Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

ATP Finals winnaar voorspellen: Novak Djokjovic of Rafel Nadal?

Tennis voorspellingen ATP Finals

Van zondag 15 tot en met 22 november 2020 vindt het laatste tennistoernooi van het jaar plaats: de ATP Finals. De acht beste spelers van het seizoen worden in twee groepen ingedeeld, daarna volgen de halve finales en finale. Plaats van handeling is, zoals de afgelopen jaren, de Londense O2 Arena. Onderaan de favorieten.

Favorieten ATP Finals 2020

Publiek is niet welkom bij deze editie en ook zal, pas voor de tweede keer sinds 2001, Roger Federer niet van de partij zijn bij de ATP Finals. De Zwitser heeft zich teruggetrokken en richt zich op een comeback begin 2021. De titelhouder is Stefanos Tsitsipas, de grote favorieten zijn natuurlijk Novak Djokovic en Rafael Nadal.

Om met die laatste te beginnen: op een of andere manier staat zijn teller bij de ATP Finals nog op nul. Liefst vijftien maal plaatste hij zich voor het eindejaarstoernooi, zesmaal trok hij zich echter terug, viermaal bleef hij steken in de groepsfase, driemaal bereikte hij de halve finale en twee keer speelde (en verloor) hij de eindstrijd (2010 en 2013).

Rafael Nadal frisser aan de start dan ooit

Er lijken twee hoofdoorzaken te zijn voor deze toch wat magere score: sinds 2009 vindt het toernooi plaats in Londen, in een stadion met gesloten dak. Dat maakt de tennisbaan sneller, wat in het nadeel is van gravellegende Nadal. En vaak kampt Nadal tegen het eind van het jaar met pijntjes en vermoeidheid, getuige ook die afzeggingen. Dus na een door de coronapandemie gehavend tennisjaar, waarin diverse (gravel)toernooien niet werden gehouden, lijkt de nu 34-jarige Nadal frisser dan ooit aan de start te staan.

Novak Djokovic won ATP Finals vijf keer

De enige met een winning record tegen Nadal onder de acht deelnemers is Novak Djokovic, vijfvoudig ATP Finals winnaar en voor de dertiende keer van de partij op dit toernooi. Kijken we naar alle head to heads van de acht participanten (naast Nadal en Djokovic ook Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Tsitsipas, Andrey Rublev en Diego Schwartzman), dan heeft Rafael Nadal de beste score: 60-38. Maar Novak Djokovic heeft over alleen 2020 de beste totale head to head: 39-3 (Nadal 25-5, Thiem 22-7).

De ATP Finals worden voor de laatste keer in de Engelse hoofdstad gehouden. Volgend jaar is Turijn in Italië het nieuwe decor, waar ook een indoorlocatie is gevonden: de Pala Alpitour.

Voorspelling ATP Finals 2020

Wedden op tennis | Novak Djokovic is bij bookmakers de favoriet op 2.25, gevolgd door Nadal en Medvedev @6.00 en Zverev @8.00. Met die noteringen is Nadal wat ons betreft de beste keus.

Winst Nadal voor 6.00 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top