat genoteerd op 2.10 voor een twaalfde titel, Novak Djokovic noteert 3.50. Bij de dames noteert Simona Halep 5.50 en gokken op Kiki Bertens levert je bij de bookmakers 10.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Wil je een nog hogere quotering, pak dan de 17.00 op Sloane Stephens, de verliezende French Open finaliste van vorig jaar.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top