Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Novak Djokovic – Rafael Nadal finale Roland Garros odds bookmakers

Roland Garros 2020 – tennis | De finales van het vrouwen- en heren enkelspel van Ronald Garros worden dit weekend gespeeld. Zaterdagmiddag betreden Iga Swiatek en Sofia Kenin het centre court te Parijs en zondag staat de kraker tussen Rafael Nadal – Novak Djokovic op het programma. Mis het niet!

Nadal @1.68 en Swiatek @1.56 favoriet finale Roland Garros. Onderaan meer

Finale Roland Garros Swiatek – Kenin betting

In het vrouwentennis is het jarenlang gebruikelijk dat er debutanten in een grandslamfinale staan. Nu Serena Williams de WTA-tour niet meer in een ijzeren wurggreep houdt en de top van de ranglijst het niet kan bolwerken om telkens weer tot de slotfase van majors door te dringen, is het een komen en gaan van finalisten. Alleen al in de afgelopen tien grand slams wonnen Caroline Wozniacki, Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Bianca Andreescu en Sofia Kenin voor het eerst een major.

Iga Swiatek geknipt voor gravel

Nu lijkt het de beurt aan de 19-jarige Swiatak om zich in dat rijtje te voegen. Ze is op Roland Garros in Parijs simpelweg onstopbaar, stond nog geen set af, hoefde zelfs geen tiebreak te spelen en veegde in de vierde ronde ex-winnares Simona Halep totaal van de baan (6-1 6-2).

Je hoeft maar een paar minuten naar Swiatek te kijken om te zien dat de nummer 54 van de wereld geknipt is voor gravelspel. Ze slaat de ballen met heftige topspin en trekt daarmee opponenten uit de baan, ze kan de bal in enorm scherpe hoeken slaan en doet meer dan alleen zo hard mogelijk rammen; ze vertraagt of kiest voor dropshots wanneer nodig. Daarmee vergeleken is Kenin meer rechttoe rechtaan, de Amerikaanse heeft niets in haar spel dat specifiek geschikt is voor gravel.

Roland Garros favorieten van 2022: Djokovic, Alcaraz en Nadal

Novak Djokovic – Rafael Nadal finale Roland Garros

Al 55 keer troffen de Spaanse en Servische matadoren elkaar en Djokovic leidt met 29-26. Op gravel staat het 17-7 voor titelhouder Nadal en op grandslams 9-6 voor de man uit Mallorca. Maar in grandslamfinales is de score gelijk: 4-4. Daarentegen is op Roland Garros Rafael Nadal in zes van de zeven matches sterker gebleken.

Nadal favoriet op de tragere baan

Twaalfvoudig winnaar Nadal is natuurlijk de titelfavoriet. Vooraf leken de omstandigheden niet ideaal voor hem: hij houdt van droge, warme omstandigheden, terwijl het in deze tijd van het jaar winderig, vochtig en kouder is in Parijs. Maar dat maakt de banen alleen maar trager en dat is op zich weer gunstig: iets meer tijd om aan te leggen voor zijn mokerslag van een forehand.

Djokovic profiteerde in zijn halve finale Roland Garros tegen Tsitsipas van zijn surplus aan wedstrijdhardheid en fysieke conditie – daar zal hij in deze eindstrijd niet op kunnen teren. Hoe langer de partij gaat duren, hoe meer de kansen in Nadals voordeel keren.

Wedden op finale Roland Garros 2020

Wedden op Roland Garros | Iga Swiatek staat voor de winst bij de bookmakers genoteerd op 1.56 en Sofia Kenin op 2.50. Rafael Nadal noteert 1.68 en Novak Djokovic 2.23. We tippen dat er minstens 39 games worden gespeeld @1.68.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top